Energean Καβάλα BC: Ακόμα 2 μεταγραφές και τέλος…

Ολοκληρώνονται οι προσπάθειες για τη διαμόρφωση του εντελώς ανανεωμένου, σε σχέση με πέρσι, ρόστρ της ομάδας εν όψει Α2 Εθνικής

Καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφ’ όσον δεν αποφασιστεί να συνεχιστεί το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Δήμο Καβάλας, λόγω της κατάστασης με την πανδημία, η προετοιμασία της ομάδας μπάσκετ της Energean Καβάλα BC θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 24 Αυγούστου. Δηλαδή την επομένη από την τελευταία ημέρα του «λουκέτου» των αθλητικών χώρων που ήρθε από τη δημοτική αρχή εξαιτίας του κορονοϊού. Στην ομάδα μπάσκετ της Καβάλας ευελπιστούν ότι μέχρι τότε η κατάσταση θα βελτιωθεί περισσότερο, μιας και ήδη τα κρούσματα της Covid-19 στην περιοχή είναι από ελάχιστα έως μηδενικά τις τελευταίες ημέρες, για να μην ανατραπεί εκ νέου ο προγραμματισμός της προετοιμασίας.

Έναν ψηλό και έναν «άσσο»

Σε ότι αφορά τα μεταγραφικά, στην Ένωση σκοπεύουν να κινηθούν για την απόκτηση ακόμα δύο παικτών με τους οποίους θα κλείσει πλήρως το ρόστερ της ομάδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτος στόχος είναι ένας αθλητής που θα αγωνίζεται στις θέσεις 4-5 και ο δεύτερος στις θέσεις 1-2. Οι επαφές με τους αθλητές που είναι στο «στόχαστρο», που έχουν βάση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι συνεχείς το τελευταίο διάστημα και δεν αποκλείεται ακόμα και μέσα στην εβδομάδα να γίνουν και οι απαραίτητες επίσημες ανακοινώσεις.

Με 2+1 από τους «παλαιούς»

Με την απόκτηση αυτών των δύο, ο αριθμός των παικτών που θα βρίσκονται στη διάθεση του Νίκου Πενταζίδη θα είναι 12 και μ’ αυτούς θα δουλέψει απ’ εδώ και πέρα, με στόχο να εδραιωθεί στην κατηγορία και να μην ακολουθήσει την πορεία των δύο προηγούμενων παρουσιών του στο δεύτερο τη τάξη Εθνικό πρωτάθλημα, όπου υποβιβάστηκε άμεσα. Η δουλειά που έχει μπροστά του ο Καβαλιώτης τεχνικός, μαζί με το νέο του συνεργάτη Γιώργο Παγκαλίδη, θα είναι πολύ, μιας και στην ουσία η ομάδα θα είναι εντελώς νέα. Από τα 12 άτομα που θα την απαρτίζουν μόνο οι δύο φόρεσαν και πέρσι την ίδια φανέλα. Πρόκειται για το νεαρό Μπανάσα καθώς και τον Σαββίδη. Επίσης στην ομάδα επιστρέφει και ένα παιδί της ομάδας, ο Πρασίνης, ο οποίος προέρχεται από το εφηβικό τμήμα και πέρσι αγωνίστηκε με τη φανέλα της Αγίας Βαρβάρας.

Ήθελαν κοινοτικό αλλά…

Στην Ένωση δε θεωρούν ότι η απόφαση να διεξαχθεί το πρωτάθλημα χωρίς την παρουσία κοινοτικών παικτών, την ευνοεί μιας και στον αρχικό σχεδιασμό τους υπολόγιζαν ότι την κρίσιμη θέση του «πύργου», δηλαδή του σέντερ φορ θα την κάλυπταν από τη διεθνή αγορά. Όταν έγινε γνωστή η συγκεκριμένη απόφαση, αναγκαστικά άλλαξαν… ρότα και προτεραιότητες. Συνολικά η Καβάλα έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 7 μεταγραφές και αν προστεθούν οι δύο που… έρχονται θα φτάσει στις 9, οπότε βρίσκεται κάτω από το ανώτατο όριο μεταγραφών που της επιτρέπεται που είναι 10.

Τζάμπολ στις 3/10 εκτός κι αν…

Τέλος αναφορικά με τις πληροφορίες που υπάρχουν για την έναρξη της φετινής σαιζόν, ισχύουν αυτά που ίσχυαν εδώ και αρκετές εβδομάδες. Η πληροφόρηση που υπάρχει από την Αθήνα είναι ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, ενώ σχεδόν έναν μήνα νωρίτερα δηλαδή την Τετάρτη – Πέμπτη 5-6 Σεπτεμβρίου θα γίνει η έναρξη του κυπέλλου Ελλάδας. Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση της πορείας της πανδημίας στη χώρα. Αν η κατάσταση είναι υπό έλεγχο ο προγραμματισμός θα  υλοποιηθεί, αν όχι τότε όλα θα ανατρέπουν…