ΕΠΣ Καβάλας: Γενική Συνέλευση με πολύ «παρασκήνιο» και υψηλούς τόνους [Φωτογραφίες]

Γεμάτη ένταση και καταγγελίες η ετήσια συνάντηση των εκπροσώπων των ποδοσφαιρικών σωματείων της Καβάλας στο Ενωσιακό γήπεδο των Αμισιανών

Η πιο ζωηρή και ενδιαφέρουσα, από πλευράς ειδήσεων και αποκαλύψεων για το παρελθόν, Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (4/7) στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας. Τη συνέλευση που διεξήχθη στο Ενωσιακό γήπεδο των Αμισιανών με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνταν (αποστάσεις, μάσκες, υλικό απολυμάνσεων για τα χέρια), παρακολούθησε πλήθος εκπροσώπων – μελών της ΕΠΣΚ, που αγωνιούσαν να πληροφορηθούν τις εξελίξεις γύρω από το πότε θα ξεκινήσει η επόμενη αγωνιστική περίοδο, αλλά και το αν θα στηριχθούν οικονομικά από την ΕΠΟ ή την Ένωση.

Δυστυχώς απαντήσεις σ’ αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα δεν πήραν, αφού και οι διοικούντες της ΕΠΣΚ δεν γνώριζαν πότε θα ξεκινήσει η χρονιά (σ. σ. θεωρείται όμως βέβαιο ότι η σέντρα στην καλύτερη περίπτωση θα γίνει τον Οκτώβριο), ενώ επισημάνθηκαν η σοβαρή οικονομική στενότητα της Ομοσπονδίας. Αντιθέτως όμως πληροφορήθηκαν αρκετά για το παρασκήνιο, τόσο για τα οικονομικά της Ένωσης και τι παρέδωσε η προηγούμενη διοίκηση στη νυν, για δικαστικές αποφάσεις που επηρεάζουν τη λειτουργία της ΕΠΣΚ, για το τι έγινε και απορρίφθηκε η πρόταση για αναδιάρθρωση των κατηγοριών της Ένωσης, καθώς επίσης και για καταγγελίες του Ηρακλή Καβάλας που δεν απαντήθηκαν από τη διοίκηση.

Η εμφάνιση της πρώην διοίκησης

Τρία χρόνια μετά την αλλαγή διοίκησης στην ΕΠΣΚ, τα κατάλοιπα της κόντρας με την ηγεσία του προηγούμενου ΔΣ εξακολουθούν να καταλαμβάνουν χρόνο στη ΓΣ της Ένωσης. Κάθε χρόνο γίνονται παρεμβάσεις από το γνωστό και μη εξαιρετέο πρώην πρόεδρο Μπάμπη Ευσταθιάδη, όμως αυτή τη φορά το λόγο πήραν τόσο ο μετριοπαθής Αντώνης Αντωνίου, όσο και ο πρώην ταμίας Γιάννης Βαμβακάς, για να ανεβάσουν με τις τοποθετήσεις τους το «θερμόμετρο», να δημιουργηθούν αντεγκλήσεις και να απειληθούν ακόμα και μηνύσεις!!!

Κατ’ αρχήν ο κ. Ευσταθιάδης κατηγόρησε τον πρόεδρο Μιχάλη Παπαδόπουλο ότι ξεγέλασε τους πρώην διαιτητές για να πάρει τη στήριξη τους (με βάση τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν τις εκλογές στο ξενοδοχείο «Φιλοξένια». Στη συνέχεια τόνισε ότι ακούγονται πολλά παράπονα για τη διαιτησία, ενώ αναρωτήθηκε για την παραίτηση του μέλους του ΔΣ κ. Γκέντζογλου. «Είστε μόνο λόγια» είπε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο και συνέχισε λέγοντας ότι τα σωματεία συνεχώς λιγοστεύουν και δεν κάνετε τίποτα. Σχολιάζοντας την επιλογή Μάνταλου για την επιτροπή διαιτησίας τόνισε ότι «στο παρελθόν μου κάνατε επίθεση γι’ αυτόν και τώρα τον επιλέγεται γι’ αυτή τη θέση. Τώρα ξαφνικά έγινε καλός;». Τέλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση «Καλένη» (σ. σ. κέρδισε αποζημίωση 22 χιλ. ευρώ από την Ένωση), αμφισβητώντας ότι η ΕΠΣΚ κατέβαλε τα χρήματα.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Αντωνίου αφού είπε ότι μέχρι τώρα περίπου 15 σωματεία έχουν σταματήσει, ενώ οι παροχές που έχουν από την ΕΠΣΚ είναι πολύ μικρές, αναφέρθηκε στο ζήτημα της αναδιάρθρωσης (που θα διευκόλυνε τα σωματεία) και η οποία δεν ψηφίστηκε από το ΔΣ. «Θα μπορούσατε να διαμορφώσετε το κλίμα για να υπάρξει συναίνεση ή ακόμα να διοργανώνατε έκτακτη ΓΣ για να περάσει απ’ εκεί» είπε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην καταδίκη 70χρονου μέλους επιτροπής της ΕΠΣΚ με 7 μήνες φυλάκιση, για μια υπόθεση που έχει να κάνει με τις προηγούμενες εκλογές της Ένωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά «πως θα το αντέξετε αυτό;». Τέλος κάλεσε το ΔΣ να παραιτηθεί από τη θέση του, μιας και δουλεύουν μόνο λίγα μέλη, για να «βγει» η επόμενη, δύσκολη, χρονιά που έρχεται…

Όσο για το Γιάννη Βαμβακά, αναρωτήθηκε γιατί τα έσοδα της ΕΠΣΚ (έτσι όπως φάνηκαν από τον οικονομικό απολογισμό της χρονιάς) ήταν φέτος 43.067, ενώ την τελευταία χρονιά της δικής τους διοίκησης (και με 15 σωματεία περισσότερα) ήταν 34.049.

Η… πετσέτα του Βαμβακά

Η τοποθέτηση του κ. Βαμβακά, προκάλεσε την έκρηξη του νυν ταμία Γιώργου Πριονίδη, που όταν ήρθε η ώρα να απαντήσει περιέγραψε πολύ… ενδιαφέρουσες εικόνες από τη στιγμή της παράδοσης – παραλαβής του ταμείου της ΕΠΣΚ από την πρώην στη νυν διοίκηση. «Γιάννη ξεχνάς ότι λιποθυμούσες όταν παρέδιδες το ταμείο σε εμάς και ήσουν με την πετσέτα στο κεφάλι» είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας «σε σεβαστήκαμε τότε, αλλά απ’ ότι βλέπουμε ξεχνάς που εύκολα…»! Στη συνέχεια τόνισε με νόημα ότι «εμείς στην Ένωση έχουμε μόνο ένα ταμείο, ενώ εσύ είχε 2, ένα για την Ένωση και ένα για την Επιτροπή Διαιτησίας (για… ευνόητους λόγους) και γι’ αυτό προκύπτει αυτή η διαφορά στα έσοδα. Καταλήγοντας ο Γ. Πριονίδης απείλησε με μήνυση τον Μπ. Ευσταθιάδη αν δεν ανακαλέσει ότι αμφισβητεί ότι πληρώθηκαν τα 22 χιλ. ευρώ στον κ. Καλένη, λέγοντας ότι «όλα τα παραστατικά των πληρωμών είναι στην ΕΠΣΚ και όποιος θέλει μπορεί να τα δει».

Η υπόθεση «Καλένη» και ο απλήρωτος ΕΝΦΙΑ

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Μιχάλης Παπαδόπουλος απαντώντας στα υπόλοιπα ερωτήματα που τέθηκαν είπε ότι με τους πρώην διαιτητές έγιναν συζητήσεις γι’ αυτά που συμφωνήθηκαν αλλά για διαφόρους λόγους η υπόθεση δεν προχώρησε. Όσο για τα παράπονα για τη διαιτησία, απάντησε λέγοντας ότι δεν έχουν αναφερθεί στην Ένωση, ενώ για τη μείωση του αριθμού των ομάδων, επισήμανε ότι αυτό είναι ένα Πανελλήνιο φαινόμενο και όχι μόνο τοπικό. Μιλώντας δε για την οικονομική κατάσταση της ΕΠΣΚ, υπενθύμισε την υπόθεση «Καλένη» (που αφορούσε την προηγούμενη διοίκηση) που με τελεσίδικη απόφαση πήρε 22 χιλ. ευρώ που έπρεπε να πληρωθούν άμεσα, ενώ αναφέρθηκε και στον ΕΝΦΙΑ που επίσης δεν πλήρωσε η πρώην διοίκηση για τα ακίνητα της ΕΠΣΚ και έτσι η νυν διοίκηση (που θέλησε να τακτοποιήσει το θέμα) πλήρωσε 9 χιλ. ευρώ. «Όλα αυτά είναι χρήματα που θα μπορούσαν να δοθούν στα σωματεία» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι ο πρώην γραμματέας της ΕΠΣΚ Χρόνης Γαιτατζής έκανε καταγγελία και μήνυση στην ΕΠΣΚ ζητώντας 50 χιλ. ευρώ, «ενώ ο λογιστής μας είπε ότι πρέπει να πάρει μόνο 20 χιλ.». Για την καταδικαστική απόφαση μέλους επιτροπής της ΕΠΣΚ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι αφορά προσωπικές διαφορές, ενώ το μέλος του ΔΣ Αχιλλέας Μέγας πρόσθεσε ότι στην εκδίκαση της υπόθεσης δεν ήταν παρών ο συγκεκριμένος, αφού ήταν άρρωστος και έτσι δικάστηκε ερήμην, ενώ έχει ήδη κατατεθεί έφεση.

Γιατί δεν πέρασε η πρόταση της αναδιάρθρωσης

Η δεύτερη «πηγή» έντασης στη Γενική Συνέλευση αφορούσε γιατί πως φτάσαμε να απορριφθεί η πρόταση για αναδιάρθρωση της Α’ κατηγορίας. Η διοίκηση ισχυρίζεται ότι κατατέθηκε μόνο μια πρόταση (η δική της) και η οποία δεν έτυχε της ευρείας αποδοχής του ΔΣ (όπως προβλεπόταν) γι’ αυτό και απορρίφθηκε, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις της «αντιπολίτευσης», δηλαδή των μελών της ΕΕ Γιώργου Σουφλέρη και Τάσου Στεφανίδη, που σε υψηλούς τόνους έλεγαν ότι υπήρχαν και άλλες προτάσεις που όμως αγνοήθηκαν από την πλειοψηφία.

Οι βρισιές, οι… τελίτσες και ο «ποδοσφαιρικός απατεώνας»

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η τοποθέτηση του προέδρου του Ηρακλή Καβάλας Κωνσταντίνου Ανδρεάνη, που αποτέλεσε νέα πηγή εντάσεων και υψηλών τόνων. Ο κ. Ανδρεάνης διαμαρτυρήθηκε γιατί η ΕΠΣΚ δεν απάντησε στις καταγγελίες του κατά μέλους επιτροπής της Ένωσης που έβριζε νεαρά παιδιά, λέγοντας ότι «θέλω τη βοήθεια σας. Πως πρέπει να αντιδράσω αν στο μέλλον συμβεί το ίδιο;». Επίσης επιτέθηκε στον εκπρόσωπο των Ελπίδων Καβάλας Παναγιώτη Αρσονιάδη αποκαλώντας τον «ποδοσφαιρικό απατεώνα», τόσο για την εμπλοκή του στις Ελπίδες, την Καβάλα ’86 και τον Ηρακλή Καβάλας, όσο και για τη συμφωνία που έχει κάνει με την ΕΠΣΚ για τη διαχείριση του Ενωσιακού γηπέδου των Αμισιανών.

Η απάντηση που πήρε από τον Μιχάλη Παπαδόπουλο ήταν ότι η καταγγελία του έπρεπε να γίνει με σαφείς αναφορές για το ότι έγινε και ειπώθηκε και όχι με… τελίτσες, ενώ για το Ενωσιακό τόνισε ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν από το ΔΣ είναι γνωστές, ενώ θύμισε ότι πριν «μπει» ο κ. Αρσονιάδης στο Ενωσιακό «αυτό είχε καταντήσει μαντρί»!

Οι πιο ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις

Κατά τα άλλα, από τις τοποθετήσεις των παραγόντων των σωματείων ξεχώρισε η πρόταση του Παναγιώτη Αρσονιάδη για δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης για τους ποδοσφαιριστές που τραυματίζονται στα γήπεδα, στο οποίο θα συμβάλουν όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται με το ποσό των 20 ευρώ, αλλά και η ομιλία του προέδρου του ΠΑΟΚ Αγ. Ανδρέα. Ο Γιάννης Μηλιάδης, απευθύνθηκε με αυστηρό τρόπο στις δύο «αντιμαχόμενες» πλευρές του ΔΣ της ΕΠΣΚ καλώντας τους να μην υποτιμούν τα σωματεία. «Εμάς δε μας ενδιαφέρουν οι κόντρες σας. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μάθουμε πότε θα ξεκινήσει η χρονιά και αν μπορεί η ΕΠΣΚ να μας βοηθήσει οικονομικά. Αν πιστεύετε ότι έχει γίνει κακοδιαχείριση και κάποιος έχει καταχραστεί χρήματα, να βγείτε να το καταγγείλετε», τόνισε κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα των παραβρισκόμενων, ελάχιστοι εκ των οποίων αποχώρησαν στη διάρκεια της συζήτησης (όπως συμβαίνει συχνά) λόγω των όσων γινόταν και ακουγόταν.

Τέλος αξίζει να τονιστεί ότι ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός της διοίκησης (έσοδα 90.400, έξοδα 94.223) εγκρίθηκαν ομόφωνα.