ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα: Μοναδική λύση η παράταση της προθεσμίας, αλλιώς διάλυση

Παρά την κουβέντα που γίνεται για άλλους πιθανούς και απίθανους τρόπους για να αρθεί το αδιέξοδο, δεν υπάρχει άλλος ρεαλιστικός τρόπος – Το ιστορικό των καθυστερήσεων και της αλλαγής στάσης των μετόχων στην υπόθεση παραχώρησης της ΠΑΕ

Σε άλλο επίπεδο φαίνεται ότι έχει περάσει πλέον η υπόθεση της συμμετοχής ή όχι της ομάδας της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Super League 2, μιας και μετά το θέμα της πώλησης της ΠΑΕ και της προθεσμίας για την καταβολή της εγγυητικής επιστολής, η συζήτηση έχει περάσει στο πως θα βρεθεί «φόρμουλα» για να κερδιθεί έστω και ελάχιστος χρόνος προκειμένου να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν για να μην χαθεί ο κόπος όλων των περασμένων ετών!

Καχυποψία…

Κατ’ αρχήν θα πρέπει να τονιστεί ότι παρά τις όποιες πληροφορίες διαρρέουν περί ύπαρξης σχετικής συμφωνίας, αλλά και υπογραφών από τις δύο πλευρές, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνονται από την πλευρά του Καναδοϊρανού επιχειρηματία. Το μόνο που υπάρχει είναι η αλλαγή στάσης των μετόχων της ΠΑΕ, που την Παρασκευή 30 Ιουλίου έλεγαν «όχι» στην πρόταση Χαντιτάτζι και την Κυριακή (λίγες ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την εγγυητική) άλλαξαν στάση. Το γεγονός αυτό έχει αυξήσει την καχυποψία από την πλευρά του επενδυτή αναφορικά με τις πραγματικές προθέσεις τους, η οποία μάλιστα έγινε μεγαλύτερη μετά την επανάληψη της θέσης τους ότι δίνουν δωρεάν την ΠΑΕ (με την εκπλήρωση των 3 γνωστών όρων), το πρωί της Δευτέρας 2/8, δύο σχεδόν ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας, όπου στην ουσία δεν μπορούσε να γίνει τίποτα!

Μεγάλη προσπάθεια από θεσμικούς φορείς

Η ομάδα πλέον έχει περάσει την «κόκκινη γραμμή» σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή της στη Super League και το μόνο που μπορεί να τη «σώσει», είναι μια γενικότερη παρέμβαση του Υφυπουργείου Αθλητισμού προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πρόταση για νέα παράταση της προθεσμίας υποβολής των εγγυητικών. Ναι, η Παναχαϊκη, Θεσπρωτός και ο Ιάλυσος Ρόδου πήραν «άκυρο» από την ΕΕΑ, για τον ίδιο λόγο, ωστόσο αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια από θεσμικούς φορείς της πόλης σε Καβάλα και Αθήνα προκειμένου να δοθεί τελικά η παράταση, που φυσικά δε θα αφορά μόνο τον ΑΟΚ αλλά όλες τις ομάδες.

Οι άλλες «λύσεις»

Αυτή είναι η μοναδική ρεαλιστική λύση στο αδιέξοδο που έχει περιέλθει το «καραβάκι» τη δεδομένη στιγμή και όλα τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν και συζητιούνται τις τελευταίες ώρες, περί παραδείγματος του τρόπου που κινήθηκε η Δόξα Δράμας ή για «σιωπηρή» παράταση στην προθεσμία, είτε δεν αφορούν τον ΑΟΚ, είτε δεν ταιριάζουν στη δική του περίπτωση, είτε είναι ανοιχτά (και άρα πολύ επικίνδυνα) σε διάφορες νομικές ερμηνείες. Δηλαδή κάποιοι νομικοί λένε ότι μπορεί η Καβάλα να πάρει την εγγυητική, ακόμα και αν αυτή δεν κατατέθηκε εμπρόθεσμα (με προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο), ενώ κάποιοι άλλοι είναι κατηγορηματικά αντίθετοι! Σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορεί ένας επενδυτής να διακινδυνεύσει ρισκάροντας τα χρήματα του εν αναμονή μιας δικαστικής απόφασης…

Το μεγαλύτερο πρόβλημα

Όσο και να φαίνεται παράξενο όμως, η εγγυητική και η προθεσμία δεν είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επίτευξη της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές! Το κορυφαίο είναι η διαφορά που υπάρχει στις απόψεις των μετόχων του ΑΟΚ και του Άλεξ Χαντιτάτζι σε ότι αφορά τον τρόπο που θα γίνει το «deal»! Στον ΑΟΚ άλλαξαν για ακόμα μια φορά τη στάση τους, μιας και πλέον δεν αποτελεί όρος γι’ αυτούς η κατάθεση του 1 εκατ. ευρώ, αλλά μόνο η συμπλήρωση του πόσου για την ΑΜΚ ύψους 100 χιλ. ευρώ και φυσικά η εγγυητική επιστολή των 150 χιλ. ευρώ. Αυτή η «δέσμευση» υπογράφηκε από τους μετόχους και στάλθηκε στην άλλη πλευρά το απόγευμα της Δευτέρας 2/8, περίπου 6,5 ώρες μετά το πέρας της προθεσμίας.

Το «χαρτί» που υπογράφηκε το απόγευμα της Δευτέρας

Φυσικά αυτό το «χαρτί» δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση «πωλητήριο», απλά και μόνο επισημοποιεί την αλλαγή στάσης τους, η οποία αν γινόταν λίγες ημέρες πριν, όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα και η ομάδα δε θα βρισκόταν στον «αέρα»! Το γιατί από τη διαφωνία της Παρασκευής, φτάσαμε στη συμφωνία με 3 όρους την Κυριακή, την επαναδιατύπωση της το πρωί της Δευτέρας και την αφαίρεση του ενός όρου το απόγευμα της ίδιας ημέρας, είναι μεν πολύ χρήσιμο να αναλυθεί και να εξηγηθεί, αλλά δεν είναι του παρόντος. Αυτό που είναι το παρόντος είναι να σωθεί η ομάδα, γιατί απ’ ότι φαίνεται κινδυνεύει ακόμα και η ίδια της η ύπαρξη, και ο μόνος τρόπος για να συμβεί αυτό είναι να δοθεί αυτή η περίφημη παράταση στην προθεσμία. Αν δοθεί, τότε όλα θα γίνουν εύκολα και το deal θα κλείσει, αφού ο Χαντιτάτζι θέλει να ασχοληθεί. Αν όχι τότε… ο Θεός βοηθός!