ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965: Ο φιλάνθρωπος-φιλόζωος Άλεξ Χαντιτάτζι και ο… Τζάστιν Μπίμπερ

Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ που περιουσία του υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 250 εκατομμύρια δολάρια

H Καβάλα άλλαξε χέρια την Παρασκευή (06/08), καθώς οι μέτοχοι της ΠΑΕ συμφώνησαν να παραχωρήσουν δωρεάν τις μετοχές τους στον Άλεξ Χαντιτάτζι. Ο Ιρανοκαναδός επιχειρηματίας είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης (απομένει, φυσικά, η έγκριση της ΕΕΑ) και καλείται να βγάλει από το αδιέξοδο τους «Αργοναύτες», πληρώνοντας 150 χιλιάδες ευρώ εγγυητική και βάζοντας ένα ποσό άνω των 100 χιλιάδων στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ποιος είναι, όμως ο Χαντιτάτζι; Όποιος ψάξει στις μηχανές αναζήτησης θα δει πολλές φωτογραφίες του με τον ποπ σταρ Τζάστιν Μπίμπερ, που κρατά στην αγκαλιά του μία μικρή τίγρη. Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί το 2016 και είχε δημοσιοποιηθεί από τον μεγάλο του φαν, τον νέο ιδιοκτήτη της Καβάλας! Φιλοζωική εταιρεία, πάντως, είχε επιτεθεί τότε στην οικογένεια Μπίμπερ όταν ενημερώθηκε ότι ετοίμαζε εκδήλωση στον ζωολογικό κήπο…

Ο 43 ετών επιχειρηματίας έχει μεγάλη αγάπη για τα άγρια ζώα και σε ζωολογικό κήπο του Τορόντο φιλοξενεί τίγρεις και λιοντάρια. Μάλιστα, το 2017 έδινε αμοιβή 25.000 ευρώ, ώστε να βρεθούν οι υπαίτιοι της δολοφονίας λευκού ρινόκερου σε ζωολογικό κήπο της Γαλλίας. Έχει, επίσης, καταφύγιο ζώων για τη βοήθεια και τη διάσωσή τους.

Γεννήθηκε το 1977 στο Ιράν, μεγάλωσε στην Τουρκία και μετανάστευσε στο Τορόντο μετά το θάνατο του πατέρα του. Όπως λέει ο ίδιος, ως έφηβος άνοιξε αρχικά ένα μαγαζί με street food, ώστε να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του και ακολούθως μετέβη στη Νέα Υόρκη για σπουδές. Από το 2001 δραστηριοποιείται στον τομέα των στεγαστικών δανείων και έχει μεσιτική εταιρεία. Η περιουσία του, βάσει δημοσιευμάτων ανέρχεται στα 250 εκατ. δολάρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι εταιρεία Real Estate είχε αναφέρει για τον Χαντιτάτζι: «Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, επήλθε η τελική συμφωνία αγοράς σημαντικής τουριστικής έκτασης στην ευρύτερη περιοχή (σ.σ. Καβάλα), από τον Καναδό με Ιρανική καταγωγή, επιχειρηματία. Τα συνολικά κεφάλαια που προτίθεται να επενδύσει θα υπερβούν το 1 δις ευρώ».

Υπάρχουν, επίσης, πολλά δημοσιεύματα σχετικά με το φιλανθρωπικό του έργο. Το 2012 μοίρασε σε άστεγους 1.400 γαλοπούλες!

Η Καβάλα από τις ωραιότερες πόλεις που έχω επισκεφτεί

Αποσπάσματα από τη συνέντευξή του που παραχώρησε πριν από περίπου 2 χρόνια στο Center TV και τον Νίκο Σπιτσέρη:

– «Έχω ερωτευτεί την πόλη, την ιστορία, την κουλτούρα και το πάθος των κατοίκων της. Εκτιμώ ότι είναι μια από τις ωραιότερες πόλεις που έχω επισκεφθεί, είναι μαγική και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω το πάθος των κατοίκων της για την ιστορία, την πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και την ποδοσφαιρική της ομάδα. Έτσι, θέλησα να γίνω μέρος και γω αυτή της πόλης και αυτής της ομάδας. Η ευκαιρία να βοηθήσω την ομάδα, μου φάνηκε μια ευκαιρία ζωής και για αυτό έδειξα ενδιαφέρον».

– «Το ζητούμενο είναι η ομάδα του ΑΟΚ να βγει στην Ευρώπη και να αντιμετωπίσει ομάδες όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ρεάλ Μαδρίτης».

– «Μεγάλωσα σε μια μικρή οικογένεια, όπως σας έχω πει έχασα τον πατέρα μου σε ηλικία 2 ετών σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, μας μεγάλωσε μια μάνα που έκανε δυο δουλειές για να τα καταφέρει. Έχω έναν αδελφό γιατρό και μια αδελφή ψυχολόγο. Ξεκίνησα από πολύ χαμηλά με ένα σταντ, πουλώντας street food. Έχω κάνει πολλές δουλειές μέχρι σήμερα. Είμαι παθιασμένος με την προστασία των ζώων, καθώς και με την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης».

Πηγή: Sdna.gr