Αθλητικός Σύλλογος «Αετός» Καβάλας: Πέτυχε «διάνα» στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκητ

Με την πολυπληθέστερη αποστολή των 10 αθλητών κέρδισε 5 μετάλλια και έχασε από συγκυρίες ακόμα 3

Μεγάλη επιτυχία των αθλητών του «Αετού» Καβάλας, στους αγώνες σκοποβολής του ολυμπιακού αγωνίσματος σκητ, με κατακτήσεις 5 μεταλλίων συνολικά σε όλες τις κατηγορίες.

Ο σύλλογός με την ομάδα των 10 αθλητών του, ήταν μακράν πρώτη και πολυπληθέστερη των υπολοίπων συλλόγων, και θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα 3 μετάλλια, αν κάποιες αρνητικές συγκυρίες δεν εμπόδιζαν τελικά.

Το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Ιουνίου 2021, στο σκοπευτήριο του Ομίλου Μακεδονίας στο Δρακόντιο Θεσσαλονίκης, έγιναν αγώνες σκοποβολής πήλινου στόχου β & γ κατηγορίας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκητ, που συμμετέχει ανελλιπώς οι αθλητές και ο σύλλογός της Καβάλας.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις των αθλητών του συλλόγου μας, που πραγματοποίησαν στον αγώνα αυτόν στην συνέχεια παρακάτω:

– Ο δις πρωταθλητής Ελλάδος Παναγιώτης Παπαντωνίου, που επανήλθε μετά από αποχή δύο ετών, με επίδοση 113/125 κατετάγη δεύτερος (2ος) στην α κατηγορία και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

– Ο Αθανάσιος Ντενικοράκης με το πρώτο του τέλειο σκορ (25/25) σε επίσημο πρωταθληματικό αγώνα, και με τελική επίδοση 110/125, κατάφερε την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου της τρίτης (3ης) θέσης στην α κατηγορία.

– Ο τρίτος αθλητής του συλλόγου μας στην α κατηγορία, ο ψύχραιμος εκτελεστής των δίσκων Δημήτρης Βαβάκας, για ένα μόνο πιάτο πίσω με επίδοση 109/125, περιορίστηκε στην τέταρτη (4η) θέση της κατηγορίας.

Οι αξιόλογες επιδόσεις των αλφάδων αθλητών του συλλόγου, στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου του έτους 2021, κάνουν όλους στον «Αετό» να ευελπιστούν για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, του ομαδικού σκητ στους Πανελλήνιους αγώνες του Αυγούστου.

– Ο ρέκορμαν του συλλόγου Σοφοκλής Κουταλιάγκας με επίδοση 101/125 στον προκριματικό και 39/60 στον τελικό, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο της δεύτερης (2ης) θέσης της β κατηγορίας.

– Η ευχάριστη έκπληξη ήρθε με το ατομικό ρεκόρ 105/125 του Παναγιώτη Δαμιανού στον προκριματικό, αλλά συνάμα και μεγάλη ατυχία στον τελικό του αγωνίσματος, αφού λόγω ισόπαλου 26/40 αποτελέσματος με τον πρώτο αθλητή της κατάταξης του τελικού, πετάχτηκε έξω από την μάχη του χάλκινου μεταλλίου σύμφωνα με τον κανονισμό, και έτσι με αυτόν τον τρόπο περιορίστηκε στην τέταρτη (4η) θέση της β κατηγορίας.

– Το αργυρό μετάλλιο της δεύτερης (2ης) θέσης στην γ κατηγορία, κατέκτησε ο Απόστολος Κεφαλάς με επίδοση 82/125, που περιείχε το πρώτο (1ο) επίσημο 20/25 στον 2ο αγώνα του, που τον ανεβάσει κατηγορία (β) την επόμενη αγωνιστική χρονιά. Θα μπορούσε να ήταν πρώτος, αν ένας παλιός αθλητής δεν θυμότανε να ξανά αγωνισθεί μετά από 20 χρόνια.

– Στην πρώτη αθλητική εμφάνιση και επίσημη αγωνιστική συμμετοχή του, ο Αναστάσιος Πατσίλας κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο του χάλκινο μετάλλιο στην σκοποβολή, της τρίτης (3ης) θέσης στην γ κατηγορία με επίδοση 81/125, που θα τον προβιβάσει στην β κατηγορία του χρόνου και με λαμπρό μέλλον όπως διαφαίνεται, από την αρχή της σκοπευτικής καριέρας του.

– Ο Θωμάς Μυστιλόγλου παρόλο την μέτρια επίδοση με 79/125 κατάφερε να βαθμολογηθεί ως 6ος της β κατηγορίας.

– Ο Δημήτρης Δαμιανός αγωνιζόμενος για πρώτη φορά επίσης και αυτός στην γ κατηγορία, με καλό σύμμαχο την απειρία όπως είναι φυσιολογικό, περιορίστηκε στην επίδοση 62/125 της τέταρτης (4ης) θέσης.

– Τέλος ο βετεράνος του συλλόγου Αθανάσιος Χάσπαρης περιορίστηκε με την επίδοση 54/75, αγωνιζόμενος μόνο την πρώτη μέρα του αγώνα της κατηγορίας.

Αισιόδοξα ενθαρρυντική η αρχή της Τοξοβολίας

Το νεοσύστατο τμήμα της τοξοβολίας του συλλόγου, έχει αρχίσει τις προπονήσεις των αθλητών του, από το δημοτικό αθλητικό κέντρο της Ελευθερούπολης, εν όψει και των μελλοντικών πρώτων αγώνων, που θα γίνουν στην Κομοτηνή αυτόν τον μήνα. Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά, για την αρχή αυτής της προσπάθειας των αθλητών του συλλόγου, και γενικά επικρατεί ένα καλό αθλητικό κλίμα με την απαιτούμενη αγωνιστική πειθαρχία. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η φωτογραφία από την προπόνηση της Κυριακής (6/6).