ΕΠΣ Καβάλας: Σέντρα στο τέλος Σεπτεμβρίου

Στην επικείμενη συνεδρίαση της ΕΕ της Ένωσης θα επισημοποιηθεί η ημερομηνία για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου

Για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, προγραμματίζεται η σέντρα των πρωταθλημάτων στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Καβάλας. Σ’ αυτή την ημερομηνία τουλάχιστον προσανατολίζονται οι παράγοντες της διοίκησης της ΕΠΣΚ και αυτή αναμένεται να αποφασίσουν στη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής που είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν η νέα αγωνιστική περίοδος θα αρχίσει το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Σεπτεμβρίου, ενώ μια εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή 19 και 20 του μηνός θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος του κυπέλλου της Ένωσης. Και η ΕΠΣ Καβάλας, όπως άλλωστε και όλες οι υπόλοιπες Ενώσεις προσαρμόζουν αναγκαστικά το καλεντάρι τους στις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού και μάλιστα όλος ο προγραμματισμός τους γίνεται υπό τον φόβο νέων περιοριστικών μέτρων αν αυτό κριθεί αναγκαίο από τις υγειονομικές αρχές της χώρας και την ΕΠΟ.

Αν όλα πάνε καλά λοιπόν, η καθυστέρηση στο πρόγραμμα θα είναι σχετικά μικρή και είναι σίγουρο ότι θα καλυφθεί άνετα στη διάρκεια της χρονιάς, αν και εφ’ όσον δεν παρουσιαστούν δυσάρεστες εξελίξεις! Η έναρξη της περιόδου στα τέλη Σεπτεμβρίου σημαίνει ότι ανάλογα θα προσαρμοστεί και το καλεντάρι των «προκαταρκτικών» κινήσεων, όπως η περίοδος των δηλώσεων συμμετοχών, οι κληρώσεις κτλ. Όπως όλα δείχνουν η περίοδος των δηλώσεων συμμετοχών θα είναι κάπου στα μέσα Σεπτεμβρίου από τις 14 έως τις 17 του μηνός.

Όλα αυτά αναμένεται να επισημοποιηθούν στο επερχόμενο ΔΣ της ΕΕ της ΕΠΣΚ, οπότε και θα οριστικοποιηθούν και οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, οι οποίες αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα την επόμενη ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη 23 Ιουλίου.

Οι ομάδες που επιστρέφουν και οι ομάδες που αποχωρούν

Σε ότι αφορά την εικόνα των πρωταθλημάτων με τους συλλόγους που θα τεθούν «εκτός κάδρου» αφού δηλώνουν αδυναμία να συνεχίσουν, φαίνεται ότι η Κεραμωτή και ο Πλατανότοπος θα είναι οι ομάδες που θα αποχωρήσουν. Η πρώτη το έχει ανακοινώσει και επίσημα, ενώ στη  δεύτερη μετά την παραίτηση του προέδρου της δεν υπάρχει καμία κινητικότητα.

Αντίθετα παρά τα όσα λεγόταν αρχικά, το Χρυσοχώρι θα τεθεί στη γραμμή της εκκίνησης της Β’ κατηγορίας, ενώ το ίδιο θα συμβεί μετά από «σιωπή» πολλών ετών με τον Φίλιππο Χρυσοκάστρου, όπου προπονητές θα είναι οι Μανώλης Κωνσταντάρας και Ντανιέλα Παρμενίδου. Επίσης μετά από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της ΕΠΣΚ και ο Πανιώνιος Ξεριά. Το πρόβλημα στην περίπτωση του Πανιωνίου δεν είναι αγωνιστικό όσο οικονομικό και ειδικά με το πρόστιμο ύψους 1500 ευρώ που του επιβλήθηκε.

Αυτό προκλήθηκε από το γεγονός ότι ο σύλλογος δήλωσε κανονικά πέρσι συμμετοχή στο πρωτάθλημα, όμως λόγω ορισμένων λαθών, ατυχιών και «αστοχιών» δεν μπόρεσε να κατεβεί στους αγώνες. Σ’ αυτή την περίπτωση ο ΚΑΠ αναφέρει ότι το σωματείο τιμωρείται με πρόστιμο 500 ευρώ για κάθε ένα από τα 3 παιχνίδια που δεν εμφανίζεται στο γήπεδο, μέχρι να αποκλειστεί από τη διοργανώτρια αρχή.

In this article