Κώστας Ανυφαντάκης: «Όλα είναι ‘’παγωμένα’’»

Ο προπονητής του ΑΟΚ μίλησε για την πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί στη Football League, για το πώς δουλεύει η ομάδα κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες αλλά και για τους μεταγραφικούς σχεδιασμούς

Απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά στη Football League δηλώνει ο προπονητής του ΑΟΚ. Ο Κώστας Ανυφαντάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο «KavalaPost» αναφέρθηκε στο πρωτόγνωρο γεγονός, να έχουμε φτάσει στα μέσα Σεπτεμβρίου και ακόμα οι ομάδες να μη γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν την επόμενη αγωνιστική περίοδο, μίλησε για το πώς δουλεύει η ομάδα του κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες και αναφέρθηκε και στο μεταγραφικό σχεδιασμό για την ενίσχυση του ρόστερ, για τον οποίο όμως δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα από τη στιγμή που δεν γνωρίζουν τους «κανόνες του παιχνιδιού»!

Για την κατάσταση στη Football League: «Πραγματικά δεν ξέρω αν αυτό που ζούμε μπορούμε να το ονομάσουμε κωμωδία ή τραγωδία. Δε μπορούσα να πιστέψω ότι θα φτάναμε στο σημείο να είμαστε στα μέσα Σεπτεμβρίου και ακόμα να μη γνωρίζουμε σε ποιο πρωτάθλημα θα αγωνιστούμε. Ορισμένες φορές ακόμα και τα λόγια χάνουν την αξία τους. Δε μπορούμε να πούμε περισσότερα αλλά να περιμένουμε να ξεκαθαρίσει επιτέλους η κατάσταση».

Για την πορεία της προετοιμασίας της ομάδας: «Αυτή τη στιγμή είναι όλα «παγωμένα», μιας και όχι μόνο εμείς αλλά και όλες οι άλλες ομάδες περιμένουν να δουν τι μέλει γενέσθαι. Όπως όλοι γνωρίζουν οι σύλλογοι έχουν αναβάλει όλες τις δραστηριότητες τους και έτσι εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τις προπονήσεις μας. Έχουμε μια 20αδα ποδοσφαιριστών με τους οποίους δουλεύουμε εντατικά και χωρίς προβλήματα και βρισκόμαστε σε στάση αναμονής…»

Για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις: «Έτσι όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα δεν πιστεύω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε άλλες μεταγραφές. Πρέπει απαραίτητα να ξέρουμε σε ποιο πρωτάθλημα θα συμμετέχουμε και μετά να πάρουμε αποφάσεις για τους ποδοσφαιριστές που θα αποκτήσουμε. Έχουμε δοκιμάσει όλο αυτό το διάστημα ορισμένους παίκτες, βρισκόμαστε σε επαφές και με κάποιους άλλους, αλλά έως εκεί…»

Για τους παίκτες που δοκιμάστηκαν στις προπονήσεις του ΑΟΚ: «Έχουν δοκιμαστεί ορισμένα παιδιά (σ. σ. Μπελμάνι, Μακρυγιάννης), όμως όπως είπα επειδή δεν ξέρουμε που θα παίξουμε τη νέα χρονιά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να πω ότι άλλες θα είναι οι επιλογές μας αν παίξουμε στη Football League και άλλες αν συμμετέχουμε τελικά στη Super League 2. Αυτά τα παιδιά πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν αν τελικά επικρατήσει το πρώτο σενάριο. Αν όμως έχουμε το δεύτερο θα στραφούμε σε άλλες επιλογές».

Για τις δοκιμές παικτών από την Καβάλα: «Σ’ αυτή την κατηγορία εξετάζουμε τις περιπτώσεις ορισμένων παιδιών (σ. σ. ο Αρ. Κολλαράς), γιατί θέλουμε να ενισχύσουμε το τοπικό στοιχείο στην ομάδα, κάτι που εκτός των άλλων θα σημάνει και λιγότερα έξοδα και για τον ίδιο τον σύλλογο. Είναι κάτι που το «μετράμε» ιδιαίτερα, μιας και η χρονιά μόνο εύκολη δεν θα είναι και σ’ αυτόν τον τομέα».

Πόσες ακόμα μεταγραφές χρειάζεται η ομάδα: «Πιστεύω ότι με ακόμα 4 προσθήκες θα μπορούμε να πούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι για τη νέα χρονιά. Όπως είπα και προηγουμένως όμως, οι επιλογές μας θα εξαρτηθούν από την κατηγορία που θα συμμετέχουμε τη νέα αγωνιστική περίοδο».

Για τα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας: «Λόγω της απόφασης των ομάδων της κατηγορίας, έχουμε αναβάλει κι εμείς τα φιλικά μας παιχνίδια. Το περασμένο Σάββατο ήταν να παίξομε με την ΑΕ Καβάλα αλλά αναβλήθηκε. Το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και με την περίπτωση της Αλεξανδρούπολης, με την οποία είχαμε κλείσει για το ερχόμενο Σάββατο. Έχουμε κλείσει φιλικά με την Ξάνθη και με άλλες ομάδες, όμως όλα είναι «παγωμένα» αυτή τη στιγμή».