Γιώργος Παγκαλίδης: «Πάμε στην Αθήνα για να ανεβούμε ψηλά»!

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ κορασίδων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας μιλάει για την πρόκριση της στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος για δεύτερη σερί χρονιά

Αποφασισμένοι είναι όλοι στην ομάδα μπάσκετ κορασίδων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης να τα δώσουν όλα και να ανέβουν όσο πιο ψηλά μπορούν στην τελική κατάταξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μπάσκετ. Αυτό τονίζει στις δηλώσεις που έκανε στο KavalaPost ο προπονητής του τμήματος Γιώργος Παγκαλίδης, που οδήγησε την ομάδα στην ίδια πορεία και πέρσι. Η τελική φάση της διοργάνωσης θα γίνει στην Αθήνα, στο κλειστό γυμναστήριο του ΜΕΤΣ, από τις 29 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Αυγούστου. Οι αντίπαλοι της ομάδας της Καβάλας θα είναι ο Παναθηναϊκός, ο Άρης Θεσσαλονίκης, η Καλαμάτα, ο Ηρόδοτος (Κρήτη) και ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου (Αττική).

«Η ομάδα εδώ και 3 χρόνια ετοιμάζεται σκληρά σε καθημερινή βάση. Πέρσι είχαμε βάλει ως στόχο να προκριθούμε στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και φέτος αυτό που θέλουμε είναι κατ’ αρχήν να πετύχουμε το ίδιο και στη συνέχεια να ανεβούμε όσο ψηλότερα μπορούμε» τονίζει και μιλώντας για την προετοιμασία του τμήματος ανέφερε ότι «η αλήθεια είναι προετοιμαστήκαμε πολύ καλά γι’ αυτούς τους αγώνες, παρ’ όλα τα προβλήματα που είχαμε λόγω του κορονοϊού. Προσπαθήσαμε πολύ για να επανέλθουμε στη φυσική και αγωνιστική κατάσταση που βρισκόμασταν πριν την καραντίνα. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε και έτσι δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα για να πάμε εκεί που θέλουμε, δηλαδή στα τελικά».

«Δεν πάμε στο άγνωστο»

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι για πρώτη φορά ομάδα κορασίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ προκρίνεται για 2η σερί χρονιά στην τελική φάση είπε: «Κι εγώ εξεπλάγην όταν έμαθα αυτό το στατιστικό στοιχείο που έμαθα. Ομολογώ ότι ήταν κάτι ευχάριστο και εύχομαι να το πετύχουν και άλλες ομάδες».

Μιλώντας για την εμπειρία της ομάδας ανέφερε ότι «η αλήθεια είναι ότι έχουμε μια σχετική εμπειρία, που δεν την έχουν κάποιες από τις ομάδες που έχουν προκριθεί στα τελικά. Δεν πάμε στο άγνωστο, αφού πλέον έχουμε χρόνο να δούμε και να αναλύσουμε τους αντιπάλους μας, σε αντίθεση με πέρσι που είχαμε στην ουσία μόνο μια ημέρα για να προετοιμαστούμε. Φέτος έχουμε 10 ημέρες και είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε όλα τα παιχνίδια».

Τα παιχνίδια αυτά θα είναι τα τελευταία γι’ αυτή τη σπουδαία ομάδα στην κατηγορία των κορασίδων, μιας και από το επόμενο πρωτάθλημα θα μεταπηδήσουν στις νεάνιδες. «Το τμήμα πλαισιώνεται από κορίτσια του 2004, πράγμα που σημαίνει ότι είναι η τελευταία του χρονιά στην κατηγορία των κορασίδων και του χρόνου γίνονται νεάνιδες. Υπάρχει όμως και μια φουρνιά από μικρότερα κορίτσια (2005-2006) που απ’ αυτές θα δημιουργηθεί η νέα μας ομάδα» καταλήγει ο Γιώργος Παγκαλίδης.