Ο ΕΟΣ Καβάλας στα Αλπικά τοπία στο Πίνοβο-Τζένα [φωτογραφίες]

Τα μέλη του συλλόγου διέσχισαν την κορυφογραμμή και ανέβηκαν στη Μεγάλη Τζένα (2182 μ.) και στην κορυφή Κοζούφ (2172 μ.)

Την διάσχιση Πίνοβο – Τζένα, των ορεινών όγκων των συνόρων, πραγματοποίησε ο ΕΟΣ Καβάλας το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουλίου.

Με αφετηρία το φιλόξενο Αετοχώρι, το Σάββατο 3 Ιουλίου έγινε η ανάβαση στο Πίνοβο, κορυφή Βίσογκραντ 2150μ. και η διάσχιση της κορυφογραμμής των συνόρων με τα εντυπωσιακά αλπικά τοπία και τους ορεινούς λειμώνες, που μας οδήγησε, μέσα από το πέρασμα Πόρτες, στον ορεινό όγκο της Τζένας.

Ακολούθησε η ανάβαση στην Μεγάλη Τζένα 2182μ. και στην κορυφή Κοζούφ 2172μ. στα σύνορα.

Η διανυκτέρευση έγινε σε αντίσκηνα στα αλπικά λιβάδια της Μικρής Τζένας. Το επόμενο πρωί έγινε η ανάβαση στη Μικρή Τζένα και η κατάβαση από το μονοπάτι που οδηγεί στο φαράγγι της Νότιας.

 

Το πρόγραμμα του Ιουλίου

Το πρόγραμμα των δράσεων του ΕΟΣ για το φετινό καλοκαίρι, κλείνει με άλλες δύο εξορμήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιούλιο. Συγκεκριμένα στις 10-11 Ιουλίου θα γίνει διάσχιση κορυφών στο Παγγαίο με διανυκτέρευση στο καταφύγιο του Παγγαίου με υπεύθυνο τον Δημήτρη Αλάγιαλη, ενώ στις 24-25 Ιουλίου 2021 προγραμματίζεται δράση στα Τζουμέρκα με ανάβαση στην κορυφή του Κρυάκουρα, με διανυκτέρευση σε καταφύγιο και αντίσκηνα και υπεύθυνο τον Θανάση Δασκαλούδη.