Πάνθηρες: Κέρδισε (οριστικά) την υπόθεση των 4 αθλητριών στο ΑΣΕΑΔ

«Δε θέλαμε το ΑΣΕΑΔ να δίνει λύσεις που μπορούν να τις βρίσκουν μεταξύ τους τα αθλητικά σωματεία, αλλά…» αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου

Θετική ήταν για τους Πάνθηρες Καβάλας η απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) σε αφορά τη γνωστή υπόθεση με τις 4 αθλήτριες μπάσκετ που μεταγράφηκαν στο σωματείο από την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου, το ΑΣΕΑΔ απέρριψε την απαίτηση καταβολής οικονομικής αποζημίωσης στην Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας για τις μεταγραφών των 4 αθλητριών και έτσι πλέον το θέμα έκλεισε οριστικά.

Στην ίδια ανακοίνωση οι Πάνθηρες τονίζουν ότι δεν ήθελαν οι διαφορές μεταξύ των σωματείων να λύνονται μ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά όμως απ’ την άλλη να διασφαλίζονται και οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για την αθλητική και αγωνιστική εξέλιξη κάθε αθλήτριας.

Η ανακοίνωση των Πανθήρων αναφέρει σχετικά: «Τον Νοέμβριο του 2020 έγιναν 4 μεταγραφές νεανίδων αθλητριών του μπάσκετ από την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας στους Πάνθηρες Καβάλας μετά από απόφαση του ΑΣΕΑΔ στο οποίο είχαν προσφύγει οι γονείς των αθλητριών και η ομάδα μας.

Το ΑΣΕΑΔ με πρόσφατη απόφαση του, μετά από νέα προσφυγή της ομάδας μας, απέρριψε την απαίτηση καταβολής οικονομικής αποζημίωσης από τους Πάνθηρες στην ΕΚ Καβάλας για τις 4 μεταγραφές και το ζήτημα έκλεισε οριστικά.

Εμείς δε θέλουμε το ΑΣΕΑΔ να δίνει λύσεις που μπορούν να τις βρίσκουν μεταξύ τους τα αθλητικά σωματεία, λαμβάνοντας υπ όψιν τα αμοιβαία συμφέροντα της κάθε ομάδας. Όμως πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίζονται και οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για την αθλητική-αγωνιστική εξέλιξη κάθε αθλητή και αθλήτριας, κάτι το οποίο πάντα επιδιώκει ο σύλλογος μας είτε παραχωρεί είτε υποδέχεται αθλήτριες».