Football League: Επανέναρξη στις 28 Μαρτίου, λήξη στις 27 Ιουνίου

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε την παράταση της αγωνιστικής περιόδου – Εισήγηση για έναρξη της Γ’ Εθνικής στις 28/3

Συμπληρώνεται σιγά – σιγά το… παζλ σε ότι αφορά την εικόνα που θα σχηματιστεί για τα φετινά πρωταθλήματα της Football League και της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου, μπήκαν στην ουσία τα όρια της αγωνιστικής δράσης σε ότι αφορά την επανέναρξη και την ολοκλήρωση της περιόδου.

Έτσι εκτός από την επανέναρξη που έχει οριοθετηθεί για την Κυριακή 28 Μαρτίου, η επιτροπή έκανε δεκτό το αίτημα της Football League για παράταση του πρωταθλήματος έως Κυριακή 27 Ιουνίου 2021. Στις 29 Μαρτίου θα ξεκινήσει επίσης και η Γ’ Εθνική κατηγορία.

Επιπλέον, η ΕΕ της ΕΠΟ σκέφτεται για όσες ομάδες της Γ’ Εθνικής αποχωρήσουν οικειοθελώς από το πρωτάθλημα να μην προβεί σε κυρώσεις προστίμων ή αφαίρεσης βαθμών. Θα υποβιβάζονται απλώς στα τοπικά πρωταθλήματα.

Για το κρίσιμο θέμα των τεστ κορονοϊού, η ΕΠΟ είναι σε επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών και τη ΓΓΑ, προκειμένου να αναλάβουν οι δήμοι και περιφέρειες το κόστος των rapid test. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και δοθεί η έγκριση των αρμόδιων αρχών.