ΓΣ Ελευθερούπολης: Αφού το υπόμνημα για την επανεκκίνηση της Α2 δεν ήταν ομόφωνο…

Αλλαγή στάσης του συλλόγου, που ζητάει να αρχίσει το πρωτάθλημα αναλαμβάνοντας ο ίδιος τα έξοδα που προκύπτουν

Μπορεί να υπέγραψε το αίτημα για επανεκκίνηση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας, ζητώντας από την πολιτεία να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων για την επιστροφή στα γήπεδα, ωστόσο από τη στιγμή που αυτό δεν ήταν ομόφωνο, όπως αρχικά πίστευε, επανέρχεται με νέα ανακοίνωση τονίζοντας ότι θέλει την επανεκκίνηση της Α2, αναλαμβάνοντας η ίδια τα έξοδα που προκύπτουν.

Ο λόγος για τον ΓΣ Ελευθερούπολης που φαίνεται ότι συμμερίζεται την άποψη των Ολυμπιακό και Πανερυθραϊκού, που δεν υπέγραψαν την δήλωση, ζητώντας επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης χωρίς όρους.

Η ανακοίνωση του ΓΣΕ αναφέρει σχετικά:

«1.- Από χθες (12-01-2021) σε άρθρα ιστοσελίδων αθλητικού περιεχομένου αναρτήθηκε το υπόμνημα ομάδων της Α2 Εθνικής Ανδρών Καλαθοσφαίρισης, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας ομάδας.

Μετά την πρωτοβουλία κάποιων ομάδων, για την σύνταξη ενός κοινά αποδεκτού υπομνήματος από όλες τις ομάδες της Α2 που θα απευθύνονταν στην ΕΟΚ, ΠΣΑΚ και ΣΕΠΚ, με σκοπό την έναρξη των διαδικασιών για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος, το σωματείο μας στα πλαίσια της συλλογικής αυτής κοινής προσπάθειας, δέχτηκε να υπογράψει το κοινό αυτό κείμενο.

2.- Ωστόσο το υποβληθέν υπόμνημα δεν υπογράφηκε από όλα τα σωματεία, ως αρχικά πιστεύαμε ότι θα γινόταν.

Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι συμπαραστεκόμαστε στις ομάδες που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε όλες τις απαιτήσεις της επανέναρξης του Πρωταθλήματος, εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών που προέκυψαν από την πανδημία. Πάγια θέση του Γυμναστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης είναι  άμεση επανέναρξη του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Ανδρών Καλαθοσφαίρισης, όπως είχαμε αναφέρει και στο σχετικό μας έγγραφο τον παρελθόντα μήνα Δεκέμβριο 2020 σε ερώτημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, με την ομάδα μας να αναλαμβάνει από την πλευρά της, τα οποιαδήποτε μορφής έξοδα της αναλογούν για το σκοπό αυτό».