3ο Super Cup «Βασίλης Ραφτόπουλος»: Στο Νέστο ο πρώτος τίτλος της χρονιάς [Φωτογραφίες]

Η ομάδα της Χρυσούπολης επικράτησε με 2-0 του Μέγα Αλέξανδρου Ορφανίου στο αγώνα που έγινε, κεκλεισμένων των θυρών, στο Βερούλειο στάδιο

ΟΝέστος Χρυσούπολης πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου στο «Βερούλειο» στάδιο το πρώτο τίτλο της χρονιάς για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, καθώς επικράτησε στο Super Cup (στον αγώνα ανάμεσα στον πρωταθλητή και τον κυπελλούχο της περσινής χρονιάς) με Μέγα Αλέξανδρου Ορφανίου με 2-0.

Στον αγώνα, με τον οποίο σηματοδοτείται η έναρξη της περιόδου, και είναι αφιερωμένος στο πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΚ Βασίλη Ραφτόπουλο, ο Νέστος ήταν ανώτερος στο 1ο ημίχρονο, όπου σημείωσε και τα δύο τέρματα. Στην επανάληψη, το Ορφάνι, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα ύστερα από την αποβολή του Τζαπέγια λίγα λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου, είχε την υπεροχή αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία των αντιπάλων, παρά μόνο 1-2 φορές προς το τέλος της αναμέτρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση διεξήχθη με όλα τα μέτρα που επέβαλε το υγειονομικό πρωτόκολλο και φυσικά έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Ανάμεσα στον πολύ συγκεκριμένο αριθμό των φιλάθλων που παραβρέθηκαν στο γήπεδο (σ. σ. κυρίως μέλη των ΔΣ των δύο ομάδων), ήταν και η κόρη του Βασίλη Ραφτόπουλου, που ήταν και εκείνη που απένειμε το κύπελλο στους νικητές του αγώνα.

Τα γκολ
Ο Νέστος κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 13ο λεπτό με τον Λαζαρίδη, ενώ στο 38ο λεπτό έκανε το 2-0 με τον Κλοκίδη που εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα του Μέγα Αλέξανδρου. Πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα της Χρυσούπολης έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Τζαπέγια, η οποία θεωρήθηκε υπερβολική από τους τυπικά φιλοξενούμενους του αγώνα.

Στην επανάληψη το Ορφάνι, είχε την υπεροχή αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Αθανασίου, εκτός από μια ευκαιρία με τον Λόλη στο 84’ και τον Σιάκκά στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Οι Συνθέσεις
Ορφάνι: Τοπαλίδης, Πετρίδης, Βουζουλίδης (60’ Παρέλλης), Ζάντσιος, Τουρασανίδης (60’ Τουρασανίδης), Σιάκκας, Λάσπατζης, Βεζυρόπουλος, Δαγκούλης (52’ Λόλη), Αραμπατζής, Κωνσταντίνου (83’ Μηλιάδης Κ.).
Νέστος: Αθανασίου, Μπουτζούρογλου, Κλοκίδης (67’ Αγοραστός), Φραγκούλης, Μπάμπουρας, Γεωργιάδης, Αρμάντο Ράμο (83’ Καλλιοτζής), Τζαπέγια, Μπαϊκαρά, Λαζαρίδης (52’ Μενίκου, 80’ Λώλης), Μπλιος (46’ Καλτσάς).

(Φωτο: Λάσκαρης Τσούτσας)