«Τίτλοι τέλους» για την Energean Kavala BC

Η Ενεργειακή απέσυρε τη χορηγία ονοματοδοσίας της - Πώς η απόφαση της εταιρίας σχετίζεται με τα τεκταινόμενα στα Πετρέλαια της Καβάλας;

3χρόνια μετά την πανηγυρική παρουσίασή της στην Καβάλα, η συνεργασία της Energean με την Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας ολοκληρώθηκε και, πλέον, η Energean Kavala BC αποτελεί παρελθόν ως… όνομα!

Την εξέλιξη γνωστοποίησε η εταιρία με ένα λιτό e-mail της προς τα ΜΜΕ της Καβάλας, ζητώντας πλέον «να μη χρησιμοποιείται το όνομά της σε θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες της ομάδας».

Ο Ομάδα της Ένωσης το 2019, τότε που ξεκίνησε να αγωνίζεται ως Energean Kavala BC

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ενεργειακή πήρε αυτή την απόφαση, εκτιμώντας ότι δεν υπήρξε στη διάρκεια αυτής της τριετίας κάποια ουσιαστική ανταποδοτικότητα για το brand της από τη συγκεκριμένη συνεργασία, παρά το γεγονός ότι η χορηγία «ήταν από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη στην Α2 κατηγορία για ονοματοδοσία», όπως αναφέρουν πηγές της εταιρίας.

Είναι γεγονός ότι στην πρώτη κιόλας χρονιά της συνεργασίας, η μπασκετική ομάδα υποβιβάστηκε στη Β΄ Εθνική. Κέρδισε την αμέσως επόμενη χρονιά την επάνοδό της στην Α2 αλλά στην περyσινή, προβληματική λόγω κορoνοϊού σεζόν, απογοήτευσε και πάλι, πετυχαίνοντας μόνο μία νίκη σε όλο το πρωτάθλημα, τερματίζοντας τελευταία (με εξαίρεση τις ομάδες του Αγρινίου και της Αμαλιάδας που αποχώρησαν).

Η Ένωση γλίτωσε τον δεύτερο υποβιβασμό με τα χρώματα και το όνομα της Ενεργειακής επειδή αποφασίστηκε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα πέρυσι, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία.

Δημήτρης Γόντικας, Βαγγέλης Παππάς και Μαθιός Ρήγας στην επίσημη παρουσίαση της Energean Kavala BC το 2019

Εύλογα, βέβαια, δημιουργούνται και συνειρμοί για το timing της διακοπής της συνεργασίας, καθως βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίση στον Πρίνο με τον Βαγγέλη Παππά, Πρόεδρο της μποασκετικής ομάδας και διευθυντικό στέλεχος της Ενεργειακής στην Καβάλα, να έχει εμφανιστεί πλέον δημοσίως κατά των επιλογών της εταιρίας στο θέμα της αναδιοργάνωσης του Πρίνου και του προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

Σε σχετική ερώτηση, πηγές της Ενεργειακής αναφέρουν με νόημα ότι «συνολικά η συνεργασία αυτή δεν είχε την ανταποδοτικότητα που θα έπρεπε να έχει και σε κάθε περίπτωση δεν ήταν δυνατό να συνεχιστεί…»!