Καβάλα BC: Ο εξαιρετικός κύριος Άρμστεντ…

Ποιος είναι ο Αμερικάνος παίκτης της ομάδας που την οδήγησε στην πρόκριση στο κύπελλο Ελλάδος – Ποιος o πρώην παίκτης της και νυν μάνατζερ που τον πρότεινε στο Νίκο Πενταζίδη

Αν μη τι άλλο ο Μάλκολμ Άρμστεντ αποτέλεσε το πρόσωπο της ημέρας στην 1η αγωνιστική του 1ου γύρου του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ, μιας και ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα της Καβάλας στη νίκη – πρόκριση επί του ΓΣΕ στην Ελευθερούπολη με 87-81. Ο Αμερικάνος γκαρντ έκανε τη διαφορά στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση της χρονιάς με τους 32 πόντους που σημείωσε αλλά και γενικότερα με την παρουσία του στο παρκέ (4/4 βολές, 5/10 δίποντα και 6/8 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 4 ασίστς, δείχνοντας ότι θα είναι ο ηγέτης του συγκροτήματος του Νίκου Πενταζίδη στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Η επιλογή του κοινοτικού παίκτη αποτελεί για κάθε ομάδα της Α2 «βαρόμετρο» για την πορεία της στο πρωτάθλημα κι αν τις προηγούμενες χρονιές η Ένωση είχε «μέτρια» αποτελέσματα σ’ αυτόν τον τομέα, τα πρώτα φετινά δείγματα έδειξαν ότι αυτή τη φορά έπιασε… διάνα!

Η πορεία του σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ποιος είναι όμως ο νέος παίκτης της Ένωσης; Ο Άρμστεντ είναι 32 ετών (γεν. 1/8/1989) και έχει ύψος 1.83μ. Ξεκίνησε την καριέρα του από το Λύκειο Central Park Christian στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα. Στη συνέχεια πέρασε από τρία Κολέγια (Chipola College (2008–2009), Oregon (2009–2011) και Wichita State (2012–2013), όπου αποφοίτησε με 9.83 πόντους (42.3% διπ., 33.6% τριπ., 74.5% β.), 3.16 ριμπάουντ, 4.24 ασίστ και 2.11 κλεψίματα σε 29.1 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο. Το 2013 πέρασε για πρώτη φορά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για λογαριασμό της σλοβένικης Κρκα Νόβο Μέστο, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια και κατέκτησε το πρωτάθλημα Σλοβενίας (2014), το Κύπελλο (2014, 2015) και το Σούπερκαπ (2014), όπου αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, αλλά και πρώτος σκόρερ της Αδριατικής λίγκας. Στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί σε ΑΕΚ, Ρέθυμνο και Κύμη, ενώ έχει αγωνιστεί σε Τουρκία και Λιθουανίας. Την περασμένη σεζόν έπαιξε σε Βόρεια Μακεδονία και Ελβετία με τη φανέλα της Φρίμπουργκ Ολίμπικ.

Ο μάνατζερ Νάσος Κυριακού

Καταλυτικό ρόλο στην απόκτηση του 32χρονου Αμερικάνου έπαιξαν δύο στοιχεία. Πρώτον, η απόφαση του Νίκου Πενταζίδη να μην αναζητήσει «ψηλό» από την κοινοτική αγορά (ύστερα και από την απόκτηση του Δρόσου) και να επιλέξει να καλύψει τη θέση με «κοντό». Δεύτερον, η καλή σχέση που έχει ο προπονητής της ομάδας με τον ατζέντη παικτών και πρώην αθλητή της Ένωσης Νάσο Κυριακού, που ήταν και αυτός που πρότεινε τον Αμερικάνο στην Καβάλα. Ο Κυριακού είχε φορέσει τη φανέλα της Ένωσης το 2017 και διατηρούσε επαφές από τότε με το Νίκο Πενταζίδη που είχε αναλάβει εκείνη την περίοδο την τεχνική ηγεσία. Από τη στιγμή που η ομάδα ήθελε έναν παίκτη σ’ αυτά τα… μέτρα, η πρόταση ήρθε και απ’ ότι φαίνεται θα κάνει τη διαφορά!