ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Αποχαιρετισμός με ήττα 1-2 από τον Ολυμπιακό Βόλου

Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για τη φετινή χρονιά, η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη παρουσίασε την ίδια εικόνα όπως και στους προηγούμενους άτυχους αγώνες που έδωσε

Tη δεύτερη εντός έδρας ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Football League γνώρισε το απόγευμα της Κυριακής (20/6) η ομάδα της Καβάλας! Έχασε από τον Ολυμπιακό Βόλου με 1-2 και σε συνδυασμό με τη νίκη της Βέροιας στο γήπεδο της επί του Πιερικού, έχασε και την πρωτιά στον Βόρειο Όμιλο της διοργάνωσης.

Σ’ ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν ανοιχτά, αλλά οι φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες δεν ήταν πολλές, τα πάντα κρίθηκαν μέσα σε 6 λεπτά στα μέσα του 1ου μέρους, όταν σημειώθηκαν και τα 3 τέρματα της αναμέτρησης.
Οι φιλοξενούμενοι αξιοποίησαν τις δύο ευκαιρίες που τους δόθηκαν, ενώ ο ΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει προσωρινά. Απ’ εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε και πολύ περισσότερο στο 2ο μέρος. Η Καβάλα προσπάθησε να απειλήσει και θα μπορούσε να ισοφαρίσει εκ νέου αλλά τα τελειώματα των φάσεων που δημιούργησε δεν ήταν αυτά που έπρεπε, όπως ακριβώς συνέβη και στις προηγούμενες ήττες που υπέστη, με Βέροια και Απόλλωνα Πόντου.
Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη ήταν εμφανώς κουρασμένη και κυρίως επηρεασμένη από την απουσία στο χώρο της μεσαίας γραμμής από το «μηχανάκι» Βασίλη Γαβριηλίδη που εξέτισε την ποινή του αποκλεισμού λόγω καρτών.
Το χειροκρότημα των φιλάθλων πάντως στο τέλος του αγώνα, ήταν η αναγνώριση της προσπάθειας που έκανε η ομάδα σε όλη τη χρονιά, με την οποία εξασφαλίστηκε η άνοδος στη Super League 2.

Φάσεις και Γκολ

– Μόλις στο 5ο λεπτό παράλληλη σέντρα του Γιαλαμούδη από τα αριστερά δεν πρόλαβαν να μπουν στην πορεία της μπάλας, μπροστά στην κενή εστία Κόκκορης, Κολλάς και Βαλαβανόπουλος
– Στο 8’η ίδια φάση από τα δεξιά με πρωταγωνιστή τον Στίκα, επίσης δεν βρήκε τελικό «παραλήπτη».
– Ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει στο 21ο λεπτό το 0-1, όταν μετά από λάθος του Ορφανίδη στο χώρο του κέντρου ο Τσαγκαλίδης κλέβει την μπάλα, προωθείται και την κατάλληλη στιγμή πασάρει στον Ντούριτς που βρίσκει στόχο σε κενή εστία
– Ο ΑΟΚ απαντάει στο 25’ όταν μετά από εξαιρετική σέντρα Γιαλαμούδη από τα δεξιά ο Βαλαβανόπουλος με κεφαλιά γράφει το 1-1.
– Στο 27’ ο Ολυμπιακός Βόλου παίρνει και πάλι το προβάδισμα όταν μετά από εξαιρετική προσπάθεια και σουτ του Βουκελατου, η μπάλα «στρώνεται» στον Κατσούκη που κάνει το 1-2.
– Στο 62ο λεπτό ο Σκοπελίδης διώχνει προ κενής εστίας σουτ του Κόκκορη, ενώ στο 85’ ο Βακιρτζής βρέθηκε μόνος του με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά το σουτ του βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
– Στις καθυστερήσεις σέντρα του Στίκα από τα δεξιά ο Αδαμάκης βρέθηκε αφύλακτος στη μικρή περιοχή, αλλά η κεφαλιά του ήταν αδύναμη και εξουδετερώθηκε εύκολα από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Οι Συνθέσεις

Καβάλα (Κ. Ανυφαντάκης): Σταθάκης, Τενεκές (75’ Μελισσόπουλος), Γιαλαμούδης, Στίκας, Παντεκίδης, Κέρθι, Κόκκορης (84’Δεληγιαννίδης), Γεωργακόπουλος (59΄ Βακιρτζής), Βαλαβανόπουλος, Ορφανιδης, Κολλάς (59’ Αδαμάκης).
Ολυμπιακός Βόλου (Β. Βούζας): Λαδάς, Ντούριτς (77’ Ντούριτς), Φιλίποβιτς, Γκιοατά (83’ Νικλητσιώτης), Βουκελάτος (88’ Χερέρα), Κατσούκης (88’ Πέλκας), Κόλα, Μπουτζίκος, Σκοπελίτης, Τσαγκαλίδης, Χολέβας.

Τα αποτελέσματα

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της 17ης αγωνιστικής καθώς και η βαθμολογία και η επόμενη (τελευταία) αγωνιστική έχουν ως εξής:
Θεσπρωτός – Αλμωπός Αριδαίας 1-0
Τρίγλια – ΑΕΠ Κοζάνης 3-0
Καβάλα – Ολυμπιακός Βόλου 1-2
Πανσερραϊκός – Απόλλων Πόντου 2-0
Βέροια – Πιερικός 2-1

Η Βαθμολογία

  1. Βέροια (24-6) 37
  2. Καβάλα (31-15) 35
  3. Πανσερραϊκός (19-9) 31
  4. Ολυμπιακός Βόλου (20-19) 28
  5. Πιερικός (20-18) 25
  6. Τρίγλια (13-15) 19
  7. Θεσπρωτός (16-22) 19
  8. Αλμωπός Αριδαίας (15-20) 17
  9. Απόλλων Πόντου (14-23) 17
  10. ΑΕΠ Κοζάνης (6-32) 6

Η Επόμενη Αγωνιστική

Τρίγλια – Βέροια
Ολυμπιακός Βόλου – Πιερικός
Αλμωπός Αριδαίας – Καβάλα
Θεσπρωτός – Πανσερραϊκός
ΑΕΠ Κοζάνης – Απόλλων Πόντου