ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Απ’ το καλό στο καλύτερο, νίκη 4-1 στην Τρίγλια

Νέα πολύ καλή εμφάνιση σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας για το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη

Συνεχίζει να δίνει καλά δείγματα γραφής στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας η ομάδα της Καβάλας. Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη βρέθηκε το Σάββατο (10-10-2020) στην Τρίγλια της Χαλκιδικής για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα με την οποία θα τεθεί αντίπαλος στο φετινό πρωτάθλημα της Football League και κατάφερε να συνεχίσει στο μονοπάτι των επιτυχιών, αφού κέρδισε με σκορ 4-1 και κυρίως σ’ αυτό των πολύ καλών εμφανίσεων.

Το «καραβάκι» που για πρώτη φορά κοντραρίστηκε με ομάδα της κατηγορίας του, μιας και τα δύο πρώτα φιλικά ήταν με ομάδες της Super League 2 (3-3 στη Ξάνθη και 2-0 με τη Δόξα Δράμας), ήταν κυρίαρχο στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας για ακόμα μια φορά ως κινητήριο μοχλό τον Ορφανίδη στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ ήταν και αποτελεσματικό στην επίθεση με τον Κολλά να δείχνει τις πολλές δυνατότητες τους.  Έτσι πέτυχε 4 όμορφα γκολ, έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες και έδειξε ότι βαδίζει απ’ το καλό στο καλύτερο, μιας και εκτός των άλλων ανταπεξήλθε αποτελεσματικά και στην πίεση της Τρίγλιας.

Τα γκολ

Η Καβάλα προηγήθηκε στο 12ο λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Ορφανίδη, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεσαν και δημιούργησαν ευκαιρίες με τους Μπρίτο στο 35’ και Τότσκα στο 42’. Στο 47’ ο ΑΟΚ σημείωσε το 0-2 όταν σε μια ωραία αντεπίθεση ο Κολλά βρήκε τον Παπαδόπουλο και αυτός δε δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η Τρίγλια μείωσε σε 1-2 στο 78’ μετά από κεφαλιά του Οσμάνατζιτς, όμως η απάντηση της Καβάλας ήρθε άμεσα. Στο επόμενο λεπτό ο Ορφανίδης βρήκε τον Κολλά, σε αντεπίθεση, και αυτός έγραψε το 1-3. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε λίγο πριν το τέλος και πάλι ο Κολλάς, μετά από προσωρινή απόκρουση του Χρυσόστομου Ιακωβίδη σε σουτ του Βαλαβανόπουλου.

Η σύνθεση της ομάδας

Η ομάδα της Καβάλας ξεκίνησε το παιχνίδι με τους: Κυρίτση, Καζαντζίδη, Γιαλαμούδη, Στίκα, Παντεκίδη, Γαβριηλίδη, Παπαδόπουλο, Θωμαΐδη, Κολλά, Ορφανίδη και Κοκκόρης. Αγωνίστηκαν επίσης και οι: Σταθάκης, Τενεκές, Μαλανδρής, Βαλαβανόπουλος, Κολλαράς, Γεωργακόπουλος, Γιαννάκος και Αδαμάκης.