Επιτραπέζια Αντισφαίριση: Η κορασίδα Γκαϊντατζή, πρωταθλήτρια Ελλάδος στις νεανίδες

Η 13χρονη αθλήτρια του ΑΣΕΑ Καβάλας κατέκτησε τον τίτλο αν και μικρότερη σε ηλικία, κάτι που είχε να συμβεί στην Ελλάδα από το 1973

Μπορεί να έχασε την πρωτιά στην ηλικιακή της κατηγορία, δηλαδή στις κορασίδες (έχασε στον τελικό), ωστόσο αυτό δεν την εμπόδισε να συμμετέχει στην παραπάνω κατηγορία δηλαδή στις νεάνιδες και να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων 2019-2020. Ο λόγος για την αθλήτρια του ΑΣΕΑ Καβάλας Λεμονιά Γκαϊντατζή, η οποία αν και 13 ετών αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στις νεάνιδες

Η νεαρή Καβαλιώτισσα αθλήτρια ήταν νούμερο 4 στα seeding, είχε ήττα στην πρώτη φάση, αλλά με καταπληκτικές εμφανίσεις απέσπασε τα πρωτεία από τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου νικώντας τη στον τελικό με 3-1. Τελευταία είχε πετύχει ανάλογη διάκριση στην ηλικία της η σπουδαία Φωτεινή Γαλανού (το 1973, έχοντας πάρει τον τίτλο και στις κορασίδες) και ακόμα παλιότερα και στα 10 της η τρομερή Μαρία Λουκά (1960)!

Με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο το πρωτάθλημα έγινε χωρίς θεατές στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και με τους γνωστούς περιορισμούς. Αθλητές κι αθλήτριες προσπάθησαν για το καλύτερο και αποχαιρέτησαν αυτή την περίεργη και πολύ δύσκολη αγωνιστική χρονιά μαζί με τους προπονητές, τους εκπροσώπους σωματείων και τους διοργανωτές.

Στο απλό νεανίδων η παρουσία της Παπαδημητρίου σ’ έναν ακόμη τελικό βρισκόταν απόλυτα μέσα στις προβλέψεις, αλλά το να βρει απέναντί της τη Γκαϊντατζή ήταν απρόσμενο. Η μαθήτρια της Α’ Γυμνασίου διέγραψε εντυπωσιακή πορεία, πήγε στο ματς για τον τελικό και ολοκλήρωσε με θρίαμβο. Πήρε το 1ο σετ, κράτησε την ίδια αυτοπεποίθηση και μετά την ισοφάριση και επικράτησε 3-1 με το 4ο σετ να κρίνεται στην παράταση (11-8, 9-11, 11-7, 12-10). Με την επιτυχία της η Γκαϊντατζή έδωσε μεγάλη διπλή χαρά στον (αναγκαστικά απόντα από το ΣΕΦ) προπονητή του ΑΣΕΑ Καβάλας Γιάννη Σταύρου, ο οποίος έγινε πατέρας. Η σύζυγός του Μαριάννα έφερε στη ζωή ένα τρισχαριτωμένο κοριτσάκι (το κενό στο κοουτσάρισμα κάλυψε ο αθλητής Εμμανουήλ Αλαρούπι).

Η 16χρονη Παπαδημητρίου δεν διατήρησε τον τίτλο και είδε να σταματά το ιστορικό σερί της όπου από το 2016 έως και το 2019 είχε διαδοχικούς ατομικούς τίτλους σε παγκορασίδες, κορασίδες και νεάνιδες.

Η Λεμονιά Γκαϊντατζή είχε προκριθεί το Σάββατο στα νοκ άουτ με τη 2η θέση από το 1ο γκρουπ. Νίκησε την Ελπίδα Οικονόμου του Τελαμώνα Σαλαμίνας με 3-0 σετ, αλλά ηττήθηκε από τη Στέλλα Τζαρίδου της Δύναμης Λάρισας με 3-1. Στη 16άδα ξεπέρασε την Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη με 3-0 σετ (αυτό ήταν το ζευγάρι του τελικού φέτος στις κορασίδες), στα προημιτελικά το 3ο φαβορί του αγωνίσματος, την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου με 3-2 και στα ημιτελικά το 1ο φαβορί, τη Χρυσή Φωτιάδου ξανά με 3-2!

Οι νικητές και οι νικήτριες των κατηγοριών είχαν ως εξής
Απλό Νέων:

  1. Αλέξανδρος Μαδέσης (ΠΚΔ Ταύρου)
  2. Γεράσιμος Πετρής (ΑΟ Ταταύλα)
  3. Ζήσης Δουκέρης (ΠΚΔ Ταύρου), Σωκράτης Γιαννούτσος (ΓΑΟ Πειραιά)

Απλό Νεανίδων:

  1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΣΕΑ Καβάλας)
  2. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
  3. Δέσποινα Άμπα (Σάρισες Φλώρινας), Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας)