ΕΟΣ Καβάλας: Αποφασίζει την ένωση με τον ΣΧΟ Καβάλας [φωτογραφίες]

Στη Γενική Συνέλευση στο τέλος Ιουνίου θα ψηφίσουν τα μέλη του για την «επισημοποίηση» της κοινής πορείας των δύο συλλόγων – Άρχισαν οι δράσεις του βουνού μετά την καραντίνα

Μια στενή σχέση αρκετών ετών πρόκειται να εξελιχθεί σε «γάμο» στο τέλος Ιουνίου. Ο λόγος για τον ΕΟΣ Καβάλας, που στις 24 Ιουνίου διοργανώνει Γενική Συνέλευση των μελών του προκειμένου να αποφασιστεί και επίσημα η συνένωση με το Σύλλογο Χιονοδρομίας Ορειβασίας της Καβάλας. Τα μέλη των δύο συλλόγων συμμετέχουν εδώ και καιρό σε κοινές δράσεις, κάνοντας στην ουσία πράξη την ένωση, που είναι αποτέλεσμα του κοινού οράματος που έχουν αλλά και του πνεύματος συνεργασίας που τους διακατέχει. Με την εξέλιξη αυτή κλείνει ο κύκλος της αυτόνομης πορείας που είχε ξεκινήσει στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο χώρο των φίλων του βουνού στην Καβάλα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΣ για τη ΓΣ αναφέρει σχετικά: «Ο σύλλογος ανακοινώνει την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης, που θα γίνει στον προαύλιο χώρο των γραφείων του, την Τετάρτη 24 Ιουνίου, στις 18.30. Κεντρικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης θα είναι η ένωση των δυο ορειβατικών σωματείων της πόλης μας και μετά την συζήτηση θ’ ακολουθήσει ψηφοφορία. Η παρουσία όλων των μελών μας κρίνεται απαραίτητη».

Εν τω μεταξύ, με τη λήξη της καραντίνας ήρθαν και οι πρώτες αναβάσεις για τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας, μετά από πρωτοφανές γι’ αυτόν διάστημα ανάπαυλας. Μολονότι ακόμα δεν έχει καταρτιστεί το πλήρες πρόγραμμα των επόμενων μηνών, εν τούτοις διάφορες δράσεις προγραμματίζονται στα γραφεία του, όπου τα μέλη του συλλόγου συγκεντρώνονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 21.00-22.30

Αρχής γενομένης από τα μέσα Μαΐου, με τις εργασίες καθαρισμού του μονοπατιού της Μεσορόπης, τα μέλη του συλλόγου πραγματοποίησαν αναβάσεις στις 24 Μαΐου σε κορυφές του Φαλακρού, στις 30 Μαΐου σε παλιό μονοπάτι του Χαλκερού, στις 7 Ιουνίου σε οροσειρά της Ξάνθης και στις 8 Ιουνίου σε κορυφές του Παγγαίου. Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευτεί και το πρόγραμμα αναβάσεων του συλλόγου.