Αγία Βαρβάρα: Επιστροφή σε γνώριμα μπασκετικά λημέρια για τον Λεωνίδα Μαγιάννη

Κουβαλώντας ένα ιστορικό με επιτυχίες, αναλαμβάνει επικεφαλής προπονητής, τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της Ακαδημίας του Συλλόγου, ενώ παράλληλα θα είναι και προπονητής της ομάδας Παίδων

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Αγίας Βαρβάρας ανακοίνωσε την επιστροφή στην ομάδα του coach Λεωνίδα Μαγιάννη. Ο coach Μαγιάννης αναλαμβάνει επικεφαλής προπονητής, τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της Ακαδημίας του Συλλόγου, ενώ παράλληλα θα είναι και προπονητής της ομάδας Παίδων.

Το αθλητικό ιστορικό του προπονητή

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από την ομάδα μας το 2010, ενώ τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν με τα χρώματα της Σάντας ως αθλητής. Την περίοδο 2011-2012 οδήγησε την ομάδα στη Γ’ Εθνική κατηγορία, κατακτώντας πρωτάθλημα και κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Υπήρξε προπονητής της ομάδας τα πρώτα χρόνια στη Γ’ Εθνική κατηγορία, ενώ παράλληλα εργάστηκε στις ακαδημίες της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας.

Την περίοδο 2014-2015 ήταν προπονητής του Παιδικού Τμήματος του Αστέρα Καβάλας όπου και κατέκτησε τη 2η θέση, ενώ από την περίοδο 2015-2016 ήταν προπονητής του Ανδρικού και του Εφηβικού Τμήματος. Την περίοδο 2015-2016 κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ με τον Αστέρα Καβάλας, ενώ με το Εφηβικό του Τμήμα κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΑΜΑΘ και κατετάγη 2ος στη Β’ φάση του Πανελληνίου Εφήβων.

Την περίοδο 2016-2017 με το Εφηβικό του ΑΣΤΕΡΑ Καβάλας κατακτά για 2η συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΑΜΑΘ και τη 2η θέση της Β’ φάσης τους Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Τα επόμενα χρόνια οδηγεί την ανδρική ομάδα στη Γ’ Εθνική κατηγορία (2016-2017) και στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ όπου κατακτάει τη 2η και 3η θέση.

Την περίοδο 2019-2020 αναλαμβάνει υπεύθυνος ακαδημιών του ΑΟ Λεύκιππου Ξάνθης και εντάσσεται στο προπονητικό team της ανδρικής ομάδας, με την οποία κατακτάει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Την περσινή σεζόν συνεχίζει στο προπονητικό team της ανδρικής ομάδας στη Β’ Εθνική κατηγορία ενώ κατακτάει με την εφηβική ομάδα το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΑΜΑΘ, την 1η θέση (αήττητος) στη Β’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων και την 5η θέση στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων.