ΓΣ Ελευθερούπολης: O Jovan Dordevic Maringovic o 2ος ξένος στην ιστορία της ομάδας

Ο ύψους 1.98 Σέρβος αθλητής αγωνίζεται στη θέση «4» και τα δύο προηγούμενα χρόνια συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας

Μετά το μπαράζ των μεταγραφικών ανακοινώσεων με Έλληνες παίκτες ο ΓΣ Ελευθερούπολης προχώρησε και στην κάλυψη της μοναδικής θέσης κοινοτικού αθλητή που επιτρέπεται στην Α2 Εθνική κατηγορία. Ο Σέρβος Jovan Dordevic Maringovic λοιπόν αποτελεί την επιλογή του Κυριάκου Παπαδόπουλου και πλέον είναι ο 2ος ξένος στην ιστορία του συλλόγου μετά τον Νεμάνια Μανοίλοβιτς, που ήταν επίσης Σέρβος και αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας την προπέρσινη, παρθενική, χρονιά της ομάδας την Α2.

Ο Μαρίνγκοβιτς είναι ένας έμπειρος αθλητής με πολύχρονη παρουσία στα Σέρβικα πρωταθλήματα, ενώ τα 2 προηγούμενα χρόνια αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας.

Η ανακοίνωση της απόκτησης του Σέρβου αθλητή αναφέρει τα εξής: «Ανακοινώνουμε την απόκτηση του Jovan Dordevic Maringovic. Ο Σέρβος καλαθοσφαιριστής γίνεται ο 2ος ξένος παίκτης στην ιστορία της ομάδας μας. Έχει ύψος 1, 98 μια είναι 28 χρονών. Αγωνίζεται στη θέση 4 και από το 2011 έως το 2017 ήταν παίκτης της KK Napredak Pubin Krusevac. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην MBK Hadlova και τη σεζόν 2018-2019 στη KK Vrsac Swisslion.

Τη σεζόν 2019-2020 βρέθηκε αρχικά στην KK Kakavj και στη συνέχεια στη Ρουμανική Targu Jiu.

Το 2020-2021 έπαιξε στην KK Mladost όπου είχε 17,2 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 3, 6 ασίστ μέσο όρο.

Jovan καλώς ήρθες στην οικογένεια του ΓΣΕ. Καλή επιτυχία, πάμε γερά».