Football League: Και επίσημα σέντρα στις 7 Νοεμβρίου

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της έναρξης, αλλά δε συζητήθηκε η προκήρυξη λόγω της νέας προσφυγής της Νίκης Βόλου στο διαιτητικό δικαστήριο

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα της Football League θα δοθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, μιας και αυτό αποφάσισαν τα μέλη της Λίγκας που συνεδρίασαν (με τηλεδιάσκεψη) την Τετάρτη 14/10.

Η ημερομηνία έναρξης της αγωνιστικής περιόδου στην 3η τη τάξη Εθνική κατηγορία ήταν η μόνη απόφαση που πάρθηκε για το εν λόγω πρωτάθλημα. Δεν στάθηκε δυνατόν να γίνει κουβέντα για την προκήρυξη της διοργάνωσης λόγω της νέας προσφυγής που κατέθεσε στο διαιτητικό δικαστήριο η Νίκη Βόλου με την οποία ζητά τον υποβιβασμό 4 ομάδωνς της περσινής διοργάνωσης (Καλαμάτα, Ασπροπύργος, Τρίγλια και Ιάλυσος) και το μη προβιβασμό της Σαντορίνης που προβλέπεται να «ανέβει» από τη Γ’ Εθνική για να συμπληρωθεί ο αριθμός 20 στο πρωτάθλημα και να διεξαχθούν οι δύο όμιλοι από 10 ομάδες.

Μόλις εκδικαστεί και αυτή η προσφυγή και ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου, θα ανοίξει (και πάλι) η κουβέντα για την προκήρυξη της Football League.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι ομάδες της Λίγκας απέρριψαν, ομόφωνα πρόταση της Καβάλας και της Νίκης Βόλου για αλλαγή του φετινού αριθμού εισιτηρίων ανόδου. Οι δύο ομάδες ήθελαν να προβιβαστούν τώρα στη Super League 2 και την επόμενη χρονιά να μην ανέβουν 4, αλλά 2 στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Η πρόταση αυτή κρίθηκε ότι ήταν  εκτός ημερησίας διάταξης και κατόπιν συμφωνίας δεν άφησαν τον πρόεδρο Λεωνίδα Λεουτσάκο να τοποθετηθεί!

Κατά τα άλλα, αποφασίστηκε, επίσης, ομόφωνα να σταλεί αίτημα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, προκειμένου να μην ισχύσουν φέτος τα υπόλοιπα ποινών από κάρτες των ποδοσφαιριστών της περσινής χρονιάς που διεκόπη λόγω κορονοϊού.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι η νέα μπάλα του πρωταθλήματος θα είναι η Nike Magia Elite.