ΓΣ Ελευθερούπολης: Θέλει ακόμα (πολύ) δουλειά…

Κακή εμφάνιση και ήττα με 57-71 από το Ψυχικό για τον 1ο γύρο του κυπέλλου Ελλάδος

Εμφάνιση κατώτερη του αναμενομένου πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής (18/9), στο κλειστό της Ελευθερούπολης, η ομάδα του ΓΣΕ γνωρίζοντας την ήττα – αποκλεισμό από τη συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδος, από το Ψυχικό με 57-71. Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου έδειξε ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να δουλέψει ακόμα περισσότερο για να είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, όπου οι στόχοι φέτος είναι ιδιαίτερα φιλόδοξοι, Ο ΓΣΕ στην ουσία είναι μια εντελώς νέα ομάδα, δεδομένου ότι μόλις ένας παίκτης από το περσινό ρόστερ (ο Γιάννης Σταμπουλής) παρέμεινε στο φετινό.

Το Ψυχικό απ’ την άλλη πλευρά παρουσιάστηκε πολύ πιο έτοιμο και πιο «διαβασμένο» στο παιχνίδι, ενώ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις επιθετικές αδυναμίες του ΓΣΕ, ειδικά σε ότι αφορά τα περιφερειακά σουτ και τα σουτ έξω από τη γραμμή των 3 πόντων, όπου τα ποσοστά των γηπεδούχων ήταν απογοητευτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΓΣΕ είχε 27 προσπάθειες για 3 πόντους και ευστόχησε μόλις 5 φορές, ενώ στα δίποντα η ευστοχία του ήταν 50% (16/32).

Η Ελευθερούπολη ξεκίνησε καλύτερα στον αγώνα και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 13-5, περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος του 1ου 10λεπτου, αλλά στη συνέχεια με ένα επιμέρους 0-8, με δύο τρίποντα του Δελίδη, το Ψυχικό έφερε το παιχνίδι στα ίσα (13-13). Στη συνέχεια, με πρωταγωνιστές τους Δελίδη, Κυρίτση και Μιλιβόγιεβιτς, όχι μόνο πέρασε μπροστά αλλά «έχτισε» και διαφορά που 7.50’’ πριν το τέλος έφτασε στους 15 πόντους (45-60).

Τα δεκάλεπτα του αγώνα ήταν: 13-13, 31-38, 45-56 και 57-71.