Ο ΑΟ Καβάλα στη Super League 2

Η ΕΕ της ΕΠΟ ψήφισε υπέρ της αναδιάρθρωσης – Ερωτηματικό παραμένει ακόμα αν το πρωτάθλημα θα γίνει σ’ ένα όμιλο των 18 ομάδων ή σε δύο ομίλους, με κατάργηση της Football League

Στη 2η τη τάξη Εθνική κατηγορία θα αγωνίζεται από την επόμενη αγωνιστική περίοδο (όποτε και αυτή ξεκινήσει) η ομάδα της Καβάλας. Το μεσημέρι της Τετάρτης (19/8) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί τελικά η αναδιάρθρωση των κατηγοριών, ύστερα από σχετική ψηφοφορία, η οποία μάλιστα πέρασε οριακά.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ακόμα και τώρα, δεν είναι απολύτως σίγουρο ποια θα είναι η μορφή του ποδοσφαιρικού οικοδομήματος της χώρας κι’ αυτό γιατί τα μέλη της ΕΕ έχουν δύο εναλλακτικά σενάρια. Το πρώτο είναι η κατάργηση της Football League και η δημιουργία δύο ομίλων στη Super League 2, χωρισμένη σε Βορρά και Νότο και το δεύτερο, πρωτάθλημα 18 ομάδων στη Super League 2 και 16 ομάδων στη Football League.

Η ΕΠΟ θα στείλει το αίτημα για την υλοποίηση του πρώτου σεναρίου στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και αν αυτός το αποδεχτεί τότε η κατάργηση της Football League θα είναι γεγονός. Στην  περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό, στην ΕΠΟ θα ενεργοποιήσουν το δεύτερο σενάριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο προτάσεις που πέρασαν με13 ψήφους (2 όχι και 1 λευκό), δηλαδή ακριβώς τα 3/4 που απαιτούνταν, φέρνουν τον ΑΟΚ στον «προθάλαμο» της Super League.

Πλέον η ομάδα θα πρέπει να «τρέξει» για να καλύψει όλα τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ του, αρχής γενομένης με το θέμα του προπονητή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι περισσότερες από τις κομβικές αποφάσεις έχουν παρθεί από τη διοίκηση και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει μπαράζ ανακοινώσεων και για τον τεχνικό που θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας, αλλά και για τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις.