ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Πρεμιέρα με Πανσερραϊκό στη Football League

Το πρωτάθλημα, που θα ξεκινήσει 7 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις και μετά θα ακολουθήσουν πλέι οφ για την άνοδο και πλέι άουτ για την αποφυγή του υποβιβασμού

Το πιο σημαντικό βήμα για την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Football League, επιτέλους, έγινε! Η διοργανώτρια αρχή πήρε αποφάσεις σε ότι αφορά την προκήρυξη του πρωταθλήματος (δηλαδή πως θα διεξαχθεί), τον χωρισμό των ομίλων, ενώ προχώρησε και στην κλήρωση των αγώνων, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η δικαστική εκκρεμότητα με την προσφυγή της Νίκης Βόλου.

Απ’ την κλήρωση του πρωταθλήματος βγήκε ότι η ομάδα της Καβάλας θα ξεκινήσει την πορεία της στη διοργάνωση της Football League με ένα μεγάλο γειτονικό ντέρμπι, αντιμετωπίζοντας τον Πανσερραϊκό στις 7 Νοεμβρίου στο «Ανθή Καραγιάννη», ενώ η πρώτη εκτός έδρας αποστολή της θα είναι την 2η αγωνιστική στην Ηγουμενίτσα με τον Θεσπρωτό. Αυτό μάλιστα θα είναι και το πιο μακρινό ταξίδι της ομάδας για την κανονική διάρκεια της σαιζόν, μιας και γεωγραφικά ο Βόρειος Όμιλος στον οποίο ανήκει φτάνει μέχρι την Ηγουμενίτσα και μέχρι το Βόλο, όπου ο Ολυμπιακός θα είναι στο Βόρειο και η Νίκη (που ήταν απούσα από τη διαδικασία) στο Νότιο Όμιλο, ύστερα από κλήρωση.

Οι όμιλοι

Αναλυτικά ο χωρισμός των ομίλων έχει ως εξής:

Βόρειος Όμιλος: Κοζάνη, Αλμωπός Αριδαίας, Απόλλων Πόντου, Βέροια, Θεσπρωτός, Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου, Πανσερραϊκός, Πιερικός, Τριγλία.

Νότιος Όμιλος: Αιγάλεω, Αστέρας Βλαχιώτη, Ασπρόπυργος, Επισκοπή, Ιάλυσος, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Νίκη Βόλου, Ρόδος, Σαντορίνη.

Πρωτάθλημα σε δύο φάσεις

Σύμφωνα με την προκήρυξη της διοργάνωσης, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δυο φάσεις. Πρώτη φάση η κανονική περίοδος με 18 αγωνιστικές και δεύτερη φάση τα πλέι οφ και πλέι άουτ.

Στα πλέι οφ θα αγωνιστούν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-4 σε κάθε όμιλο με αγώνες εντός και εκτός έδρας των έξι αγωνιστικών –διατηρώντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο (σύνολο τέσσερις) προβιβάζονται στην Super League 2.

Αντίστοιχα οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 5-10 θα αγωνιστούν σε πλέι άουτ με εντός και εκτός έδρας αγώνες σε δέκα αγωνιστικές –επίσης διατηρώντας τη βαθμολογία της κανονικής διάρκειας. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 9η και 10η θέση κάθε ομίλου (σύνολο τέσσερις) θα υποβιβαστούν στην Γ Εθνική κατηγορία.

Οι αγώνες της Καβάλας

1η Αγωνιστική: Καβάλα – Πανσερραϊκός
2η Αγωνιστική: Θεσπρωτός – Καβάλα
3η Αγωνιστική: Απόλλων Πόντου – Καβάλα
4η Αγωνιστική: Καβάλα – Πιερικός
5η Αγωνιστική: Τρίγλια – Καβάλα
6η Αγωνιστική: Κοζάνη – Καβάλα
7η Αγωνιστική: Καβάλα – Βέροια
8η Αγωνιστική: Ολυμπιακός Βόλου – Καβάλα
9η Αγωνιστική: Καβάλα – Αλμωπός Αριδαίας.