Το ΚΙΝΑΛ «φέρνει» το θέμα του ΑΟΚ στη Βουλή

Νομικό, αλλά πρωτίστως πολιτικό το θέμα της συμμετοχής της ομάδας της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 στη Super League 2 σύμφωνα με την Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του κόμματος και καλεί την Κυβέρνηση να δώσει λύση

Ερώτηση κατέθεσε προς το αρμόδιο Υπουργείο ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου σε συνεργασία με την τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος, σχετικά με τη συμμετοχή της ομάδας της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 στη Super League 2.

Η ερώτηση κατατέθηκε ως επίκαιρη και θα απαντηθεί στη Βουλή από τον αρμόδιο Υπουργό σε χρόνο ο οποίος θα οριστεί από τον ίδιο και ως γραπτή, στην οποία δεσμεύτηκε να απαντήσει μέχρι την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021.

Παράλληλα, η Νομαρχιακή θεωρεί πως το ζήτημα είναι σαφέστατα νομικό, αλλά πρωτίστως πολιτικό.

«Είμαστε βέβαιοι πως αν η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το επιθυμεί, μπορεί με νομοθετική πρωτοβουλία ή ερμηνευτική εγκύκλιο του αρμόδιου Υπουργείου να δώσει την ευκαιρία στην ομάδα του ΑΟΚ να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2», αναφέρεται σχετικά σε ανακοίνωση.

Η ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για τον ΑΟΚ

Προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα. Λ. Μενδώνη.

Θέμα: «Συμμετοχή της ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλας 1965 στο πρωτάθλημα της Super League 2»

Κύρια Υπουργέ,

Με την εφαρμογή του νέου Αθλητικού Νόμου (Ν. 4809/2021) και την αναδιάρθρωση  του άρθρου 19  παρ. 5 του ως άνω Νόμου δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και αδικίες, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η ομάδα της ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλας 1965, η οποία αν και προβιβάσθηκε με αγωνιστικά κριτήρια στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (Super League 2) ως δευτεραθλήτρια από το ήδη καταργηθέν πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Ανδρών (Football League), δεν έλαβε το πιστοποιητικό συμμετοχής της παρ. 3 του άρθρου 77Α του Ν. 2725/1999 από την Ε.Ε.Α., διότι η αίτηση συμμετοχής της κρίθηκε εκπρόθεσμη, καθώς η Ε.Ε.Α. θεωρεί ουσιαστικά πως λόγω της συγχώνευσης δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβιβασθείσες ομάδες από την καταργηθείσα Football League, ώστε να εφαρμόσει τη διάταξη του άρθρου 77Α  παρ. 4 εδ. τελευταίο του Ν. 2725/1999 και συνεπώς όλες οι ομάδες έπρεπε να καταθέσουν αίτηση για την χορήγηση πιστοποιητικού μέχρι τις 15 Ιουλίου!

Την ίδια στιγμή,  που στερείται από μια ομάδα, η οποία έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή και θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το δικαίωμα συμμετοχής της στην Super League 2, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος έχει απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στη Super League 2, σε ομάδες οι οποίες είχαν υποβιβαστεί αγωνιστικά από την ήδη καταργηθείσα Football League και είναι άγνωστο αν θα καταφέρουν να προχωρήσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίο, ώστε να λάβουν το πιστοποιητικό από την Ε.Ε.Α..

Ερωτάσθε κα. Υπουργέ:

  1. Προτίθεστε να προχωρήσετε στην έκδοση εγκυκλίου/οδηγίας, η οποία να διευκρινίζει πως στις περιπτώσεις των ομάδων που προβιβάστηκαν με αγωνιστικά κριτήρια από την ήδη καταργηθείσα Football League, ισχύει η προθεσμία των 30 τουλάχιστον ημερών πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων όποιας από τις διοργανώσεις του οικείου εθνικού πρωταθλήματος και κυπέλλου εκκινεί νωρίτερα, όπως προβλέπεται στην παρ. 4 εδ. τελευταίο του άρθρου 77Α του Ν. 2725/1999;
  2. Εναλλακτικά και λόγω της αδυναμίας εύρεσης των 36 ομάδων που απαιτεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League 2, προτίθεστε να εισηγηθείτε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δοθεί εκ νέου η ευκαιρία, σε όσες ομάδες το επιθυμούν και πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο Νόμος, να καταθέσουν αίτηση προκειμένου να λάβουν το πιστοποιητικό της παρ. 3 του άρθρου 77Α του Ν. 2725/1999 από την Ε.Ε.Α.;