Σκάκι: Πρώτη Μεσογειονίκης η Σταυρούλα Τσολακίδου

Η Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια με επίδοση 6,5/9 πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία των γυναικών στους Μεσογειακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Petrovac του Μαυροβουνίου

Μετά από μακρά αγωνιστική απραξία λόγω της πανδημίας η Σταυρούλα Τσολακίδου στην πρώτη συμμετοχή της σε αγώνες δια ζώσης πέτυχε μια νέα σημαντική διάκριση.

Στο Μεσογειακό Πρωτάθλημα που έγινε από 19 έως 26 Ιουνίου στο Petrovac του Μαυροβουνίου με 6,5/9 (απόδοση 2456) αναδείχθηκε πρώτη Μεσογειονίκης κερδίζοντας χρηματικό έπαθλο 800 ευρώ. Στο σύνολο των 128 συμμετοχών (γενική κατάταξη), η Καβαλιώτισσα πρωταθλήτρια κατέλαβε την 8η θέση.

Στους άνδρες πρώτος νικητής με 7,5/9 αναδείχθηκε ο γνωστός μας Κροάτης GM Ivan Saric που αγωνίζεται με την ομάδα του ΣΟ Καβάλας.

Η επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα για την Τσολακίδου θα είναι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών (8 – 21 Ιουλίου, Sochi Ρωσία), ενώ ακολουθεί το Διεθνές Τουρνουά Παλαιοχώρας (23 – 30 Ιουλίου, Κρήτη) και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών (8 – 21 Αυγούστου, Iasi Ρουμανία). Μετά τις 21 Αυγούστου θα βρίσκεται στις ΗΠΑ για να συνεχίσει το τρίτο έτος των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο του Saint Louis (Τμήμα Ψυχολογίας).

Ο Μάρκος Καζάκος νικητής στο τουρνουά Rapid «Ελευθέρια 2021»

Εν τω μεταξύ, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας «Ελευθέρια 2021» διοργανώθηκε στις 26 Ιουνίου στο Δημοτικό Κήπο το καθιερωμένο τουρνουά Rapid.

Πρώτος νικητής με 6/6 αναδείχθηκε ο Μάρκος Καζάκος ενώ στην 2η – 3η θέση με 5/6 ισοβάθμησαν ο Βασίλης Αναγνωστόπουλος και ο Μάριος Ντουμπουρίδης. Νικητές στις ειδικές κατηγορίες με 4/6 ήταν οι Γρηγόρης Καλαμούκος (1ος έφηβος), Δημήτρης Ηλιόπουλος (1ος παίδας), Βάλια Αποστολακάκη (1η γυναίκα), Μιχάλης Καρακασίδης (1ος παμπαίδας) και με 3,5/6 Μάγδα Μιχαηλίδου (1η νεάνιδα) και Αλεξάνδρα Μπιντίκη (1η κορασίδα).

Στον Β’ Όμιλο (μέχρι 12 ετών) στην 1η – 2η θέση με 5/6 ισοβάθμησαν η Μαρία-Ραφαηλία Δεμιρτζόγλου και ο  Άγγελος Χάσπαρης ενώ 3η με 4/6 αναδείχθηκε η Δέσποινα Τζίμα και 8η με 3/6 η Αλεξάνδρα Σταματίου (1ο κορίτσι).

Στον Γ’ Όμιλο (μέχρι 9 ετών) πρώτος με 6/6 αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Τολίκας. Στην 2η – 4η θέση με 4/6 ισοβάθμησαν οι Γιώργος Καμπερίδης, Γιάννης Αποστόλου, Νίκος Κατσούλης και 5η με 3,5/6 η Βασιλεία Μπιλικαΐδου (1ο κορίτσι).

Πρόσκληση για επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην λήξη των αγώνων Rapid «Ελευθέρια 2021» παραβρέθηκαν και έκαναν την απονομή των επάθλων στους νικητές ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου, ο Αντιδήμαρχος Απόστολος Μουμτσάκης και ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Σωτηριάδης.

Ο κ. Αρβανίτης στο σύντομο χαιρετισμό του αφού συνεχάρη το Σκακιστικό Όμιλο για τη σημαντική δράση και τις διακρίσεις του, απηύθυνε μια πολύ σημαντική πρόσκληση ώστε αντιπροσωπεία του Συλλόγου να επισκεφθεί το Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.