«Κλειδί» για τον Χαντιτάτζι το γήπεδο της Καβάλας

Ο Καναδοϊρανός επενδυτής ξεκαθάρισε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ότι περιμένει από το Δήμο συγκεκριμένες δεσμεύσεις σε ότι αφορά τις υποδομές – Αν παρθούν θα παραμείνει στην ομάδα ακόμα κι αν αυτή αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική

Αποφασισμένος να παλέψει για την ομάδα προκειμένου, σε πρώτο χρόνο να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2 και στη συνέχεια να διεκδικήσει άνοδο αλλά και Ευρωπαϊκή πορεία, με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις όμως, εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Άλεξ Χαντιτάτζι το μεσημέρι της Τετάρτης 11/8, στο ξενοδοχείο «Galaxy».

Ο Καναδοϊρανός επιχειρηματίας, που είχε στο πλευρό το δικηγόρο Μάκη Κεβρεκάκη και τον Άλεξ Γκόμεζ που θα είναι ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ομάδας, «άνοιξε τα χαρτιά» του και μίλησε για όλους και για όλα σε ότι αφορά την υπόθεση της συμφωνίας με τους 3 μετόχους της ΠΑΕ ΑΟΚ, τις επιδιώξεις του, τις γηπεδικές εγκαταστάσεις αλλά και τη συμφωνία που θέλει να έχει με τον ιδιοκτήτη του γηπέδου της ομάδας, τον Δήμο Καβάλας.

Τα δύο πράγματα που ζητάει από το Δήμο Καβάλας

Αυτό που προκύπτει λοιπόν είναι ότι ο κ. Χαντιτάτζι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από τις συνθήκες στο «Ανθή Καραγιάννη», σε ότι έχει να κάνει με τα αποδυτήρια, τις τουαλέτες αλλά και την πρόσβαση των ΑΜΕΑ σ’ αυτό, κι επειδή δίνει ιδιαίτερη βάση σ’ αυτά τα θέτει ως πρώτη προτεραιότητα, τοποθετώντας τα πιο ψηλά ακόμα και από τις διεργασίες που γίνονται για την τοποθέτηση του σκεπάστρου και την αλλαγή των φώτων στους πυλώνες. Ζητάει λοιπόν από τον Δήμο να προχωρήσει σε παρεμβάσεις γιατί όπως τόνισε αυτά είναι τα βασικά και απ’ εκεί και πέρα τα υπόλοιπα έπονται. «Το σκέπαστρο και τα φώτα μπορούν να γίνουν και σε 5 χρόνια» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης θέλει σ’ αυτή την προσπάθεια που θα κάνει να έχει τη συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο της διοίκησης του Δήμου Καβάλας.

Πρακτικά ο επενδυτής του ΑΟΚ θέλει δύο πράγματα από τον Δήμο της Καβάλας:

  1. Να υπάρξει ένα συμβόλαιο για ενοικίαση, αν αυτό μπορεί να γίνει, με το Δήμο για να γνωρίζει τις υποχρεώσεις του σε ότι αφορά την πληρωμή των εξόδων (ρεύμα, νερό, καθαριότητα), όπως συμβαίνει και με κάθε ένα επιχειρηματία που ενοικιάζει κάποιο ακίνητο. Τονίζει μάλιστα ότι «εμείς εμπιστευόμαστε τον Δήμαρχο, αλλά τα πράγματα αλλάζουν και σε 2-3 χρόνια μπορεί να μην είναι σ’ αυτή τη θέση».
  2. Το γήπεδο να είναι ασφαλές και καθαρό, για όλους όσους το χρησιμοποιούν, από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, τους φιλοξενούμενους, τους αθλητές των άλλων αθλημάτων, αλλά και για τους επισκέπτες.

Ξεκαθάρισε δε λέγοντας ότι «αν στον Δήμο δεν μπορούν να διαπραγματευτούν ένα συμβόλαιο και να υπάρξει μια δέσμευση για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο γήπεδο, δε νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε την ομάδα και την πόλη. Η δέσμευση μας στην πόλη της Καβάλας είναι ειλικρινής και δεν ψάχνουμε ευκαιρία για να αποχωρήσουμε. Άλλωστε δεν ήρθε 10.000 χιλιόμετρα μακριά από τον Καναδά για να τα παρατήσω. Απευθύνομαι προς όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους λέω να μας βοηθήσουν μας να σώσουμε την ομάδα». Ως μια λύση στο θέμα πρότεινε να χρηματοδοτήσει ο ίδιος τα απαραίτητα έργα και όταν ο Δήμος πάρει τις εγκρίσεις και τη χρηματοδότηση που χρειάζεται να του δώσει τα χρήματα.

 

Στον ΑΟΚ πιστεύουν ότι έχουν περιθώριο μέχρι 22/8 για τη συμμετοχή στη SL 2

Σε ότι αφορά την προσπάθεια για τη συμμετοχή του ΑΟΚ στη Super League 2, ο Μάκης Κεβρεκάκης παρουσίασε τη δική του ερμηνεία του νόμου σύμφωνα με την οποία οι ομάδες (σ. σ. και ειδικά αυτές που προέρχονται έχουν προβιβαστεί) έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους (και άρα και την εγγυητική επιστολή) 30 ημέρες πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. «Από τη στιγμή που η σαιζόν ξεκινάει στις 22 Σεπτεμβρίου, αυτό σημαίνει ότι έχουμε περιθώριο μέχρι τις 22 Αυγούστου» τόνισε και επισήμανε ότι η πλευρά του ΑΟΚ θα προσπαθήσει να ανατρέψει την απόφαση της ΕΕΑ που δεν εξέδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής της ομάδας στα αρμόδια δικαστήρια.

Η Γ’ Εθνική και η συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδος

Σ’ αυτό το σημείο ο κ. Χαντιτάτζι ξεκαθάρισε ότι εφ’ όσον ο Δήμος αναλάβει τις δεσμεύσεις που ζητάει, ακόμα και αν η προσπάθεια για συμμετοχή στη Super League 2 αποτύχει, τότε θα τη συνεχίσει και στη Γ’ Εθνική κατηγορία! Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι στον ΑΟΚ πληροφορήθηκαν μόλις 2 ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για τη συμμετοχή στο κύπελλο Ελλάδος και έγινε πραγματικός αγώνας δρόμου προκειμένου να εκταμιευτούν και να κατατεθούν στην ΕΠΟ 3.000 ευρώ που είναι το παράβολο συμμετοχής. «Το κάναμε αυτό, παρ’ όλο που δεν είμαστε ακόμα ιδιοκτήτες της ομάδας, γιατί θέλαμε να συμμετέχει στη διοργάνωση» σχολίασε.

Προεργασία από τον Άλεξ Γκόμεζ

Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, ο Άλεξ Γκόμεζ τόνισε ότι αν δεν ξεκαθαρίσει σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί τη νέα χρονιά η ομάδα δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις για προπονητή και μεταγραφές. «Έχουμε μιλήσει με ποδοσφαιριστές που θέλουν να έρθουν στην ομάδα όπως επίσης έχουμε κάνει και μια συμφωνία με έναν προπονητή που πιστεύουμε ότι είναι ο καταλληλότερος αυτή τη στιγμή, όμως θα πρέπει πρώτα να ξέρουμε που θα αγωνιστούμε» είπε χαρακτηριστικά!