ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα: ΑΟΚάρα άνοδος νικώντας 3-1 την Τρίγλια

Σπουδαία νίκη επί ενός δυνατού αλλά… γκρινιάρη αντιπάλου με 2 γκολ του Βαλαβανόπουλου και ενός του Παντεκίδη – Όλα τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στο Βόρειο Όμιλο της Super League

Aκόμα ένα βήμα για την εξασφάλιση της ανόδου στην παραπάνω κατηγορία έκανε το απόγευμα της Κυριακής (30/5) η ομάδα της Καβάλας κερδίζοντας, δύσκολα μεν δίκαια δε, την Τρίγλια με 3-1.

Μπορεί η εικόνα του συγκροτήματος του Κώστα Ανυφαντάκη να μην ήταν και η καλύτερη δυνατή, μιας και ειδικά στο 1ο ημίχρονο υπήρχαν αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι απειλητικό, ωστόσο ακόμα και έτσι κατάφερε να πετύχει τον στόχο του και να προσθέσει 3 πολύτιμους βαθμούς στο ενεργητικό του, με τους οποίους παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας του Βορείου Ομίλου της Football League, και πλέον περιμένει το εξ αναβολής παιχνίδι της Τετάρτης με τον Θεσπρωτό για να μείνει μόνος στο «τιμόνι»!

Φάσεις και γκολ

Ο ΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι με αποτέλεσμα η Τρίγλια που πίεζε αποτελεσματικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής να είναι ιδιαίτερα απειλητικά με τον Ποζατζίδη στο 9’ και το 28’ και να έχει δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Σενγκιέρκη στο 23’

Στην πρώτη ευκαιρία που είχε η Καβάλα στον αγώνα στο 39ο λεπτό κατάφερε να σκοράρει, όταν μετά από πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας από τα αριστερά ο Ορφανίδης έβγαλε σέντρα και ο Βαλαβανόπουλος με πλασέ από κοντά κάνει το 1-0.

Η αντίδραση της Τρίγλιας όμως ήταν άμεση μιας και στο 43’ έκανε το 1-1, με Ποζατζίδη μέσα από την μικρή περιοχή, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ.

Η πλάστιγγα του νίκης έγειρε προς την πλευρά του ΑΟΚ στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης. Το 2-1 έγινε στο 50’ με πλασέ από κοντά του Παντεκίδη (απ’ το ίδιο σημείο που ισοφάρισε ο Ποζατζίδης) ύστερα από κόρνερ του Ορφανίδη, ενώ 9 λεπτά αργότερα ο Ορφανίδης «άλλαξε παιχνίδι» βγάζοντας μόνο τον Βαλαβανόπουλο και αυτός αποφεύγοντας ωραία τον αμυντικό σούταρε για να γράψει το 3-1.

Στους πανηγυρισμούς για το 3ο γκολ του ΑΟΚ σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Αγ. Παπαστεργιανός και να «κιτρινιστεί» ο Καζαντζίδης.

Στη συνέχεια και με αριθμητικό πλεονέκτημα, ο ΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα για να κρατήσει το σκορ και να πάρει την σπουδαία νίκη, επί ενός δυνατού αντιπάλου, που αδικείται από τη βαθμολογική θέση που βρίσκεται, αλλά παράλληλα αδικεί και τον εαυτό του, με τη συμπεριφορά ορισμένων να… ξεφεύγει και παράλληλα να βρίσκει δικαιολογίες για την ήττα στη διαιτησία…!!!

Οι Συνθέσεις

Καβάλα (Ανυφαντάκης): Κυρίτσης, Καζαντζίδης, Κολλαράς, Στίκας, Παντεκίδης, Γαβριηλίδης, Κόκκορης (55’Κέρθι), Θωμαΐδης (84’ Γεωργακόπουλος), Βαλαβανόπουλος (84’ Γιαλαμούδης), Ορφανίδης (77’Κολλάς), Αδαμάκης (84’Βακιρτζής).
Τρίγλια (Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Σενγκιέρκης, Παπαστεριανός Α., Σγούρης (65’ Τσακμάκης), Παπαστεριανός Μ., Ζγκούρι (80’Καλαϊτζίδης), Δόρης, Τότσκα ΄(84’Μπρίτο), Σαρβανίδης (80’Κεχαγιάς), Ποζατζίδης (65’Ευθυμιάδης).

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Βέροια – Πανσερραϊκός 1-0
Καβάλα – Τρίγλια 3-1
Πιερικός – Απόλλων Πόντου 3-0
Κοζάνη – Θεσπρωτός 1-1
Ολυμπιακός Βόλου – Αλμωπός Αριδαίας 2-0

Η Βαθμολογία

  1. Καβάλα (27-10) 31
  2. Βέροια (19-2) 31
  3. Πανσερραϊκός (17-7) 28
  4. Πιερικός (17-14) 23
  5. Ολυμπιακός Βόλου (13-13) 19
  6. Τρίγλια (9-14) 15
  7. Αλμωπός Αριδαίας (13-16) 14
  8. Θεσπρωτός (9-15) 12
  9. Απόλλων Πόντου (9-20) 11
  10. Κοζάνη (5-26) 5

*** Καβάλα, Θεσπρωτός, Απόλλων Πόντου και Ολυμπιακός Βόλου έχουν από έναν αγώνα λιγότερο

Η Επόμενη Αγωνιστική

Θεσπρωτός – Βέροια
Κοζάνη – Καβάλα
Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου
Τρίγλια – Πανσερραϊκός
Απόλλων Πόντου – Αλμωπός Αριδαίας