«Σπάνε» στα δύο οι αγώνες του 30ού Όπεν Διεθνούς Τουρνουά Σκάκι της Καβάλας

Η μεγάλη αύξηση των συμμετοχών σε συνδυασμό με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων οδήγησε τους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν δύο κτήρια για τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων

Η πέρα από κάθε πρόβλεψη μεγάλη αύξηση των δηλώσεων συμμετοχής στο 30ο Όπεν Διεθνές Τουρνουά της Καβάλας, σε συνδυασμό με την υποχρέωση τήρησης των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας covid, ανάγκασαν τους διοργανωτές της μεγάλης διοργάνωσης σκάκι της Καβάλας, που θεωρείται και είναι η μεγαλύτερη και ιστορικότερη στη χώρα να προχωρήσουν σε νέα τροποποίηση της προκήρυξης όσον αφορά τον χώρο των αγώνων.

Έτσι ως κύριος χώρος αγώνων θα χρησιμοποιηθεί πάλι όπως και τα προηγούμενα χρόνια το Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και συμπληρωματικά το κτίριο της Μεγάλης Λέσχης δίπλα στο Δημαρχείο, με ώρα έναρξης των αγώνων 5 μ. μ.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1η Αυγούστου και ο 9ος και τελευταίος γύρος θα διεξαχθεί μια εβδομάδα αργότερα στις 8 του μηνός, οπότε και θα γίνει η τελετή λήξης αλλά και η απονομή των επάθλων στους νικητές.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 150 σκακιστές, από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ινδία, Ρωσία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Τσεχία, Τουρκία, Νότιο Αφρική, Κύπρο, Γερμανία, Αγγλία, Ρουμανία, Λευκορωσία και Αλβανία