Χρόνης Γαϊτατζής: Η (ισχυρή) σύμβαση μου είχε την υπογραφή 3 προέδρων της ΕΠΣΚ

Ο πρώην ειδικός γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας μιλάει για το θέμα του εφάπαξ του, για το οποίο τόσος λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό

Tην απάντηση του σ’ αυτά που ακούστηκαν για τον ίδιο και την υπόθεση της καταβολής του εφάπαξ του, στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης, το πρωί του Σαββάτου 4/7, δίνει με δηλώσεις του στο Kavalapost ο Χρόνης Γαϊτατζής.

Το άκουσμα της είδησης ότι ο πρώην ειδικός γραμματέας της ΕΠΣΚ, έχει καταθέσει αγωγή κατά της Ένωσης και διεκδικεί ένα ποσό της τάξης των 50 χιλ. ευρώ, την ώρα που ο λογιστής της Ένωσης υπολογίζει ότι το ποσό που δικαιούται είναι 20 χιλ. ευρώ, προκάλεσε αίσθηση και πολλά ερωτηματικά, τα οποίο ο ίδιος ο κ. Γαϊτατζής επιδιώκει να απαντήσει.

Κατ’ αρχήν ο πρώην ειδικός γραμματέας ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι ειδικός επί του θέματος και γι’ αυτό το λόγο έχει αναθέσει την υπόθεση στο δικηγόρο του και συνεχίζει λέγοντας ότι «αυτός ήταν που με συμβούλεψε να κινηθώ μ’ αυτόν τον τρόπο (κατάθεση αγωγής), προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η οφειλή δεν θα παραγραφή. Ο κίνδυνος αυτός υπήρχε από τη στιγμή που με το που βγήκα στη σύνταξη, η Ένωση έπρεπε να μου καταβάλει την πρώτη δόση απ’ αυτά τα χρήματα, πράγμα που δεν έγινε για αρκετούς μήνες μετά».

Ο Χρόνης Γαϊτατζής εκφράζει στη συνέχεια το παράπονο του για το γεγονός ότι από τη στιγμή που έφυγε από τα γραφεία της ΕΠΣΚ, στα οποία εργάστηκε για 40,5 χρόνια, δεν υπήρξε καμία προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης για συνεννόηση πάνω σ’ αυτό το θέμα. «Όλο αυτό το διάστημα κανένας από τη διοίκηση δε με φώναξε να καθίσουμε κάτω και να δούμε το θέμα. Πόσα χρήματα δηλαδή δικαιούμαι, σε πόσες δόσεις θα καταβληθούν κα; Προσωπικά είχα την καλή διάθεση, αν μου έλεγαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα, να βρούμε άλλες λύσεις που θα διευκόλυναν τους ίδιους αλλά και γενικότερα τα σωματεία, αλλά ούτε και αυτό έγινε» είπε.

«Ό,τι προβλέπεται από το νόμο»

Σε ότι αφορά το μέγα θέμα του ύψους της αποζημίωσης, το οποίο «καίει» τη διοίκηση αλλά και συνέπεια τα ίδια τα σωματεία, μιας και από αυτά θα προκύψουν τα χρήματα για να δοθεί το εφάπαξ, ο κ. Γαϊτατζής δηλώνει ότι δεν θέλει τίποτα περισσότερο απ’ αυτά που προβλέπει ο νόμος. Σ’ αυτό το σημείο προσθέσει ότι «η δική μου η ατομική σύμβαση είναι ισχυρή και προβλέπει επιπλέον 20 μισθούς απ’ τις υπόλοιπες. Αυτή δε η σύμβαση έχει υπογραφεί από τους 2 πρώην προέδρους της ΕΠΣΚ Σουφλέρη και Ευσταθιάδη αλλά και από το νυν πρόεδρο Μιχάλη Παπαδόπουλο (που όταν υπογράφηκε ήταν σύμβουλος της Ένωσης) και έχει υπογράψει κι αυτός».

Στον Επόπτη Εργασίας

Το θέμα έχει φτάσει στον επόπτη εργασίας που κάλεσε την ΕΠΣΚ σε συνάντηση, αλλά την πρώτη φορά δεν παραβρέθηκαν. Τη δεύτερη φορά που έγινε η συνάντηση των δύο πλευρών και του επόπτη, δόθηκε προς την Ένωση προθεσμία μέχρι τις 20 Αυγούστου, να λύσει το θέμα, αλλιώς θα κινηθεί το ίδιο το δημόσιο εναντίον τους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο πρώην ειδικός γραμματέας της Ένωσης, που τονίζει ότι απ’ εκεί και πέρα υπάρχει και κίνδυνος ποινικών κυρώσεων για τους διοικούντες της ΕΠΣΚ.

Το πρόστιμο που «γλύτωσε» η ΕΠΣΚ

Στη συνέχεια ο Χρόνης Γαιτατζής αποκάλυψε ακόμα μια πτυχή της υπόθεσης της συνταξιοδότησης του. Από το 2002 και για αρκετά χρόνια μετά οι εργοδοτικές εισφορές που πλήρωνε η ΕΠΣΚ για τον ίδιο αντιστοιχούσαν σ’ ένα ποσό μειωμένο κατά 450 ευρώ το μήνα, γεγονός που σύμφωνα με την έρευνα που έκανε μέσω δικηγόρου – εργατολόγου, αντιστοιχεί σε μειωμένη σύνταξη κατά 200 ευρώ το μήνα. «Αν προχωρούσα σε καταγγελία της υπόθεσης αυτής στο ΙΚΑ, το πρόστιμο που θα καλούνταν να πληρώσει η ΕΠΣΚ έφτασε στις 70 χιλ. ευρώ. Επειδή όμως δεν θέλησα να φορτώσω αυτό το ποσό στις ομάδες δεν προχώρησα σ’ αυτή την κίνηση» δήλωσε.

«Θα δωρίσουν τα δικά τους εφάπαξ Παπαδόπουλος και Πριονίδης;»

Καταλήγοντας ο κ. Γαϊτατζής θέλησε να απαντήσει στον πρόεδρο και τον ταμεία της ΕΠΣΚ, που σύμφωνα με τον ίδιο ισχυρίζονται ότι «αφού όπως λέει αγαπάει τόσο την ΕΠΣΚ γιατί δεν χαρίζει αυτό το ποσό που λέει ότι δικαιούται»; «Αυτό που έχω να ρωτήσω τόσο στο Μιχάλη Παπαδόπουλο όσο και τον Γιώργο Πριονίδη είναι όταν σε λίγα χρόνια έρθει η ώρα της δικής τους συνταξιοδότησης από την Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών και από την Αστυνομία αντίστοιχα, θα δωρίσουν τα δικά τους εφάπαξ»;

«Αν εκλεγούμε δε θα βγάλουμε την 4ετία»

Όπως τονίστηκε και στα σχόλια για τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης στο Ενωσιακό γήπεδο των Αμισιανών, η συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων είχε έντονο το άρωμα των επερχόμενων εκλογών στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας. Η θητεία της διοίκησης λήγει τον Αύγουστο του 2021, και ήδη οι «αντιμαχόμενες πλευρές» έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία τους ή οποία αναμένεται να συνεχιστεί με έντονους ρυθμούς την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Χρόνης Γαϊτατζής θα συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία και θα ζητήσει την ψήφο των εκπροσώπων των σωματείων έχοντας, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, ως βασικό στόχο την ανανέωση των παραγόντων στη διοίκηση της ΕΠΣΚ.

«Εμείς θα διεκδικήσουμε την στήριξη των ομάδων, όμως αν καταφέρουμε να κερδίσουμε, ο στόχος μας θα είναι να μην βγάλουμε καν την επόμενη 4ετια!!! Θα έχουμε μαζί μας μια ομάδα από 5-6 35αρηδες – 40αρηδες που θέλουν να ασχοληθούν και να προσφέρουν στο τοπικό ποδόσφαιρο και κάπου εκεί στα μισά της θητείας (εάν και εφόσον κερδίσουμε) θα αποχωρήσουμε για να αναλάβουν αυτοί, αφού πρώτα θα έχουν αποκτήσει τη σχετική εμπειρία και γνώση» αναφέρει ο Χρόνης Γαιτατζής επισημαίνοντας ότι «θέλουμε να φέρουμε αλλαγές στο ποδόσφαιρο και να βάλουμε σ’ αυτό νέα παιδιά που θα έχουν όρεξη για δουλειά και δεν θα αλλάζουν χαρακτήρα και συμπεριφορά όταν πάρουν θέσεις εξουσίας».