Football League: Ο ΑΟΚ θέλει, οι λοιμωξιολόγοι όμως;

Πιέσεις για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, εν μέσω επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων

Μπορεί οι ομάδες της Football League, ανάμεσα τους και ο ΑΟΚ, να ξεκαθαρίζουν προς όλους τους τόνους ότι θέλουν να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα (με την αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου), μπορεί οι πιέσεις που ασκούν προς κάθε κατεύθυνση να είναι ισχυρές, μπορεί τα χρονικά περιθώρια για να παρθούν αποφάσεις για το μέλλον της διοργάνωσης να στενεύουν ολοένα και περισσότερο (γεγονός που αυξάνει την αγωνία των περίπου 500 οικογενειών των ποδοσφαιριστών του πρωταθλήματος), όμως ακόμα και τώρα ασφαλής πρόβλεψη για το πότε επιτέλους θα γίνει η… σέντρα δεν μπορεί να γίνει!

Προπονήσεις σε μικρές ομάδες σε Κρυονέρι και βοηθητικό

Στον ΑΟΚ ελπίζοντας ότι σύντονα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο μέγα ερώτημα της επιστροφής στην αγωνιστική δράση, έχουν συγκεντρώσει όλους τους ποδοσφαιριστές και εδώ και μια περίπου εβδομάδα γίνονται προπονήσεις σε μικρές ομάδες παικτών, τόσο στο προπονητικό κέντρο του Κρυονερίου όσο και στο βοηθητικό γήπεδο.

Θέλουν να συναντήσουν τους λοιμωξιολόγους

Το «παιχνίδι» πάντως σχετικά με την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους της 3ης τη τάξη Εθνικής κατηγορίας, παίζεται στην Αθήνα και όχι μόνο στη Λίγκα ή την ΕΠΟ. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση αυτή έχει η περίφημη επιτροπή των λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας, οι εισηγήσεις της οποίας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Γι’ αυτό άλλωστε και οι εκπρόσωποι των ομάδων της Football League έχουν ζητήσει να συναντηθούν μαζί τους για να τους εκθέσουν την κατάσταση από τη μεριά τους και φυσικά να δεσμευτούν ότι αν γυρίσουν οι ομάδες στα γήπεδα θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται! Ακόμα είναι άγνωστο αν αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, ωστόσο αν η κατάσταση με την πορεία της πανδημίας συνεχίσει να χειροτερεύει, και συνεχίσουν να «κλείνουν» ολοένα και περισσότερα επαγγέλματα, τότε σε λίγο καιρό οι προσπάθειες της Λίγκας να παίξει (επιτέλους) ποδόσφαιρο δεν θα έχει κανένα νόημα, αφού οι ίδιες οι εξελίξεις θα την ξεπεράσουν!

Προλαβαίνουν ακόμα και στα μέσα Μαρτίου

Ο προβληματισμός αυτός θα είναι ένα από τα σημεία που αναμένεται να συζητήσουν και οι εκπρόσωποι των ομάδων της Λίγκας στην επερχόμενη τηλεδιάσκεψη σχετικά με το τι μέλει γενέσθαι με την κατηγορία. Οι εκτιμήσεις των παραγόντων αναφέρουν ότι ακόμα και αν αποφασιστεί το πρωτάθλημα να ξεκινήσει σ’ ένα μήνα από τώρα (δηλαδή 10-15 Μαρτίου), υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για να διεξαχθεί ένα μικρό σε διάρκεια (και με πολύ σφικτό αγωνιστικό πρόγραμμα) πρωτάθλημα. Απ’ εκεί και πέρα όμως θα μπουν στην «κόκκινη ζώνη» και η χρονιά θα έχει χαθεί.

Footba

Στην περίπτωση που συμβεί αυτό όμως, ήδη έχει ξεκινήσει η κουβέντα για διεκδίκηση αποζημιώσεων των ομάδων από την Πολιτεία, μιας και θα πρόκειται για πληττόμενες επιχειρήσεις, που ακόμα και τη φετινή (κουτσουρεμένη) χρονιά έχουν αρκετά έξοδα και καθόλου έσοδα.