ΕΟΣ Καβάλας: Πάτησαν κορυφές σε Όλυμπο και Τζουμέρκα [φωτογραφίες]

Δύο ορειβατικές ομάδες του Ομίλου εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το τριήμερο της τοπικής αργίας

Συναρπαστικές εξορμήσεις πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας, εκμεταλλευόμενος το τριήμερο της τοπικής αργίας, 27-29 Ιουνίου, με την συμμετοχή και μελών του Συλλόγου Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας.  Έτσι, δυο ορειβατικές ομάδες βρέθηκαν στα όμορφα Ελληνικά βουνά, η πρώτη στον Όλυμπο και η δεύτερη στα Τζουμέρκα της Ηπείρου.

Στην ανάβαση στον Όλυμπο συμμετείχαν 8 άτομα, κι έγινε από τη διαδρομή της Γκορτσιάς, με στόχο την αναρρίχηση στο Στεφάνι του Ολύμπου, και από το ιδιαίτερα απότομο μονοπάτι, το ονομαζόμενο, Γομαροστάλι. Η ανάβαση προέβλεπε διανυκτέρευση σε αντίσκηνα, στο οροπέδιο του Ολύμπου.

Η δεύτερη ήταν μια μεγάλη και χορταστική διάσχιση στα Τζουμέρκα. Η ομάδα των 7 Καβαλιωτών ορειβατών ξεκίνησε από το χωριό του Καταρράκτη και μέσω της Σκάλας Σταμάτη, ενός στενού και εντυπωσιακά χαραγμένου στην απότομη πλαγιά μονοπατιού, ανέβηκε στην κορυφογραμμή της οροσειράς για να καταλήξει υπό βροχή στο καταφύγιο των Πραμάντων.  Η πορεία, που περιλάμβανε και αναβάσεις στις κορυφές Ρόκα (2143μ.) και Στρογγούλα (2112μ.), διήρκησε συνολικά 10,5 ώρες, κατά τις οποίες διανύθηκαν 18 χιλιόμετρα και αποδείχθηκε, παρά τις δυσκολίες της,  από τις πιο όμορφες διαδρομές που έχει πραγματοποιήσει ο ΕΟΣ Καβάλας.