ΕΠΣ Καβάλας: Υπόθεση «Ποσειδώνας» – Τι λένε οι δύο πλευρές

Ο σύλλογος που αποκλείστηκε από τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα μιλάει άδικη τιμωρία – Τι απαντά ο πρόεδρος της Ένωσης Μιχάλης Παπαδόπουλος

Με την ανακοίνωση του αγωνιστικού προγράμματος της Γ’ κατηγορίας της ΕΠΣΚ, έγινε και επίσημα γνωστό ότι η ομάδα του Ποσειδώνα δε θα συμμετέχει στη διοργάνωση, παρά το γεγονός ότι δήλωσε κανονικά συμμετοχή. Ο λόγος της αρνητικής αυτής εξέλιξης είχε να κάνει με το γεγονός ότι η ομάδα της Καβάλας δεν κατέβαλε το ποσό του προστίμου των 4000 ευρώ (2000 στην ομάδα και 2000 στον πρόεδρο της) που της επιβλήθηκε λόγω δυσμενών κρίσεων κατά της διοίκησης της Ένωσης, με αφορμή την γνωστή υπόθεση του αντιπροσώπου του σωματείου που έπρεπε να ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές της ΕΠΣΚ. Παρακάτω παρατίθεται η άποψη για το θέμα και των δύο πλευρών.

Ποσειδώνας: «Τιμωρηθήκαμε γιατί τολμήσαμε να πούμε τη γνώμη μας»

Η διοίκηση του Ποσειδώνα με ανάρτηση της στη σελίδα της στο fb τονίζει ότι τιμωρήθηκε άδικα γιατί τόλμησε να πει δημόσια τη γνώμη της για όσα συνέβησαν (σ. σ. κατηγόρησε τη νυν διοίκηση για ηθική αυτουργία και την προηγούμενη διοίκηση για εκμετάλλευση της υπόθεσης). Η ανάρτηση αναφέρει σχετικά τα εξής: «Ο Ποσειδώνας τελικά δεν θα λάβει μέρος στην φετινή σεζόν, όχι για οικονομικούς λόγους , ούτε για τον covid 19, αλλά γιατί τόλμησε να μιλήσει  δημόσια για πραγματικά γεγονότα και να πει τη γνώμη του για τα όσα συνέβησαν.

Η συμμετοχή μας δεν έγινε δεκτή από την ΕΠΣ Καβάλας διότι δεν πληρώσαμε το πρόστιμο των 4000 ευρώ που μας επεβλήθη.

Θα γίνει αναδημοσίευση της ανάρτησης για την οποία έχουμε τιμωρηθεί με την ανώτερη  ποινή που θα μπορούσε να επιβληθεί σε ποδοσφαιρικό σωματείο για δυσμενής κρίσεις , ώστε να έχετε ιδία άποψη για τον βαθμό της αδικίας που έχουμε υποστεί. Ευχόμαστε καλή ποδοσφαιρική σεζόν σε όλα τα σωματεία του νομού».

«Φτάνει πια κύριοι, μας κουράσατε…»

Από τη μακροσκελή εκείνη ανάρτηση του Ποσειδώνα, όπου όπως τονίζεται παραπάνω κατηγορείται η διοίκηση της ΕΠΣΚ για ηθική αυτουργία και η πρώην διοίκηση για προσπάθεια εκμετάλλευσης της κατάστασης, η τελευταία παράγραφος απευθύνεται και προς τις δύο πλευρές. Χαρακτηριστικά τονίζονται τα εξής: «Όπως και να χει αυτό πρέπει να σταματήσει επιτέλους. Φτάνει πια κύριοι… μας κουράσατε! Έχετε κάνει πολύ χειρότερα παραπτώματα όλοι σας και το ξέρετε κι όταν λέω όλοι το εννοώ. Αν πραγματικά αξίζετε, οι παράγοντες θα το αποφασίσουν στις ερχόμενες εκλογές. Ούτως ή άλλως κάποιοι από εσάς θα διοικήσουν την ΕΠΣ Καβάλας,  φροντίστε να αφήσετε πίσω τα φαντάσματα του παρελθόντος και διοικήσετε με σύνεση, γιατί πλέον θα κρίνονται πιο αυστηρά οι πράξεις σας. Πρέπει να καταλάβετε ότι εκτίθεστε όλοι σας και πληρώνει το ποδόσφαιρο .Φτάνει!

Μπροστά μας βρίσκεται μια πολύ δύσκολη σεζόν με πρωτόγνωρα προβλήματα που καλείστε να φέρετε εις πέρας και αν θέλετε το καλό του ποδοσφαίρου βρείτε τον τρόπο να προχωρήσετε με σεβασμό στον Καβαλιώτη παράγοντα ,γονέα, φίλαθλο».

Μιχάλης Παπαδόπουλος: «Η ΕΠΣΚ δικαιώθηκε σε 4 στάδια σ’ αυτή την υπόθεση»

Κληθείς να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας Μιχάλης Παπαδόπουλος δίνει την άποψη της διοίκησης για το ζήτημα που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις ανάμεσα στους φίλους του τοπικού ποδοσφαίρου. «Κατ’ αρχήν θέλω να πω ότι όλη αυτή η υπόθεση με τον εκπρόσωπο της ομάδας του Ποσειδώνα που έπρεπε να ψηφίσει στις τελευταίες εκλογές, είναι προσωπική και εσωτερική υπόθεση του συλλόγου, για την οποία εμείς κατηγορηθήκαμε ως ηθικοί αυτουργοί σε πλαστογραφία κάτι που αποτελεί ποινικό αδίκημα» τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος και συνεχίζει «αυτές τις δυσμενείς κρίσεις προς τη διοίκηση δεν θα μπορούσαμε να τις αγνοήσουμε, παρά το γεγονός ότι γι’ αυτές έχουμε δικαιωθεί σε 4 στάδια. Δικαιωθήκαμε από τη δικαστικό επιμελητή στη διάρκεια των εκλογών και στη συνέχεια δικαιωθήκαμε από τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η πρώην διοίκηση, αλλά και στην κανονική εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων. Τέλος δικαιωθήκαμε και από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ»!

Ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ αναφέρεται στην απολογία στην οποία κλήθηκε ο Ποσειδώνας λέγοντας ότι «εμείς καλέσαμε, ως οφείλαμε, το σωματείο του Ποσειδών και ζητήσαμε να ανακαλέσει αυτές τις δηλώσεις, που σύμφωνα με τον κανονισμό χαρακτηρίζονται ως δυσμενείς προς τη διοίκηση και επισείουν συγκεκριμένες και βαρύτατες ποινές. Ο εκπρόσωπος του Ποσειδώνα όμως μας ξεκαθάρισε ότι |δεν παίρνω πίσω τίποτα απ’ όσα ειπώθηκαν». Έτσι αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε τον κανονισμό που προέβλεπε χρηματική ποινή 2000 ευρώ για τον πρόεδρο του σωματείου και 2000 ευρώ για το ίδιο το σωματείο».

«Γιατί δεν πήγαν στην επιτροπή εφέσεων»;

Στο σημείο αυτό ο Μιχάλης Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο Ποσειδώνας θα μπορούσε αν το ήθελε να ακολουθήσει την τακτική που ακολούθησε ο Ηρακλής Καβάλας που επίσης κλήθηκε σε απολογία για δυσμενείς κρίσης προς τη διοίκηση. «Ο Ηρακλής ανακάλεσε τα όσα ακούστηκαν στη ΓΣ για τη διοίκηση, αλλά πέρα απ’ αυτό προσέφυγε την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ για να μην πληρώσει ούτε το μειωμένο πρόστιμο που του καταλογίστηκε» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ και συνεχίσει «γιατί άραγε δεν έκανε το ίδιο και ο Ποσειδώνας; Άσχετα με το αν ανακαλούσε ή όχι τις δηλώσεις, θα μπορούσε κι αυτός να προσφύγει στην ίδια επιτροπή και να περιμένει να εκδικαστεί η υπόθεση. Μέχρι τότε η διαδικασία για την είσπραξη του προστίμου θα είχε «παγώσει» αναγκαστικά απ’ εμάς και έτσι θα μπορούσε να συμμετέχει κανονικά στο πρωτάθλημα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτή τη στιγμή επιτροπή εφέσεων δεν υφίσταται στην ΕΠΟ και θα συγκροτηθεί νέα μετά τις εκλογές της Ομοσπονδίας. Με λίγα λόγια δηλαδή, αν ήθελαν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, θα μπορούσαν να πληρώσουν ένα παράβολο 300 ευρώ, που είναι για την προσφυγή στην επιτροπή εφέσεων, και να ξεκινήσουν να αγωνίζονται, περιμένοντας τις εξελίξεις όποτε και αν αυτές ερχόταν»!