«Ροντέο» στο Επιμελητήριο Καβάλας

Αυστηρή ανακοίνωση – απάντηση της διοίκησης προς την ΠΑΕ ΑΟΚ μετά την μεγάλη ένταση που δημιουργήθηκε στη συνάντηση των δύο πλευρών – Αναφορές για απρεπή και απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους των εκπροσώπων της ομάδας

Ως ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό θεωρεί την ένταση που δημιουργήθηκε το πρωί της Τετάρτης 25/2 στα γραφεία της, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας. Εκεί βρέθηκε η διοίκηση του Επιμελητηρίου με μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965, προκειμένου να δοθεί μια λύση στο ζήτημα της χρηματοδότησης που είχε υποσχεθεί η πρώτη στην ποδοσφαιρική ομάδα της Καβάλας και η οποία μέχρι στιγμής δεν υλοποιήθηκε.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε το Επιμελητήριο, η κατάσταση στη συνάντηση αυτή ξέφυγε από το συνηθισμένο καλό κλίμα, αφού όπως τονίζεται οι εκπρόσωποι του ΑΟΚ, μη αποδεχόμενοι τις εξηγήσεις που τους δόθηκαν, παρεκτράπηκαν και φέρθηκαν απρεπώς. Μάλιστα γίνεται λόγος απαράδεκτες και ανεπίτρεπτες συμπεριφορές που δεν τιμούν κανένα στην Καβάλα ενώ επισημαίνεται ότι όλα αυτά τα χρόνια το Επιμελητήριο στάθηκε στο πλευρό του συλλόγου, κάτι που θα έπρεπε οι παράγοντες του να το σεβαστούν και να μην φθάνουν σε ακραίες καταστάσεις.

«Θα θεωρήσουμε το περιστατικό, ως ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό, και ευελπιστούμε οι παράγοντες να καταλάβουν το λάθος τους».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Καβάλας

«Θα θεωρήσουμε το περιστατικό, ως ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό, και ευελπιστούμε οι παράγοντες να καταλάβουν το λάθος τους»

«Χθες το πρωί (24/1) συναντήθηκαν εκπρόσωποι του ΑΟΚ με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας. Ο λόγος της συνάντησης ήταν η οικονομική ενίσχυση της ομάδας από το Επιμελητήριο.

Ο πρόεδρος, εξήγησε στους εκπροσώπους του ΑΟΚ, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, σε συνάντηση με μέλη της Διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας, ότι για αυτή την ενίσχυση θα πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος, σύμφωνα και με την Επιμελητηριακή Νομοθεσία.

Σας στέλνουμε και την σχετική δήλωση του Προέδρου που δημοσιεύθηκε στα μέσα, αλλά και στην ιστοσελίδα και στην εφημερίδα του Επιμελητήριου, για του λόγου το αληθές.

Ποτέ επομένως δεν μασήσαμε τα λόγια μας, από την αρχή δηλώσαμε την δυσκολία, ποτέ  δεν κοροϊδέψαμε και δεν αθετήσαμε τον λόγο μας

Η τελική πρόταση μας, ήταν η τοποθέτηση μίας πινακίδας στο γήπεδο της Καβάλας, με το μήνυμα «Στηρίζουμε την τοπική αγορά της Καβάλας», όπως κάναμε και στο παρελθόν, για την ποδοσφαιρική χρονιά 2018 -2019 για το γήπεδο της Καβάλας, αλλά και με άλλα γήπεδα, όπως στο κλειστό της Καλαμίτσας, για την ενίσχυση της ομάδας μπάσκετ της Ένωσης.

Αυτό δυστυχώς δεν συνέβη τη φετινή χρονιά και γιατί δεν υπήρχε τους πρώτους μήνες του 2020, η έγκριση του προϋπολογισμού του Επιμελητηρίου, αλλά και γιατί πρόλαβε και έκανε την εμφάνισή της η πανδημία, με την διακοπή των πρωταθλημάτων, που συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Πως επομένως θα υλοποιούσαμε αυτά που είπαμε;

Στην χθεσινή συζήτηση, η κατάσταση ξέφυγε από το σύνηθες καλό κλίμα, που έχουμε χτίσει, με όλους τους παράγοντες, όλα αυτά τα χρόνια και δυστυχώς, οι εκπρόσωποι του ΑΟΚ, μη αποδεχόμενοι τις εξηγήσεις,  παρεκτράπηκαν και φέρθηκαν απρεπώς.

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, ότι η πολύ μικρή και μικρή επιχείρηση, δίνει σήμερα ένα τεράστιο αγώνα επιβίωσης και αυτές οι καταστάσεις, μπορεί να είναι απόρροια και των οικονομικών καταστάσεων που βιώνουμε όλοι, στον επιχειρηματικό κόσμο.

Δεν επιτρέπεται όμως στον χώρο του Επιμελητηρίου, επιχειρηματίες να συμπεριφέρονται με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο.

Όλα αυτά τα χρόνια οι παράγοντες του ΑΟΚ έδειξαν υψηλό επίπεδο και δεν έχουμε ποτέ βιώσει τέτοιες ανεπίτρεπτες συμπεριφορές.

Όλοι μας, έχουμε οικονομικά προβλήματα, όλοι πασχίζουμε σήμερα να κρατήσουμε τις επιχείρησης μας ανοιχτές και δίνουμε καθημερινή μάχη.

Είναι και αυτοί επαγγελματίες και το σεβόμαστε απόλυτα και για αυτό το λόγο, θα αφήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, την απρεπή χθεσινή συμπεριφορά που δεν τους τιμάει.

Σε μια προσπάθεια πολλών χρόνων, από όλες τις διοικήσεις της ΠΑΕ, για την ομαλή άνοδο της τοπικής μας ομάδας, στην μεγάλη κατηγορία, εκεί που ανήκε, σταθήκαμε τόσο σαν φίλαθλοι, πολίτες, αλλά και με τον θεσμικό μας ρόλο, του Επιμελητηρίου, αλληλέγγυοι και συνοδοιπόροι στο μετρό που μπορούσαμε. Θα πρέπει να το σεβαστούν και να μην φθάνουν σε ακραίες καταστάσεις.

Θα το θεωρήσουμε, ως ένα μεμονωμένο και ατυχές περιστατικό, που έλαβε χώρα μέσα στο Επιμελητήριο και ευελπιστούμε οι παράγοντες να καταλάβουν το λάθος τους».