ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Αδικαιολόγητη ήττα (0-1) από τον Απόλλων Πόντου

Σ’ ένα δραματικό παιχνίδι το «καραβάκι» δέχτηκε ένα γκολ με πέναλτι στις αρχές του αγώνες, ενώ από τη μεριά του έχασε δύο πέναλτι – Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία μετά τη 12η αγωνιστική της Football League

Οταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με το «καλημέρα» του αγώνα και σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης πιέζεις για να απαντήσεις αλλά δεν τα καταφέρνεις, έχοντας δημιουργήσει ορισμένες κλασικές ευκαιρίες και χάνοντας δύο (ναι δύο) πέναλτι, τότε δεν μπορείς να αναζητήσεις δικαιολογίες. Η ήττα με 0-1 από τον Απόλλωνα Πόντου το απόγευμα της Κυριακής (16/5) στο «Ανθή Καραγιάννη» ήταν πέρα για πέρα αδικαιολόγητη και εντελώς ξένη προς την εικόνα που είχε δώσει ο ΑΟΚ σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος του Βορείου Ομίλου της Football League!

Μέχρι στιγμής το «καραβάκι» μας είχε συνηθίσει να αμύνεται αποτελεσματικά και να μπορεί να «γυρίζει» παιχνίδια όπου τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά γι’ αυτόν. Επίσης μας είχε συνηθίσει να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες που του δίνονται σ’ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, γεγονός που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Την Κυριακή στο «Ανθή Καραγιάννη» όμως τίποτα απ’ όλα αυτά δεν παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν σημειώνοντας γκολ στο 3ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα φάουλ, κι απ’ εκεί και πέρα ο ΑΟΚ προσπαθούσε να βρει τρόπους για να ανταποδώσει. Έχασε σωρεία ευκαιριών στη διάρκεια του 90λεπτου με αποκορύφωμα τα δύο πέναλτι, που ανέδειξαν σε ήρωα τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Πολίτη (που ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με τα χρώματα του ΑΟΚ), που κέρδισε διαδοχικά Ορφανίδη και Κολλά.

Πισωγύρισμα…

Απ’ την άλλη πάντως θα πρέπει να τονιστεί ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε «κλειδώσει» υπέρ των φιλοξενουμένων σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις όπου οι παίκτες τους εκμεταλλευόμενοι τα ρίσκα του ΑΟΚ βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση στην εστία του Κυρίτση, αλλά δεν τον κέρδισαν.

Η ήττα αυτή είναι ένα πισωγύρισμα για τον ΑΟΚ, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στην κορυφή της βαθμολογίας, που όλοι ελπίζουν ότι ήταν μια «κακιά στιγμή» η οποία επ’ ουδενί δεν θα πρέπει να επαναληφθεί.

Γκολ και φάσεις

– Μόλις στο 3ο ο Απόλλων κατάφερε να κάνει το 0-1με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καλογέρη.
– Ο ΑΟΚ θα μπορούσε να ισοφαρίσει με τον Ορφανίδη στο 29’ όταν κέρδισε πέναλτι, το οποίο όμως δεν αξιοποίησε ο μέσος της ομάδας.
– Στο 32’ και το 46’ η Καβάλα χάνει δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Κολλά, όπως και στο 58’ με τον Γαβριηλίδη.
– Ο Απόλλων απείλησε με δεύτερο γκολ στο 60’ με τον Νύκταρη και στο 82’ με τον Δεινόπαπα που βρέθηκε μόνος του με τον Κυρίτση.
– Προηγουμένως στο 66’ ο προωθημένος Στίκας δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα, μετά από σέντρα φάουλ του Ορφανίδη.
– Στο 90’ ο ΑΟΚ κερδίζει και δεύτερο πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Κολλάς, που επίσης δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Πολίτη μέσα σε γενική απογοήτευση.
– Η Καβάλα θα μπορούσε να είχε πάρει τουλάχιστον το «Χ», αν δεν έχανε και μια τελευταία ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου μετά από εκτέλεση φάουλ ο Γιαλαμούδης δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα (Ανυφαντάκης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Κολλαράς (63′ Γιαλαμούδης), Στίκας, Τενεκές (63′ Βαλαβανόπουλος), Γαβριηλίδης (90+ Παπαδόπουλος), Κόκκορης, Κέρθι (79′ Θωμαΐδης), Κολλάς, Ορφανίδης, Αδαμάκης (79′ Βακιρτζής).
Απόλλων Πόντου (Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Δαλιανόπουλος, Νύκταρης (79′ Φράγκος), Βαφειάδης, Μουρατίδης, Δεινόπαπας, Τουρσίδης, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Παναγιώτου (90+ Χατζηαθανασίου), Λαμπίρης.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική έχουν ως εξής
Βέροια – Ολυμπιακός Βόλου 3-0
Θεσπρωτός – Πιερικός 0-2
Καβάλα – Απόλλων Πόντου 0-1
Κοζάνη – Αλμωπός Αριδαίας 0-0
Πανσερραϊκός – Τρίγλια 1-0

Η βαθμολογία

  1. Βέροια 27
  2. ΑΟΚ 25 *
  3. Πανσερραϊκός 22*
  4. Πιερικός 20
  5. Ολυμπιακός Βόλου 16
  6. Αλμωπός Αριδαίας 13
  7. Τρίγλια 12
  8. Θεσπρωτός 11 *
  9. Απόλλων Πόντου 8
  10. Κοζάνης 4

*** Οι ομάδες με αστερίσκο (*) έχουν από ένα αγώνα λιγότερο

Η επόμενη αγωνιστική (23/5, 17:00)

Πανσερραϊκός – Κοζάνης
Απόλλων Πόντου – Ολυμπιακός Βόλου
Πιερικός – Καβάλα
Τρίγλια – Θεσπρωτός
Αλμωπός Αριδαίας – Βέροια