Ποδόσφαιρο: Σφύριγμα λήξης σε Γ’ Εθνική και Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε το οριστικό τέλος των διοργανώσεων για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας των ποδοσφαιριστών από τον κορονοϊό

Η απόφαση που λίγο ή πολύ ήταν αναμενόμενο να παρθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, πάρθηκε τελικά το βράδυ της Τετάρτης 29/4. Όλες οι διοργανώσεις της δικαιοδοσίας της, δηλαδή η Γ’ Εθνική, τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα καθώς και τα πρωταθλήματα μικτών ομάδων Κ-12 και Κ-14 σταματούν οριστικά για λόγους δημόσιας υγείας και προστασίας των ποδοσφαιριστών από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ΕΠΟ επικυρώνονται όλες οι βαθμολογίες ως την ημερομηνία διακοπής και οι ΕΠΣ έχουν δικαίωμα τροποποίησης των προκηρύξεων τους. Έτσι η  ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας κάθε ΕΠΣ θ’ ανέβει στη Γ’ Εθνική.

Οι τελικές αποφάσεις για την Γ’ Εθνική (προβιβασμοί-υποβιβασμοί) θα παρθούν το προσεχές διάστημα. Επίσης ανακοινώθηκε ότι η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου, ενώ αναφέρεται και στην διαδικασία αδειοδότησης των ΠΑΕ.

Μιχάλης Παπαδόπουλος: «Τελεσίδικο»

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε και με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb και ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Μιχάλης Παπαδόπουλος που ανέφερε σχετικά «Τελεσίδικο. Επίσημη απόφαση της ΕΠΟ. Τέρμα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και η Γ’ Εθνική για την περίοδο 2019-2020. Βαθμολογίες όπως έχουν. Ανάδειξη κυπελλούχου με κλήρωση. Απόφαση για Γ’ Εθνική στην επόμενη συνεδρίαση».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Η σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής:

«Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου της UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.

Αναστέλλεται οριστικά, λόγω των συνθηκών που προέκυψαν από την εξάπλωση του covid-19 και των μέτρων περιορισμού της επέκτασης του, η διεξαγωγή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και κυπέλλου ευθύνης διοργάνωσης των Ε.Π.Σ., καθώς και της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας της Ε.Π.Ο., περιόδου 2019-20. Για όλες τις εθνικές και τοπικές ερασιτεχνικές κατηγορίες επικυρώνονται οι βαθμολογίες ως έχουν την ημερομηνία διακοπής των πρωταθλημάτων. Οι πρωτοπόροι των Α΄ τοπικών κατηγοριών προβιβάζονται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2020-21. Για τη διαδικασία ανόδου, σε περίπτωση ισοβαθμιών ομάδων ισχύουν οι διατάξεις του ΚΑΠ και για την περίπτωση ύπαρξης περισσοτέρων του ενός ομίλων Α’ κατηγορίας τα κριτήρια πολλαπλών ομίλων της UEFA. Μετά την επικύρωση των βαθμολογιών, οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχουν δικαίωμα τροποποιήσεων των προκηρύξεων τους, βάσει των διατάξεων της πρόσφατης τροπολογίας του Υφυπουργού Αθλητισμού. Οι τελικές αποφάσεις για την Γ΄ Εθνική θα ληφθούν κατόπιν νεότερης εισήγησης της Επιτροπής Διοργανώσεων».