Energean Kavala BC-Κορασίδες: Αγκαλιά με την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα [φωτογραφίες]

Τα κορίτσια του Γιώργου Παγκαλίδη μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού και της Καλαμάτας, επικράτησαν και του Ηρόδοτου με 51-43 και ετοιμάζονται να ανεβούν στο βάθρο των νικητών

Με μια ακόμα νίκη (την 3η κατά σειρά) συνέχισε τις υποχρεώσεις της στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς στην Αθήνα, η ΕΚ Καβάλας, καθώς επικράτησε με 51-43 του Ηρόδοτου. Με την επιτυχία της αυτή βρίσκεται αγκαλιά με την 3η θέση στην τελική βαθμολογία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της τελευταίας αγωνιστικής όπου θα αντιμετωπίσει την σχεδόν βέβαιη πρωταθλήτρια ομάδα του Κρόνου Αγ. Δημητρίου.

«Διπλές» Κελεμένη – Τουρετζόγλου

Για άλλη μια φορά πρωταγωνίστρια της Καβάλας ήταν η Σοφία Κελεμένη που βρέθηκε σε σπουδαία ημέρα σημειώνοντας double double (19 πόντους, 11 ριμπάουντ). Εξαιρετική ήταν και η  Πασχαλίνα Τουρετζόγλου που επίσης ήταν «διπλή» με 10 πόντους και 20 ριμπάουντ.

Ο αγώνας

Η Καβάλα εξασφάλισε αυτή τη νέα νίκη έχοντας εξαιρετικά ποσοστά στα δίποντα, ενώ τα πήγε και εξαιρετικά στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ, ανανεώνοντας πολλές από τις επιθέσεις. Κατάφερε να ξεφύγει στο 2ο 10λεπτο παίρνοντας μια διαφορά 13 πόντων μ’ ένα επιμέρους 17-7, ενώ στο 3ο μέρος του αγώνα επικράτησε με 9-4. Στο τελευταίο 10λεπτο η ομάδα της Κρήτης προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά των 16 πόντους και το κατάφερε στο μισό!

Δεκάλεπτα – Πόντοι

Δεκάλεπτα: 18-15, 35-22, 44-27, 51-43
ΕΚ Καβάλας (Παγκαλίδης): Αποστολίδου 4, Τσινεκίδου, Τουρετζογλου Π. 10 (2), Λυκάκη 3, Σεμερτζίδου 3, Χατζηλαζαρίδου, Σπανίδου 8 (1), Μελελούδη, Κελεμένη 19, Αργυρού 4, Βρανά, Τουρετζογλου Ε.
Ηρόδοτος (Σταυρακάκη): Ορφανού 6 (2), Στεφανάκη  Ε. 2, Μανουσάκη 15(1), Στεφανάκη Ι. 4, Πετράκη, Γεωργιάδη 10, Περισυνάκη 2, Διβίνη 4, Σηφάκη.