ΓΣ Ελευθερούπολης: Κατέρρευσε στο τέλος. Από το +13 του 25ου λεπτού στο -16

Η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου κοίταξε στα μάτια τον μεγάλο αντίπαλο της, στο εξ αναβολής παιχνίδι της Α2, αλλά δεν είχε δυνάμεις να φτάσει μέχρι το τέλος στην έκπληξη – Ήττα από τον Ολυμπιακό με 78-62, με παράπονα από τη διαιτησία

Την ήττα με 78-62 από τον Ολυμπιακό γνώρισε στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ ο ΓΣ Ελευθερούπολης στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 4η αγωνιστική της Α2 Εθνικής κατηγορίας. Ο ΓΣΕ έλεγχε τον αγώνα για 25 λεπτά, οπότε και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 13 πόντους διαφορά, ωστόσο η προσπάθεια του δεν είχε συνέχεια και έτσι στο τέλος κατέρρευσε με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 16 πόντους, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης. Ακόμα και έτσι όμως ο ΓΣΕ έδειξε ότι έχει την αξία και τις δυνατότητες να «κοιτάξει στα μάτια» το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, και μάλιστα στην έδρα του, και ότι μπορεί στη συνέχει να κυνηγήσει με αξιώσεις τον στόχο της ανόδου.

Ο αγώνας

Το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου μπήκε εντυπωσιακά στο γήπεδο και προηγήθηκε 4-13 στο 4’ χάρις σε ένα σερί 0-9, με τον Στέλιο Χάλαρη να έχει μέχρι εκείνο το σημείο 9 πόντους με 4/4 σουτ. Δυστυχώς όμως ο δυναμικός σέντερ τραυματίστηκε ένα λεπτό αργότερα και αποχώρησε, γεγονός που επηρέασε την ομάδα και έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να αντιδράσει και στο 12’ προηγήθηκε να περάσει μπροστά με 20-19.

Ο ΓΣΕ όμως βγήκε και πάλι μπροστά με αποτέλεσμα να έχει το προβάδισμα στο ημίχρονο (32-35) και ακόμα καλύτερα στην επανάληψη να «τρέξει» ένα επιμέρους 1-12 και κάτι που τον έφερε στο 25ο λεπτό να έχει έναν «αέρα» 13 πόντων (37-50).

Δυστυχώς όμως η συνέχεια δεν ήταν αυτή που περίμενε, μιας και οι γηπεδούχοι αντεπιτέθηκαν. Αρχικά μ’ ένα επιμέρους 14-2 πλησίασαν στον έναν πόντο λίγο πριν από τη λήξη της 3ης περιόδου (51-52) και στο τελευταίο μέρος πήραν το προβάδισμα στο 32’ (57-55), ενώ στη συνέχεια με συνεχόμενα τρίποντα, έφτασαν στην άνετη νίκη που λίγα λεπτά νωρίτερα φαινόταν ότι ήταν δύσκολο ότι θα την πετύχους.

Οι Τσιλούλης (14 πόντοι), Ράπτης (14 πόντοι) ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Ελευθερούπολης, η οποία προστάτευσε εξαιρετικά το καλάθι της στο 1ο ημίχρονο, αλλά δέχτηκε 32 πόντους μέσα από τη ρακέτα στο 2ο (ο Ολυμπιακός είχε 16/21 σουτ μέσα από τη ρακέτα στο 2ο ημίχρονο και μόνο 4/11 στο 1ο) και δεν απείλησε από μακρινή απόσταση (3/17 τρίποντα), την ώρα που οι “ερυθρόλευκοι” είχαν 11/29 τρίποντα.

Δεκάλεπτα – Πόντοι:

Δεκάλεπτα: 18-19, 32-35, 51-52, 78-62

Ολυμπιακός (Τσαλδάρης): Παπαδιονυσίου 17 (2), Κουρτίδης, Νικολαΐδης 15, Κολοβέρος 5, Τσόχλας 9 (2), Σκουλίδας 12, Κάδρας, Χρηστίδης 10, Οικονομόπουλος, Τσάμης, Μελισσαράτος 10 (9 ριμπάουντ).

ΓΣ Ελευθερούπολης (Παπαδόπουλος): Τσιλούλης 14 (1 τρίποντο, 3 κλεψίματα, 4 λάθη), Τσουμάνης 5, Ράπτης 14, Σταμπουλής 2, Ερμείδης 7 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Δημάκος 11 (7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα), Χάλαρης 9 (3/3 δίποντα, 1/1 τρίποντο), Σιγκούνας, Νίκου (0/5 σουτ, 5 ασίστ).

Έντονα παράπονα από τη διαιτησία
Ο ΓΣΕ πάντως έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία και συγκεκριμένα από τα σφυρίγματα και τη συμπεριφορά ενός εκ των τριών ρέφερι του Κ. Παντελίδη. Μετά το τέλος του αγώνα εξέδωσε μάλιστα ανακοίνωση στην οποία αναφέρει σχετικά:

«Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης στην σύντομη ιστορία του, δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την διαιτησία, σήμερα όμως το ποτήρι ξεχείλισε.

Με την ανακοίνωση μας αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας για την διαιτησία του κ. Παντελιδη Κ. καθώς και για την συμπεριφορά αυτού απέναντι στους παράγοντες και στους αθλητές της ομάδας μας και θεωρούμε ότι επηρέασε κατά πολύ την έκβαση του αγώνα.

Επίσης θα θέλαμε να συγχαρούμε τους κ.κ. Κατραχούρα Γ. και Χαλαμπαλάκη Μ., οι οποίοι ήταν εξαιρετικοί τόσο στο κομμάτι της διαιτησίας όσο και στο κομμάτι της συμπεριφοράς».