ΓΣ Ελευθερούπολης: Ψηλώνει και ρίχνει τον μ.ο. ηλικίας με Κώστα Κάδρα

Ο 19χρονος πάουερ φόργουορντ που είχε αγωνιστεί στο κλειστό της Ελευθερούπολης το 2018 στο Πανελλήνιο εφήβων, είναι η νέα μεταγραφική κίνηση της ομάδας

Κάθε ημέρα και μια μεταγραφή για τον ΓΣ Ελευθερούπολης, που έχει εξελιχθεί πλέον στον μεγάλο πρωταγωνιστή της μεταγραφικής περιόδου στην Α2 Εθνική κατηγορία. Ύστερα από την απόκτηση του Γιάννη Καρακεχαγιά το συγκρότημα του Κυριάκου Παπαδόπουλου προχώρησε στη μεταγραφή ενός από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηλικίας του στην Ελλάδα, τον Κώστα Κάδρα.

Ο 19χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος είναι διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες και πέρσι αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό που πήρε την άνοδο στην Basket League έχοντας κατά μέσο όρο 3,3 πόντους και 1,8 ριμπάουντ. Πρόπερσι συμμετείχε επίσης στο πρωτάθλημα της Α2 με τον Απόλλων Πατρών, έχοντας 6,9 πόντους και 3 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Η ανακοίνωση του ΓΣΕ αναφέρει σχετικά: «Ανακοινώνουμε την απόκτηση του Κώστα Κάδρα. Ο 19χρονος με ύψος 2,05 τη σεζόν που πέρασε αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό. Πριν έπαιξε στον Απόλλωνα Πάτρας. Το 2018 με το Περιστέρι βρέθηκε στην Ελευθερούπολη, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Μάλιστα τότε είχε συμπεριληφθεί στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά. Ξεκίνησε το μπάσκετ στην Καστοριά και αγωνίστηκε ακόμη στην ομάδα του Δούκα. Κώστα καλώς ήρθες στην οικογένεια του ΓΣΕ. Καλή επιτυχία, πάμε γερά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάδρας εκτός από το Πανελλήνιο Εφήβων στην Ελευθερούπολη, είχε αγωνιστεί με την ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και στην τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος που είχε διεξαχθεί ένα χρόνο πριν στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας

Στον Τρίτωνα ο Δημάκος

Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Δημάκος που ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας την περσινή χρονιά με 17,3 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 2,9 ασίστ, θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Τρίτωνα.