Γιώργος Παγκαλίδης: Ο κύκλος μου στην ομάδα έκλεισε με τον ιδανικότερο τρόπο

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ κορασίδων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας μιλάει για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αλλά και το επόμενο βήμα στην καριέρα του

Έκδηλη είναι η ικανοποίηση στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης της Καβάλας από την μεγάλη επιτυχία της ομάδας κορασίδων του συλλόγου που κατέκτησε την 3η θέση στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος που έγινε στην Αθήνα. Η παρουσία των κοριτσιών του Γιώργου Παγκαλίδη σ’ αυτούς τους αγώνες ήταν η τελευταία στην κατηγορία με το νεαρό τεχνικό να χαρακτηρίζει αυτή την επιτυχία ως το καλύτερο κλείσιμο του κύκλου. Συγκεκριμένα τόνισε ότι «νομίζω ότι αυτός ο κύκλος έκλεισε ιδανικά, και με το παραπάνω, γι’ αυτά τα κορίτσια αλλά και για εμένα στο τμήμα των Κορασίδων. Ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και 5 χρόνια που ολοκληρώθηκε μ’ αυτή την επιτυχία».

«Δε θέλω να φανώ αχάριστος, αλλά…»

Στην ερώτηση αν η 3η θέση ήταν το καλύτερο που θα μπορούσε να πετύχει η ομάδα, αρχικά είπε ότι «δεν θέλω να φανώ αχάριστος! Τόσο εγώ όσο και οι παίκτριες μου είμαστε υπερευχαριστημένοι από την κατάκτηση της 3ης θέσης. Ο Κρόνος Αγ. Δημητρίου, που πήρε και φέτος τον τίτλο, τα τελευταία χρόνια είναι μια δύναμη που δεν έχει αντίπαλο σ’ αυτές τις κατηγορίες. Ίσως αν το παιχνίδι με τον Άρη (από τον οποία χάσαμε) δεν ήταν την 1η αγωνιστική του τουρνουά, γιατί συνήθως σε τέτοιες διοργανώσεις αυτοί οι αγώνες έχουν άγχος για τις παίκτριες, θα μπορούσαμε να κάνουμε μια καλύτερη εμφάνιση και να διεκδικήσουμε έτσι την 2η θέση». Στη συνέχεια ο κόουτς της ομάδας επισήμανε ότι «Ο Άρης ήταν πολύ κοντά να χάσει το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά ένα λάθος αθλήτριας των «πρασίνων» στα τελευταία δευτερόλεπτα, του έδωσε το δικαίωμα να ισοφαρίσει, να πάει τον αγώνα στην παράταση και εκεί να κερδίσει. Αν ο ΠΑΟ είχε κερδίσει, τότε με τα άλλα αποτελέσματα που φέραμε, θα είχαμε πάρει εμείς τη 2η θέση».

«Έξτρα μπόνους που ήρθε από τη σκληρή δουλειά»

Η άνοδος στο βάθρο τω νικητών, πέρα από τη χαρά στις αθλήτριες, τις έδωσε και ένα έξτρα μπόνους για το οποίο ο προπονητής τους είπε ότι «τα παιδιά με την επιτυχία τους αυτή θα έχουν πλέον και ένα έξτρα 7% για την είσοδο τους σε όλες τις Πανεπιστημιακές σχολές και 20% για την είσοδο τους στη Γυμναστική Ακαδημία. Πρόκειται για ένα πολύ καλό δώρο που δίνεται στις αθλήτριες, το οποίο θα πρέπει να πούμε ότι το κατέκτησαν με πολύ σκληρή δουλειά και πραγματικά το αξίζουν».

«Είμαι ευλογημένος που γνώρισα και δούλεψα μ’ αυτά το κορίτσια»

Πλέον η νέα ομάδα κορασίδων θα αλλάξει εικόνα, όχι μόνο γιατί οι περισσότερες αθλήτριες αλλάζουν κατηγορία, αλλά και γιατί και ο προπονητής τους «αναβαθμίζεται» αναλαμβάνοντας ρόλο στην ανδρική ομάδα της Ένωσης. «Τα περισσότερα από τα κορίτσια της ομάδας, που έχουν γεννηθεί το 2004, γίνονται πλέον νεάνιδες και αλλάζουν κατηγορία. Εγώ μετά από 5 χρόνια σ’ αυτό το τμήμα αναλαμβάνω νέα καθήκοντα ως βοηθός στην ανδρική ομάδα του συλλόγου, οπότε τα παιδιά θα τα αναλάβει άλλος προπονητής. Κλείνει λοιπόν και ο δικός μου κύκλος σ’ αυτό το τμήμα και μάλιστα πολύ επιτυχημένα. Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο από το θεό που γνώρισα αυτά τα παιδιά και δουλέψαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο».

Παλέψαμε για να κατακτήσουμε το όνειρο

Τέλος απαντώντας στην ερώτηση για το αν ο ίδιος πίστευε πριν από 5 χρόνια ότι θα έφτανε μ’ αυτά τα κορίτσια στην 3η θέση του Πανελλήνιου είπε: «Ο καθένας όταν ασχολείται με τον αθλητισμό κάνει όνειρα. Και για μένα στην αρχή ήταν ένα όνειρο το οποίο χρόνο με το χρόνο πάλευα για να το κατακτήσω. Νομίζω ότι στο τέλος δικαιωθήκαμε, μέσα απ’ την σκληρή δουλειά, και εγώ και οι παίκτριες μου φτάνοντας στην κορυφή».