Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας στη 2η θέση του Πανελλήνιου Διαδικτυακού Ομαδικού Πρωταθλήματος

Ο όμιλος ξεχώρισε, για ακόμα μια φορά, ανάμεσα σε 90 συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα – Η 2η ομάδα του πήρε την 13η θέση και η 3η την 35η – Στην 11η θέση κατετάγη το Πνεύμαθλον

Ακόμα μια μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε στο πλούσιο ενεργητικό του ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας. Ο ΣΟΚ συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Διαδυκτιακό Ομαδικό Πρωτάθλημα που έγινε στις 20 – 21 Φεβρουαρίου και κατέφερε να πάρει τη 2η θέση, ανάμεσα σε 90 συλλόγους απ’ όλη τη χώρα που πήραν μέρος στη διοργάνωση, έχοντας 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια ήττα.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχτηκε η ομάδα των Συκεών Θεσσαλονίκης, με 7 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο «Φυσιολάτρης» Νίκαιας με 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια ήττα. Αξίζει να τονιστεί ότι στη διοργάνωση οι σύλλογοι μπορούσαν να εκπροσωπηθούν με 3 ομάδες και έτσι σε ότι αφορά τον ΣΟ Καβάλας, η 2η ομάδα του βρέθηκε στην 13η και η τρίτη ομάδα στην 35η θέση (57η αρχικά). Η ομάδα του Πνεύμαθλου ήταν 11η (17η αρχικά), η δεύτερη ομάδα 32η (48η αρχικά) και η τρίτη ομάδα 53η (63η αρχικά).

Στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα Γυναικών όπου συμμετείχαν 25 ομάδες πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Φυσιολάτρη Νίκαιας ενώ επιτυχία ήταν η 4η θέση της ομάδας του Πνεύμαθλου (15η αρχικά). Όσο για τη γυναικεία ομάδα του ΣΟΚ, αυτή πήρε την 22η θέση.

Οι Καβαλιώτες σκακιστές που πήραν μέρος στο Πρωτάθλημα

Στην 1η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας συμμετείχαν οι Παυλίδης, Καναράκης, Τσολακίδου, Μανελίδης, στη 2η οι Στεφάνου, Κούτλας, Αποστολακάκης, Ζησιάδης και στην 3η οι Μερκουρόπουλος, Θεοδωρίδης, Μπακιρτζής, Θεοδωρίδης. Τη γυναικεία ομάδα του Ομίλου αποτελούσαν οι Αποστολακάκη, Τζίμα, Σταματίου.

Για την 1η ομάδα του Πνεύμαθλον αγωνίστηκαν οι Χρυσομάλλης, Καζαντζίδης, Σταμάτης, Τσιριγγάνος, Αποστολακάκης, για τη 2η οι Καλαμούκος, Δημάκης, Διαμαντάκος, Κουτράκης και για την 3η οι Χατζηγαβριήλ, Παπακυριακού, Μπιντίκης, Γεωργιάδης.  Τη γυναικεία ομάδα του συλλόγου αποτελούσαν οι Καλαμούκου, Δημάκη, Θεοδωρίδου.