Kavala Energean BC-Κορασίδες: «Χάλκινες» στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Μεγάλη επιτυχία για την ομάδα της Καβάλας που κατέκτησε την 3η θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης στην Αθήνα – Ηττήθηκαν με 60-39 στην τελευταία αγωνιστική από τον πρωταθλητή Κρόνο Αγίου Δημητρίου

Μια πολύ όμορφη διαδρομή 3 τουλάχιστον χρόνων τελείωσε το μεσημέρι της Κυριακής (2/8) για την ομάδα κορασίδων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας. Η παρέα των κοριτσιών του Γιώργου Παγκαλίδη κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς στην Αθήνα, γεγονός που αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία του τμήματος και το αποκορύφωμα μιας φιλότιμης προσπάθειας. Στην τελευταία αγωνιστική της διοργάνωσης αντιμετώπισε τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου από τον οποίο ηττήθηκε με σκορ 60-39.

Πριν από 2 χρόνια αυτή η ομάδα κατέκτησε την 1η θέση στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, αλλά δεν μπόρεσε να προκριθεί στα τελικά. Πέρσι, όχι μόνο πήρε τον τίτλο της τοπικής κατηγορίας αλλά προκρίθηκε και στα τελικά όπου κατέκτησε την 6η θέση. Φέτος ακολούθησε την ίδια ακριβώς πορεία που την έβγαλε όμως στην 3η θέση και στην κατάκτηση του χάλκινου. Δικαίως λοιπόν όλοι στην αποστολή της Καβάλας ήταν άκρως ικανοποιημένοι μετά το σφύριγμα της λήξης.

Η κατάκτηση της κορυφή, όπως αποδείχτηκε δεν ήταν εφικτή μιας και ο Κρόνος αποδείχτηκε κατά πολύ ανώτερος απ’ όλους τους αντιπάλους, γι’ αυτό και πήρε αήττητος τον τίτλο, για 3η συνεχόμενη χρονιά μάλιστα! Η Καβάλα θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει το αργυρό μετάλλιο, όμως  η κακή εμφάνιση της πρεμιέρας από τον Άρη, ήταν αυτή που έκανε την διαφορά στο τέλος. Ακόμα και έτσι όμως η επιτυχία της Ένωσης είναι τεράστια και γι’ αυτήν αξίζει πολλά συγχαρητήρια. Πλέον τα κορίτσια μεταπηδούν στην κατηγορία των Νεανίδων  και όλοι εύχονται να έχουν ανάλογη συνέχεια και εκεί…

Ο αγώνας

Στα αγωνιστικά, η Καβάλα δεν μπήκε καθόλου καλά στον αγώνα σκοράροντας μόνο 4 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο, στη συνέχεια προσπάθησε να «μπει» στο παιχνίδι, αλλά ο Κρόνος είχε πολλές επιλογές στην επίθεση και μια αποτελεσματική άμυνα και έτσι δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης. Η Κελεμένη και η Π. Τουρετζόγλου σημείωσαν από 10 πόντους και η Σπανίδου 5.

Τα δεκάλεπτα: 18-4, 26-15, 49-29,  60-39

Κρόνος Αγ. Δημ. (Σταμούλης): Σιδερίδου 7 (1), Ιωσηφέλη, Διαμαντοπούλου 11 (2), Τσούρτη 7, Ισουφάι, Γρηγοροπούλου Γ. 21 (9 ριμπ.), Τσάμη 4, Ζιάκα 6, Μαντή, Γρηγοροπούλου Μ. 2, Δραμιτινού 2.

ΕΚ Καβάλας (Παγκαλίδης): Τσινεκίδου, Τουρετζόγλου Π. 10 (1), Λυκάκη, Σεμερτζίδου 4, Χατζηλαζαρίδου, Σπανίδου 5 (1), Μελελούδη, Κελεμένη 10, Αργυρού 4, Τουρετζόγλου Ε., Βρανά, Αποστολίδου 6.

Η πορεία προς την 3η θέση

Υπενθυμίζεται ότι Ένωση, έχασε στην 1η αγωνιστική από τον Άρη με 50-36 αλλά στη συνέχεια επικράτησε του Παναθηναϊκού με 73-46 και στην 3η αγωνιστική νίκησε την Καλαμάτα με 55-34. Την 4η ημέρα της διοργάνωσης επικράτησε του Ηρόδοτου με 51-43 εξασφαλίζοντας έτσι τη θέση της στο βάθρο και την Κυριακή κοντραρίστηκε με την ομάδα που ήταν ένα επίπεδο παραπάνω απ’ τις υπόλοιπες και πήρε δίκαια τον τίτλο του πρωταθλητή.