ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Αρχίζει η «μάχη» της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου

Συνέντευξη τύπου από τη διοίκηση της ΠΑΕ με μοναδικό θέμα την οργάνωση της προσπάθειας για τη συγκέντρωση του απαραίτητου ποσού των 350 χιλιάδων ευρώ

Μπορεί οι προπονήσεις στο βοηθητικό γήπεδο του ΑΟΚ να συνεχίζονται με τη συμμετοχή ταλέντων της περιοχής της Καβάλας που στόχο έχουν να φορέσουν τη φανέλα με το «καραβάκι» στο στήθος την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ωστόσο η ουσιαστική προετοιμασία για την επιστροφή της ομάδας στη δεύτερη τη τάξη Εθνική κατηγορία, είναι αυτή που έχει να κάνει με το οικονομικό.

Με την άνοδο της Καβάλας στη Super League 2, τα ποσά που απαιτούνται πλέον για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και την κατάθεση της (απαραίτητης) εγγυητικής επιστολής είναι μεγάλα και δεν μοιάζουν καθόλου μ’ αυτά της Football League που ήταν κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι ΠΑΕ που θα συμμετέχουν στην Λίγκα θα πρέπει να έχουν Μετοχικό Κεφάλαιο τουλάχιστον 350 χιλιάδων ευρώ, ενώ η εγγυητική επιστολή που θα πρέπει να καταθέσουν θα πρέπει να είναι της τάξης των 150 χιλιάδων ευρώ. Με λίγα λόγια δηλαδή το ποσό εκκίνησης για μια ΠΑΕ στην κατηγορία είναι μισό εκατομμύριο ευρώ! Τα χρήματα αυτά είναι πάρα πολλά και ήδη υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν ότι πολλές ομάδες που λόγω της αναδιάρθρωσης βρέθηκαν στη Super League 2 δε θα καταφέρουν να ανταποκριθούν.

Στον ΑΟΚ ήδη προετοιμάζονται για μια μεγάλη «μάχη» προκειμένου να συλλέξουν αυτό το ποσό, κάνοντας κατ’ αρχήν τον προγραμματισμό των κινήσεων τους και προσπαθώντας παράλληλα να κινητοποιήσουν την κοινωνία και την αγορά της Καβάλας, προκειμένου να γίνουν αρωγοί της προσπάθεια τους.

Η πρόσκληση

Γι’ αυτή την κινητοποίηση και για γι’ αυτή την προσπάθεια αναμένεται να γίνει λόγος στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΟΚ στην Παραλιακή Λεωφόρο. Η πρόσκληση για τη συνέντευξη τύπου αναφέρει σχετικά:  «To Διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 σας προσκαλεί στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου με θέμα την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί, την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021 στη 1 το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ που βρίσκονται επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 2 (6ος όροφος)».