ΠΑΕ ΑΟ Καβάλας: Η ώρα «μηδέν» πλησιάζει…

Έντονες παρασκηνιακές κινήσεις προκειμένου να αποφευχθεί, στο παρά πέντε, η διάλυση, η υποβάθμιση, ή ο υποβιβασμός της ομάδας – Ποια είναι τα σενάρια που υπάρχουν

Στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας του βρίσκεται πλέον ο ΑΟΚ, με το ενδεχόμενο της διάλυσης του να είναι πλέον πιο πιθανό παρά ποτέ! Η ποδοσφαιρική ομάδα που κατέκτησε επάξια την άνοδο της στη Super League βρίσκεται στην κυριολεξία στον αέρα και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου (σ. σ. αν δεν μετατεθούν εκ νέου οι προθεσμίες για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής των ομάδων, όπως «ψιθυρίζεται» τελευταία) υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όλο αυτό το «οικοδόμημα» που χτίστηκε με κόπο και πολλά χρήματα να καταρρεύσει, στην κυριολεξία, σαν χάρτινος πύργος.

Τα δεδομένα λίγο ή πολύ είναι γνωστά στους φιλάθλους του ΑΟΚ. Ο Άλεξ Χαντιτάτζι ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ΠΑΕ, όμως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να πληρώσει την αξία των μετοχών που κατέχουν οι 3 μέτοχοι της εταιρίας ύψους 250 χιλ. ευρώ, μιας και θέλει τα χρήματα που προτίθεται να βάλει (1 εκατ. δολάρια) να πάνε όλα για τις ανάγκες της ομάδας (προπονητής, παίκτες, έξοδα συμμετοχής της στο πρωτάθλημα, αναβάθμιση των υποδομών κα).

Οι μέτοχοι απ’ την πλευρά τους διαρρέουν ότι αισθάνονται δυσαρεστημένοι και προσβεβλημένοι από τη στάση αυτή, ωστόσο απ’ την άλλη πλευρά βρίσκονται «με την πλάτη στον τοίχο», μιας και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν μπορούν μόνοι τους να κουβαλήσουν το οικονομικό βάρος που συνεπάγεται η συμμετοχή της ομάδας στη Super League 2. Επίσης διαρρέουν ότι το «μέτωπο» τους εξακολουθεί να είναι αρραγές, δηλαδή ότι διατηρούν και οι 3 την ίδια στάση, αν και άλλες πληροφορίες αναφέρουν (σ. σ. υπάρχει και η ανακοίνωση της ΛΦΚ) ότι ο Αντώνης Κατσαμακίδης φέρεται να είναι διατεθειμένος να προσφέρει δωρεάν τις δικές του μετοχές.

Tα σενάρια για την επόμενη μέρα

Στο… παρά πέντε των προθεσμιών στον ΑΟΚ συνεχίζονται οι επαφές και οι συζητήσεις για το μέλλον της ομάδας τα σενάρια για την επόμενη μέρα της ΠΑΕ είναι συγκεκριμένα.

  • Κατ’ αρχήν υπάρχει η περίπτωση του Καναδοϊρανού, που πλέον είναι… σταματημένη. Αν προχωρήσει όμως η ομάδα θα συμμετέχει στη Super League και θα είναι ανταγωνιστική
  • Υπάρχει η περίπτωση, οι μέτοχοι να αποφασίσουν να συνεχίσουν στην ομάδα, έχοντας τη στήριξη Καβαλιωτών επιχειρηματιών που θα βάλουν από 10 χιλ. ευρώ ο καθένας για να κατατεθεί η εγγυητική, και απ’ εκεί και πέρα να καλύψουν οι ίδιοι το υπόλοιπο 30% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που απομένει. Αυτό θα σημαίνει ότι η ομάδα θα συμμετέχει μεν στη SL, αλλά θα είναι περιορισμένων δυνατοτήτων.
  • Η πιθανότητα η ομάδα να δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική είναι κι’ αυτή στο «τραπέζι».
  • Τέλος υπάρχει το εφιαλτικό σενάριο η ομάδα να διαλυθεί στην κυριολεξία, να πάει στα χέρια του ερασιτέχνη ΑΟΚ και να αγωνιστεί στις τοπικές κατηγορίες της Καβάλας. Όλοι θεωρούν ότι αυτό είναι το χειρότερο και κάνουν ότι μπορούν για να αποφευχθεί, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο δε θα συμβεί…

Ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ

Σε ότι αφορά τον ερασιτέχνη ΑΟΚ, μπορεί να μην έχει τοποθετηθεί επίσημα για το ζήτημα, ωστόσο παρακολουθεί στενά της εξελίξεις, όμως όσο περνάνε οι ημέρες οι πιθανότητες να παίξει καθοριστικό ρόλο και να σπρώξει τις εξελίξεις προς την εξεύρεση μιας λύσης είναι όλο και λιγότερες. Για την ακρίβεια, αυτή τη στιγμή και αν η προθεσμία για την εγγυητική λήξει τη Δευτέρα, δεν έχει καμία «δύναμη» παρέμβασης! Αν έχουμε κάποια παράταση (που θα είναι σωτήρια για την υπόθεση της Καβάλας), τότε η λύση Χαντιτάτζι μπορεί να έρθει εκ νέου στο προσκήνιο.