«Θετικός» και στο 2ο δείγμα ο ΑΟΚ

Νίκη 2-0 επί της Δόξας στο Βερούλειο Στάδιο με εξαιρετική εμφάνιση και αρκετές ευκαιρίες

Μόνον τυχαία δεν ήταν, όπως αποδείχτηκε και το απόγευμα του Σαββάτου, η πολύ καλή εικόνα της Καβάλας στο πρώτο φιλικό παιχνίδι της χρονιάς στην Ξάνθη το περασμένο Σάββατο. Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής και στο φιλικό που έδωσε στο Βερούλειο στάδιο κόντρα στη Δόξα Δράμας την οποία κέρδισε με σκορ 2-0. Σ’ ένα παιχνίδι όπου το τελικό σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο για τους γηπεδούχους, ο ΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο.

Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφορούσε πολύ καλύτερα την μπάλα, έχοντας στο κέντρο τον Ορφανίδη που «έκανε όλο το παιχνίδι», ενώ αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το πάθος, η όρεξη και η δύναμη με την οποία αγωνιζόταν οι ποδοσφαιριστές του Ανυφαντάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που όταν είχαν την μπάλα παίκτες της Δόξας, έπρεπε να αντιμετωπίσουν 2 και 3 παίκτες της Καβάλας, που έτρεχαν συνεχώς για να μαρκάρουν και να καλύψουν χώρους. Και να σκεφτεί κανείς ότι η ομάδα είναι σε φάση προετοιμασίας…

Δε φάνηκε η διαφορά κατηγορίας

Όπως και να έχει στο γήπεδο, δεν φάνηκε καθόλου η διαφορά της μιας κατηγορίας που χωρίζει τις δύο ομάδες, με την ΑΟΚ να δείχνει πιο έτοιμος και πιο ουσιαστικός. Μάλιστα το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε μέσα σ’ ένα 5λεπτο από το 15ο έως το 20ο λεπτό, με τους παίκτες της Καβάλας να βρίσκουν δίχτυα στις δύο πρώτες ευκαιρίες που δημιούργησαν. Απ’ εκεί και πέρα υπήρξαν και άλλες καλές στιγμές που όμως δεν κατέληξαν σε γκολ, είτε λόγω αστοχίας, είτε λόγω κακής τελικής πάσας.

Βέβαια δεν ήταν όλα ρόδινα για το «καραβάκι», μιας και υπήρχαν ορισμένα προβλήματα, κυρίως σε ότι αφορά τη λειτουργία της άμυνας σε συνθήκες πίεσης, ωστόσο το γεγονός αυτό δε χαλάει τη γενικότερη πολύ καλή εικόνα της ομάδας, που αφήνει πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Γκολ και φάσεις

  • Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σπουδαίου αθλητικού παράγοντα και πρώην προέδρου του Ερασιτέχνη αλλά και της ΠΑΕ ΑΟΚ Χρήστου Ρέμμου.
  • Ο ΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό
  • 15′ Γκολ για την Καβάλα και 1-0 όταν σε μια αντεπίθεση ο Ορφανίδης έβγαλε τον Κολλά μόνο του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και αυτός ευστόχησε στο πλασέ που επιχείρησε.
  • Πέντε λεπτά αργότερα γίνεται το 2-0, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ορφανίδη, ο προωθημένος Παντεκίδης βρήκε δίχτυα με πλασέ από κοντά.
  • Η πιο καλή στιγμή της Δόξας ήρθε στο 35’ όταν ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε μόνος του με τον τερματοφύλακα Κυρίτση αλλά δεν μπόρεσε να τον κερδίσει.
  • Στο 37’ ο Καζαντζίδης πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό γκολ με τακουνάκι, το οποίο όμως ακυρώνεται (σωστά) ως οφσαιντ).
  • Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, σε νέα αντεπίθεση της Καβάλας ο Βαλαβανόπουλος θα πλασάρει την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Στην επανάληψη, και με τις πολλές αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και οι ευκαιρίες στις δύο εστίες δεν ήταν πολλές. Ο ΑΟΚ απείλησε με τον Αδαμάκη στο 73’ όταν βρέθηκε μόνος με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ στο 89’ ο Κολλάς είχε σουτ που αποκρούστηκε.

Οι συνθέσεις

Καβάλα (Ανυφαντάκης): Κυρίτσης (50’ Παπαποστόλου, 72’ Σιαματάς), Καζαντζίδης (60’ Αδαμάκης), Γιαλαμούδης, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Βαλαβανόπουλος (60’ Παπαδόπουλος), Θωμαΐδης, Κολλάς, Ορφανίδης (56’ Τζαμπέγια), Κόκκορης (60’ Κολλαράς).

Δόξα Δράμας (Κολιτσιδάκης): Στεφανάκος (65’ Ηλιάδης), Κουκόλης, Παπαργυρίου, Σπυρόπουλος, Μαυρίας, Παρασκευάς (26’ Ιμπάνιεθ), Νιμπά (64’ Πετρίδης), Μποζ (46’ Πινδώνης 46′), Μπρούσελερς (46’ Σαμπανίδης), Κουτσιανικούλης (46’ Κόντος), Μαύρου (65’Κιπ).