ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Δίκαιο «Χ» με τη Βέροια

Χωρίς νικητή και χωρίς γκολ έληξε το ντέρμπι κορυφής της Football League στο «Ανθή Καραγιάννη» - Λίγες φάσεις και πολλά λάθη στην αναμέτρηση

Χωρίς νικητή και χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου 24/4 το ντέρμπι κορυφής του Βορείου Ομίλου της Football League που διεξήχθη στο «Ανθή Καραγιάννη» ανάμεσα στην Καβάλα και τη Βέροια. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι το τελικό 0-0 μπορεί να θεωρηθεί δίκαιο, μιας και καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και να επιβάλει το παιχνίδι της, ενώ και οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές.

Ο ΑΟΚ απείλησε κυρίως στο 1ο μέρος με τον Κολλά και τον Ορφανίδη, ενώ η Βέροια που ανέβασε ρυθμούς στην επανάληψη είχε 2-3 καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Κυρίτση που ήταν εξαιρετικός και αντέδρασε πολύ σωστά!

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ καλά «διαβασμένες» σε ότι είχε να κάνει με τα ατού του αντιπάλου, γι’ αυτό και «αλληλοεξουδετερώθηκαν», ενώ σε ότι αφορά τον ΑΟΚ, αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν τα πολλά λάθη στο χώρο του κέντρο, ορισμένα από τα οποία έδωσαν την ευκαιρία στη Βέροια να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Οι φάσεις του αγώνα

– Στο 13’ ο Κόκκορης δίνει στον Ορφανίδη που σεντράρει προς τον Κολλά η κεφαλιά του οποίου μπλοκάρεται από τον Βελλίδη
– Στο 28’ ο Πόζογλου βγάζει μόνο του τον Πασά με τον Κυρίτση, αλλά ο τερματοφύλακας της Καβάλας σώζει με διπλή προσπάθεια.
– Στο 55’ δυνατό σουτ του Ορφανίδη έξω από την περιοχή φεύγει λίγο άουτ.
– Στο 59’ ο Λουκίνας βγαίνει τετ – α – τετ με τον Κυρίτση, πλασάρει αλλά και πάλι ο γκολκήπερ της Καβάλας διώχνει σε κόρνερ.
– Στο 76’ ο Πασάς δίνει στον Πόζογλου μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε βγήκε πολύ άουτ.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα: Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Γιαλαμούδης (75’ Κολλαράς) , Στίκας, Γαβριηλίδης, Κόκκορης (54’`Κέρθι), Θωμαϊδης (82’ Παπαδόπουλος), Κολλάς (82’ Γεωργακόπουλος), Ορφανίδης, Αδαμάκης (75’ Μελισσόπουλος).
Βέροια: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μούχαλης (90’ Καραγιάννης), Πεταυράκης, Παπαχρήστος, Στάμου (46` Νούμα Ουμ), Οικονόμου, Πασάς, Μούργος (69’ Σιμόνι), Πόζογλου (85’ Αποστολόπουλος), Λουκίνας.