ΑΟ Καβάλα 1965: Νίκη με ανατροπή. 2-1 τον Πανσερραϊκό

Στην επιστροφή της ομάδας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Football League, το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη βρέθηκε να χάνει στο 10 λεπτό, ωστόσο με τα γκολ των Κολλά και Βαλαβανόπουλου πήρε το πολυπόθητο «τρίποντο»

Με μια σημαντική όσο και δύσκολη νίκη συνδύασε την επιστροφή της στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα της Football League η ομάδα της Καβάλας. Επικράτησε με 2-1 του Πανσερραϊκού στο «Ανθή Καραγιάννη» καταφέρνοντας να ανατρέψει το σκορ, μιας και βρέθηκε στο 10ο λεπτό πίσω στο σκορ.

Ο ΑΟΚ, που επέστρεψε στη αγωνιστική δράση ύστερα από σχεδόν 13 μήνες, μπορεί να μην είχε την κατοχή της μπάλας, ειδικά στο 2ο ημίχρονο, ωστόσο ήταν αποτελεσματικός και κυρίως δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν την εστία του Κυρίτση. Κατάφερε να «απαντήσει» μέσα σε 2 λεπτά το γκολ που δέχτηκε με τον Κολλά (που λίγο αργότερα αποχώρησε τραυματισμένος) και στις αρχές του 2ου μέρους, ο αντικαταστάτης του ο Βαλαβανόπουλος έβαλε την ομάδα «στη θέση του οδηγού» της αναμέτρησης με το γκολ που σημείωσε! Στη συνέχεια ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να ισοφαρίσει, πίεσε την Καβάλα στο μισό γήπεδο, χωρίς όμως τη μεγάλη ευκαιρία.

Όσο για τον ΑΟΚ θα μπορούσε στην «κόντρα» να πετύχει και κάποιο άλλο τέρμα. Γεγονός είναι πάντως ότι η πολύμηνη απουσία από το γήπεδο άφησε τα σημάδια της και στις δύο ομάδες, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Φάσεις και γκολ

Στην πρώτη φάση του αγώνα στο 10ο λεπτό, ο Ολαϊτάν ξέφυγε από τον Καζαντζίδη σέντραρε και ο Γεωργιάδης σε κενή εστία κάνει το 0-1.

Η αντίδραση της Καβάλας ήταν άμεση και στη δική της πρώτη φάση της αναμέτρησης, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κολλά, στο 12ο λεπτό, κάνοντας το 1-1.

Ο Πανσερραϊκός που διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος του 1ου μέρους, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 26ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Γεωργιάδη, ο Γκούρτσας με κεφαλιά σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Κυρίτση.

Ο ΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο 2ο ημίχρονο και με τον Βαλαβανόπουλο στο 47ο λεπτό γράφει το 2-1, ύστερα από προσπάθεια του Καζαντζίδη.

Στο 76’ σουτ του Βαλαβανόπουλου, μετά από προσπάθεια του Ορφανίδη, κόπηκε από σώματα των αμυντικών του Πανσερραϊκού

Στο 78’ νέα ευκαιρία για την Καβάλα, μετά από ωραία προσπάθεια του Γεωργακόπουλου που πάσαρε στον Αδαμάκη αλλά αυτός δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη φάση

Οι Συνθέσεις

ΑΟ Καβάλα: Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Κολλαράς, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Παπαδόπουλος (72’ Γεωργακόπουλος), Θωμαίδης (65’ Κέρθι), Κολλάς (λ.τ. 31’ Βαλαβανόπουλος), Ορφάνιδης, Κόκκορης (65’ Αδαμάκης).

Πανσερραϊκός: Καβουσάκης, Κασμερίδης, Καλί, Ζέρης, Πίντο (80’ Γιανναράκης), Ψάλτης (58’ Τσιμίκας), Μαρκιόνι (70’ Κρητικός), Μέσσι, Ολαϊτάν, Γεωργιάδης (63’ Λουφάκης), Γκούρτσας (80′ Μασκανάκης).

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος  του Βορείου Ομίλου έχουν ως εξής:
Καβάλα – Πανσερραϊκός 2-1
Απόλλων Πόντου – Θεσπρωτός 0-1
Ολυμπιακός Βόλου – Τρίγλια 1-0
Πιερικός – Αλμωπός Αριδαίας 2-0
Βέροια – ΑΕΠ Κοζάνης 3-0