Ο ΑΟΚ είναι το «αφεντικό», 1-3 στις Σέρρες

Τεράστια νίκη στην έδρα του Πανσσεραϊκού, με δύο γκολ του Κόκκορη και ένα του Κολλά – Στο Σωτήρη Δεληκάρη αφιέρωση τη νίκη ο προπονητής Κώστας Ανυφαντάκης

Σπάζοντας μια αρνητική παράδοση δεκαετιών, που τον ήθελε να γνωρίζει την ήττα στις Σέρρες σε αγώνες πρωταθλήματος, ο ΑΟΚ έδειξε ποιος είναι τα «αφεντικό» στον Βόρειο Όμιλο της Football League! Το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής του Πανσερραϊκού και έκανε ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς, αν και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του 2ου γύρου της διοργάνωσης.

Ο ΑΟΚ, ειδικά στο 1ο ημίχρονο, ήταν σαφώς ανώτερος από τους γηπεδούχους και έχοντας ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αριστείδη Κόκκορη που σημείωσε τα δύο πρώτα γκολ, πήρε το προβάδισμα στο σκορ με 0-2. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «μείνουν» στο παιχνίδι όταν μείωσαν με το αυτογκόλ του Παντεκίδη στο 32’, σε μια φάση όπου ο επόπτης καταλόγισε οφ – σαιντ, αλλά ο διαιτητής πήρε τη φάση πάνω του.

Ακόμα και έτσι η Καβάλα εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο του αγώνα, ανταποκρίθηκε στην πίεση του Πανσερραϊκού, στην αρχή του 2ου μέρους, έχοντας εγγύηση στην άμυνα της τον Κυρίτση και λίγο πριν το τέλος «σφράγισε» τη νίκη με το γκολ του Κολλά.

Η αξία της νίκης του ΑΟΚ παίρνει ακόμα μεγαλύτερη σημασία, μιας και σημειώθηκε επί ενός αντιπάλου, που δεν είχε χάσει (εκτός από τον ΑΟΚ στην πρεμιέρα) στον 1ο γύρο, δηλαδή εδώ και 7 αγωνιστικές και μάλιστα δεν είχε δεχτεί ούτε ένα γκολ! Με λίγα λόγια και τα 5 γκολ που έχει ο Πανσερραϊκός στο παθητικό του είναι από τα παιδιά του Ανυφαντάκη.

Φάσεις και γκολ

– Στο 14ο λεπτό ο Κόκκορης έκλεψε από πλάγια αριστερά από τον Γιανναράκη και με ψύχραιμο πλασέ κάνει το 0-1.
– Στο 19’ σουτ του Γαβριηλίδη έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Καβουσάκη.
– Στο 25ο λεπτό ο Αδαμάκης έκλεψε την μπάλα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Γαβριηλίδη που έκανε αμέσως τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας του Πανσερραϊκού και ο Κόκκορης με κεφαλιά – ψαράκι κάνει το 0-2.
– Στο 32’ Ο Πανσερραϊκός μειώνει σε 1-2 από ελεγχόμενη θέση οφ – σάιντ. Στο φάουλ σέντρα από αριστερά του Ψάλτη, δύο παίκτες των γηπεδούχων ήταν σε θέση οφ-σαιντ και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Παντεκίδη, για να καταλήξει στα δίχτυα του ΑΟΚ.
– Στο 35’ σέντρα Ορφανίδη, κεφαλιά – πάσα Κόκκορη στον Κολλά, το πλασέ που έκανε μπλόκαρε ο Καβουσάκης.
– Στο 44’ σέντρα φάουλ του Ορφανίδη κεφαλιά του Παντεκίδη μέσα στην περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
– Στο 46’ γύρισμα του Αδαμάκη στον Γαβριηλίδη, αλλά πλασέ απέκρουσε ο Καβουσάκης.
– Στο 55’ σέντρα από τον Μέσι, κεφαλιά του Kόντσι μέσα από την περιοχή, εύκολη απόκρουση από τον Κυρίτση.
– Στο 60’ μετά από φάουλ του Kόντσι και απόκρουση της άμυνας της Καβάλας, σουτ του Μέσι έξω από την περιοχή, διώχνει ο Κυρίτσης.
– Στο 71’ πάσα του Ορφανίδη στον Κόκκορη, το σουτ όμως του Κόκκορη από το ύψος της περιοχής φεύγει άουτ.
– Στο 75’ σουτ – κεραυνός του Μέσι έξω από την περιοχή, αλλά ο Κυρίτσης διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
– Το τελικό 1-3 διαμορφώνεται στο 87’ με τον Κολλά που κέρδισε την μπάλα μέσα στην περιοχή από τον Κασμερίδη και με ψύχραιμο πλασέ βρίσκει δίχτυα.

Οι Συνθέσεις

Πανσερραϊκός (Στοϊλας): Καβουσάκης, Ζέρης, Πίντο, Γιανναράκης, Κασμερίδης, Κρητικός, Ψάλτης (46’ Τσιμίκας), Λουφάκης (33’ Μέσι), Γεωργιάδης (46’ Kόντσι), Πέτρου (72’ Θεοδωρίδης), Πράντο (46’ Γκούρτσας).
Καβάλα (Ανυφαντάκης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Κολλαράς, Παντεκίδης, Στίκας, Γαβριηλίδης, Κόκκορης (77’ Βαλαβανόπουλος), Θωμαίδης, Αδαμάκης (63’ Κέρθι), Ορφανίδης (88΄ Βακιρτζής), Κολλάς (88’ Τενεκές).

Κώστας Ανυφαντάκης: Η νίκη αφιερωμένη στο Σωτήρη Δεληκάρη

Σαφώς ευχαριστημένος από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα εμφανίστηκε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Καβάλας. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν μια σημαντική αλλά και δίκαιη νίκη για την ομάδα μας. Ήρθε μάλιστα μετά από 72 ώρες από τον προηγούμενο αγώνα που δώσαμε για το πρωτάθλημα. Η επιτυχία μας είναι αφιερωμένη στον πρόεδρο μας τον κ. Δεληκάρη». Στην ερώτηση αν αυτή η επιτυχία σημαίνει και άνοδος για τον ΑΟΚ, απάντησε ότι «ήταν ακόμα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα».

Όσο για τον αρχηγό της ομάδας Βασίλη Γαβριηλίδη σημείωσε ότι «ήταν μια μεγάλη νίκη. Αγωνίστηκαν δύο από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι και στα δύο ημίχρονα της αναμέτρησης».