Energean Kavala BC-Κορασίδες: Εμφατική (πρώτη) νίκη, 73-46 τον Παναθηναϊκό

Σπουδαία εμφάνιση στο κλειστό του Μετς στην Αθήνα για τη 2η αγωνιστική της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος - Σπουδαία εμφάνιση από την Κελεμένη που σημείωσε 26 πόντους - Double double από την Πασχαλίνα Τουρετζόγλου

Με τον πιο εμφατικό τρόπο άφησε πίσω της το κακό ξεκίνημα (ήττα με 50-36 από τον Άρη) στο τουρνουά και μπήκε στο μονοπάτι των επιτυχιών. Ο λόγος για την ομάδα κορασίδων της Energean Kavala BC της Καβάλας που συμμετέχει στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς στην Αθήνα, και το απόγευμα της Πέμπτης πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Τα κορίτσια του Γιώργου Παγκαλίδη επικράτησαν με 73-46 του Παναθηναϊκού και έδειξαν ότι η άσχημη εμφάνιση (κυρίως στον επιθετικό τομέα) της πρεμιέρας κόντρα στον Άρη, ήταν απλώς μια κακή παρένθεση. Η ομάδα της Καβάλας είχε από την αρχή της αναμέτρησης (που όπως όλες οι άλλες διεξάγονται σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και χωρίς την παρουσία θεατών) το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο διεύρυναν συνεχώς. Μόνο στο 1ο 10λεπτο οι «πράσινοι» μπόρεσαν να προβάλουν αντίσταση, όμως στη συνέχεια η Καβάλα «πάτησε γκάζι» και πανηγύρισε μια εύκολη όσο και πολύτιμη νίκη.

Μεγάλη πρωταγωνίστρια για την Energean Kavala BC Καβάλας ήταν η Σοφία Κελεμένη που σημείωσε 26 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 5 κλεψίματα, ενώ η Πασχαλίνα Τουρετζόγλου σημείωσε double double (13 πόντους, 13 ριμπάουντ). Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να τις αντιμετωπίσει και σε συνδυασμό ότι και σ’ αυτόν τον αγώνα, η άμυνα της Καβάλας ήταν αποτελεσματική έφεραν αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Τα δεκάλεπτα του αγώνα, που διεύθυναν οι Ζακεστίδης και Μαυρέλης ήταν: 12-18, 20-40, 33-57, 46-73. Τους πόντους της ομάδας της Καβάλας πέτυχαν οι εξής: Τσινεκίδου 3 (1), Τουρετζόγλου Π. 13, Λυκάκη 6 (1), Σεμερτζίδου 2, Σπανίδου 6, Μελελούδη 2, Κελεμένη 26 (2), Αργυρού 9 (1), Χατζηλαζαρίδου, Τουρετζόγλου Ε. 2, Βρανά, Αποστολίδου 4.

Για τον Παναθηναϊκό, τον οποίο η Καβάλα αντιμετώπισε και στο περσινό τουρνουά στην Αιδηψό και έχασε, σκόραραν οι: Μπλιθικιώτη 10 (1), Ιωάννου 7,  Μαρούγκα 2, Τίγκα 7, Μούτσα 2, Μόσχου 4, Κεφαλά, Ζάρρη 12(2), Αθανασοπούλου 1, Παναγιωτοπούλου, Σιγαλού , Κογκαλίδη 1.

Επόμενος αντίπαλος της ομάδας της Καβάλας είναι η Καλαμάτα 80, την οποία θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 17.00. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Μεσσηνίας είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από τον Παναθηναϊκο με 66-38. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την Καλαμάτα, η Καβάλα θα κοντραριστεί με τον Ηρόδοτο το μεσημέρι του Σαββάτου (1/8) στις 13.00, ενώ την τελευταία αγωνιστική (5η) θα αντιμετωπίσει τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου (περσινό και προπέρσινο πρωταθλητή Ελλάδος) την Κυριακή (2/8) στις 10 το πρωί.